Mormor är barnvakt

Hej!
 
Idag har jag nästan blivit sjuk. Ni vet säkert, när man känner att "Ånej nu kommer det, nu blir jag riktigt dålig." Så går man hela dagen och är seg, trött, känner sig febrig och allmänt hängig... men så händer inget!
Så har jag känt hela dagen. Sen tog jag en tablett och gick och la mig och sov/vilade en lång stund på eftermiddagen när Simon tog hand om Jack. Så vaknade jag och har känt mig pigg hela kvällen. Så märkligt. Skönt att slippa vara sjuk såklart men jag har känt mig sådär ett par gånger utan att det bryter ut något, då är det ju bättre att bli sjuk så kroppen kan börja arbeta på att bli helt frisk igen. 
 
Sen kan det bero på den kämpiga helgen som jag och Jack har haft... Simon har jobbat från 19 på kvällen till 07 på morgonen fredag-lördag-söndag. Dålig tajming eftersom att Jack blev vaccinerad på fredag eftermiddag. Han fick feber samma natt och gnällde i sömnen och sov oroligt hela natten. Jag vaknade en gång i timmen och stoppade in nappen och klappade på honom för att han skulle bli lugn. Jag kände mig nästan död på morgonen. Jack fick en värktablett och somnade nästan med detsamma i min famn. Jag passade på att somna en stund då med. Stackarn var så seg hela dagen. Men febern avtog på kvällen och han sov hela natten utan avbrott. På söndagsmorgonen var han sig själv igen och febern var borta. 
Jag hade tidigare bestämt med mamma att hon skulle vara barnvakt åt mig när jag åkte iväg på en skrivträff på stan. Såklart så talade jag om för henne hur läget var och det var okej för henne att jag lämnade honom ändå. Jack är så enkel att läsa av nu när vi lärt känna honom och jag kände direkt på morgonen när vi vaknade att han var pigg och kry och absolut i fas att bli lämnad hos sin mormor :)
Simon var ju hemma men han måste få sova efter ett 12-timmarspass, därför fick mamma vara barnvakt. 

Men så nervös jag blev! 
Det blev första gången som Jack var utan mig eller Simon. Han har aldrig haft problem med att sitta hos andra människor men sånt vet man ju inte. Han kanske blir ledsen för något och så duger bara mamma eller pappa. Min mamma var ju överlycklig som fick vara barnvakt och det var även syskonen som var hemma ;) Jag gav henne info om hur Jack brukar sova, äta och bete sig när han är gnällig och så åkte jag iväg. Det kändes så konstigt men mitt förtroende för min familj är så stor att det ändå kändes bra när jag åkte. Under skrivträffen fick jag uppdatering i form av bilder ❤
 
 
Han hade det hur bra som helst och det gjorde mig så lugn :D
Jag lämnade honom strax innan kl 10 och kl 14.30 kom både jag och Simon tillbaka och då sov Jack som en stock i vagnen. Vi skulle ha kalas för syskonen som fyllt år och Jack sov sig igenom hela fikat. Till slut fick vi väcka honom för att han skulle kunna äta innan vi åkte hem igen.
 
 
Det känns så bra att Jack är trygg med andra än oss. Det underlättar för oss alla. Många har sagt till mig och Simon att de gärna är barnvakt och då kan vi lugnt lämna honom i ett par timmar (om det behövs) utan att vara oroliga för att han ska bli ledsen. 
Natten till idag (måndag) har Jack sovit kasst igen. Hans gnäll väckte mig varannan timme... Tack och lov har Simon jobbat klart för den här veckan så nu får han ta natten som kommer så jag får sova ^_^
 
barn - barnvakt - bebis - familj - livet - mormor

Invigning

Hej! 

Idag åkte jag, Simon och Jack till Gränby centrum här i Uppsala. Det har byggts om i en halv evighet känns det som och idag var det äntligen dags för invigning av en ny del av Gräny. 
Det bjöds på dricka och snacks lite här och var och så fanns det olika aktiviteter man kunde roa sig med, som karaoke, frågesport och livemusik. 

(null)

(null)

Kl 17 invigdes den nya delen med tal och konfettikanoner. Det var säkert tänkt att det skulle vara pampigt och inspirerande men av någon anledning drogs draperiet som hängde för gången åt sidan och folk började strömma in. 
"Det är inte riktigt klart att gå in än." Sa den stackars mannen som stod och talade men tyvärr lyssnade ingen. Vi tyckte lite synd om honom... 

(null)

Vi köpte lite småsaker som behövdes, presentpapper, handtvål och vantar till Jack. 
Det var väldigt mycket folk så vi kände oss klara ganska snabbt. Dessutom kände vi oss väldigt ivägen med vagnen. Folk blev lixom irriterade på oss bara för att vi hade vagn, fast att vi gick lika fort som alla andra... 
Men jag förtjänar det, för jag har tillhört kategorin av folk som blir irriterad på vagnar ;) 

Det vi ser mest fram emot är den nya biografen som öppnar i december. Imax och fåtöljer i varje salong. Så grymt! Undrar om det kommer finnas barnvagnsbio där med.. hmm det kanske är lite väl mycket att hoppas på ^^ 

Kul var det i alla fall att vara med under invigningen! 
Gränby - Uppsala - bio - invigning

Åka buss med barnvagn

Hej!
 
Igår åkte jag buss för första gången med Jack! Gah jag var så nervös! Inte bra heller att Jack var supergrinig innan vi åkte och skrek rakt ut. Jag skyndade mig som tusan och rusade ut ur lägenheten och ungen somnar så fort vi kommer ut genom porten, skönt! 
Anledningen till bussresan var för att jag skulle fika tillsammans med min familj på stan. Vi hade bestämt att ses kl 14 och jag är så nöjd som kom iväg och hann med bussen som tog mig fram i tid. Något jag har lärt mig med små barn är att allt tar extra lång tid och att då hinna med rätt buss är inte en självklarhet ;) Att jag var nervös innan var helt i onödan för Jack sov så gott hela vägen och även en lång stund in på fikastunden. 
 
 
Vi fikade på Sandys här i Uppsala som min syster Patricia jobbar på. Jag har fikat där en gång tidigare och det är ett väldigt mysigt litet ställe med väldigt gott fika. 
Vi blev ett rejält gäng som satt där ett par timmar och snackade. 
 
 
Markus, jag, Lovelia, mamma, Petra, Corrinda och Jamie. 
 
När Jack vaknade fick han sitt hos sin mormor en stund men blev ganska snabbt sur och hungrig. Han är inne i utvecklingsfas 3 och det är den värsta hittills. Han sover dåligt, är gnällig nästan hela tiden, skriker och äter sämre. Precis som det ska vara i utvecklingsfas 3 tydligen så det är ju bra, antar jag. Värre är det för hans föräldrar som vaknar varje timme mellan klockan 02 och ja resten utav dygnet fram tills han somnar vid 22-23 nånting... Ja jag har sagt hela tiden att vi samlat krafter från de nätter han sover hela natten till just dessa dagar! Idag tog jag 2 powernaps innan klockan 12 för att jag var så trött. Det har bara varit såhär de senaste 2 nätterna så jag ska ju inte klaga för mycket. Vet att folk kan ha det såhär varje natt i flera år. 
 
I all fall så fick han lite bröstmjölk på flaska och var nöjd en liten stund. Sen ville han ha mer mat efter en stund men krånglade bara en massa efter någon minut och kräktes sen ner oss båda två. 
 
 
När det väl var dags att åka hem igen blev jag tvungen att rusa ut från caféet för att vagnen skulle röra sig, Jack talade tydligt om att han inte tyckte om att den stod stilla ;) När vi väl kom ut blev han tyst och låg först och kikade en stund men somnade väldigt fort.  
 
 
Fasen så kallt det var när vi åkte hem. Det blåste mycket och kylan trängde sig in överallt. Om jag hade kunnat hade jag krupit ner hos Jack som var så varm och go i vagnen ❤
Bussen kom efter 5 minuter men dessvärre var den full! Alla vagnplatser var  upptagna av andra vagnar så jag och en annan mamma kunde inte kliva på bussen. Chauffören sa något om att han skulle kalla på en extrabuss men någon sådan kom aldrig. En kvart senare kom nästa buss men även den var full... Vid det här tillfället funderade jag på vad fasen jag skulle göra för att ta mig hem? Att gå är ett alternativ men det är riktigt långt och skulle säkert ta mig 45 minuter. Dessutom hoppades jag ju på att det skulle komma en extrabuss som skulle plocka upp just mig och min vagn... så dumt nu i efterhand. Men man vill ju inte gärna gå iväg och missa chansen. Jag hade sån tur att Jack sov hela tiden!
Den tredje bussen hade tack och lov plats för oss och jag ville nästan gråta av lycka. Tills chauffören gasade iväg innan jag hunnit låsa vagnen!! KOM IGEN. Resten av resan var så jäkla hackig och ryckig att jag övervägde att kliva av och gå. 
Väl hemma vaknade Jack efter 5 minuter och var hungrig, grinig och totalt vägrade låta mig sitta ner.
Ja det blev med andra ord en riktigt seg kväll för mig och jag blev så glad när Simon kom hem från jobbet kl 19.30 och kunde börja med middagen samt avlasta mig. 
 
Att åka buss till stan får alltså högsta betyg. Men att åka buss hem senare på eftermiddagen gör jag aldrig igen. 
 
 
barnvagn - buss - familj - fika