Got the keys

Idag hämtade jag och Simon ut nycklarna till vår nya lägenhet!!!! WIHOO 
ÄNTLIGEN
Som vi har väntat, och längtat och räknat dagar, idag är dagen här. Nu är allt klappat och färdigt med banker och mäklare. Idag är lägenheten vår! 
 
Jag som fick feber igår sista halvtimmen på jobbet var hemma idag och har mått skit mer eller mindre hela dagen, men inte tänker jag sitta hemma medan Simon piper iväg och visar våra mammor, moster och brorsa vår nya lägenhet... no can do. Därför följde jag med! Färg var vi tvungna att bestämma väl i lägenheten så på så vis var det ganska bra att jag följde med ;) 
Vi vill måla om i sovrum, vardagsrum och hall. Det är helt okej men det är inte många tillfällen man har en helt tom lägenhet att arbeta med i ett par dagar, så därför tar vi chansen och målar med detsamma. 
Eftersom att jag har haft feber hela dagen idag stannar jag hemma från jobbet imorgon med. Egentligen vill vi börja måla i lägenheten redan i morgon så vi blir klara med den innan helgen. Mamma kan hjälpa till, likaså Simons mamma och eventuellt Simons bror. Jag får se om jag orkar. Men jag åker nog med och degar i något hörn och hejar på om inget annat. 
Helgen löste sig för oss. Petra ville inte fira sin födelsedag, hon ville hellre åka skidor, hepp söndagen fri. Inflyttningsfesten i Gävle flyttas då det var fler som inte kunde och kusinens födelsedagsfirande flyttas även den till nästa helg då den familje blivit sjuka. Så helt plötsligt har vi hela helgen att greja med lägenheten. Det känns riktigt bra faktiskt :) 
Jag avskyr mig själv för att jag blivit sjuk igen. Det är nya inskolningar på jobbet och jag hade feber förra inskolningarna som skedde i januari med. Illa... så illa. Jag vill verkligen vara där, men har man feber ska man vara hemma och ta hand om sig. Så enkelt är det. Jag vet att mina kollegor kommer klara det utan mig!  
Surt för min del dock. 
Förhoppningsvis är jag piggare imorgon så jag kan gå tillbaka till jobbet redan på torsdag! 
Nej nu ska jag ta en huvudvärkstablett, spreya nässpray, spreya coldzyme, ta ett sort glas vatten och lägga mig i sängen för att låta kroppen arbeta bort det här hemska som bosatt sig i min kropp. 
 
(Uppdaterat: Mamma la så fint upp en bild av mig (på sin blogg) framför fotoväggen i lägenheten, jag lutar mig mot en fuskspis som man kan flytta runt och som drivs av spisbränsle. Den förra ägaren undrade om han fick lämna kvar den och vi svarade: JA! Vardagslyx ;) )
 
 
Ps, Ha koll på min instagram, Jwetterholm, för eventuella sneakpeaks på nya lyan ;) 

Fest, fest, kalas, flytt

Nu är det mindre än en vecka kvar tills jag och Simon får tillträde till vår nya (egna) lägenhet!! 

Den 28:e får vi tillträde och vi planerar att flytta in den kommande helgen. Vi har flyttat flera gånger tidigare och det tar TID. Oavsett hur mycket/lite man tycker att man har tar det alltid mer tid än vad man trott. Nu har vi allt nerpackat och förvarat på samma ställe, vilket kommer underlätta en hel del såklart. Det enda vi har här i Simons mammas lägenhet är våra skrivbord med datorerna och lite kläder. Jag tror att vi kan ta allt i ett lass, om vi får hyra det största släpet. Simon tror att det kommer gå på två. Så vi får väl se hur det blir ;) 
Det som jag kommer skriva nu kommer min mamma hata mig för all framtid och jag kommer aldrig få sluta höra det.... meeeeeen vi måste börja flytta redan klockan 8 på lördagsmorgonen. 

För att i vårat annars så osociala och händelselösa liv händer det ibland att man blir bjuden på diverse festligheter. Vår flytthelg har vi blivit bjudna på inte en, inte två men TRE kalas/fester... Simons kusin fyller år, Petra fyller år och vår kompis har precis flyttat och ska ha inflyttningsfest. 

Det kommer bli en fullproppad helg! 

Vårt schema för nästa helg: 
Kl 8, lördag, flytta in i nya lägenheten. 
Kl 14, lördag, kusinkalas. 
Kl 20, lördag, inflyttningsfest i Gävle. 
Kl när vi nu vaknar, söndag, packa upp alternativt flytta de grejer man inte hann på lördagsmorgonen. 
Kl 14, söndag, födelsedagsfika för Petra. 
Kl 18 och framåt, söndag, packa upp i nya lägenheten. 
Kl 22, söndag, dö nånstans i ett hörn av utmattning, 
Kl 22.01 inse att vi varken har säng eller soffa så antingen åker vi hem till Simons mamma och sover eller så pumpar vi upp en luftmadrass! 

 

Haha alltså ja jag vet inte hur detta ska bli men jag vill inte säga nej till någon utav kalasen och vi vill inte vänta ännu en vecka på att få flytta in så vi kör allt i ett enda svep ;) Vi ska försöka att flytta in så mycket vi kan i lägenheten under fredagskvällen så vi slipper flytta i flera timmar på lördagsmorgonen. Men än så länge är det här planen. Bra va mamma? :D 

Så länge vi får in alla sakerna i lägenheten så kan man ju packa upp under de stunder man kan. Det kommer troligtvis ta oss flera veckor att tömma alla lådor och det får det göra. Det är kul att packa upp och det får gärna ta tid så allt hamnar på en ordentlig plats och inte bara kastas in någonstans i all hast. 

 

Justja! Jag har varit på snudden till feber i två dagar nu. Jag är livrädd att jag ska bli sjuk lagom till flytten. Nästa helg kommer bli så jäkla kul och hetsig så den måste jag vara pigg under! 

 

Körkort

Den 15 februari 2016. För exakt ett år sedan igår, tog jag körkort! 

Att det har gått ett helt år sen känns skumt, jag kan nu säga att jag kört bil i över ett år. Coolt.
Jag har kört nästan varje dag sen dess och friheten är fantastisk! Det är ett utav det bästa jag tagit tag i hittills. Innan man tar körkort tror man inte att man är i behov av ett, men så fort man har det öppnas möjligheterna och man förstår inte hur man klarade sig utan. Mycket har blivit enklare för både mig och Simon sen jag tog körkort. Nu kan vi dela på all körning, byta av varandra och skjutsa hit och dit när vi behöver. 
Det känns underbart och jag kan fortfarande komma på mig själv med att le när jag sitter på motorvägen på väg till jobbet, bara för att jag är så glad att jag kan köra :) 
Jag tycker det är kul att köra bil och kör gärna så ofta jag kan. Just nu har vi ingen egen bil men kan låna Simons mammas när vi behöver. Vår bil tyckte det blev för kallt och dog när temperaturen sjönk till +5 grader. Den går att köra, men helt plötsligt kan den dö så vi litar inte på den. Vi har bestämt oss för att sälja den, om någon är intresserad utav en bil att mecka med så hojta gärna till ;) 

Efter flytten är tanken att vi ska köpa en ny bil. Hur lång tid det tar vet jag inte, förhoppningsvis inte allt för lång tid bara. Vi flyttar intill E4:an, vilket betyder en bilfärd på ungefär 20 min för min del för att ta mig till jobbet. 

Okej nu ska jag sluta prata bil. 
Hett tips, ta tag i körkortet om ni har möjlighet, man kommer aldrig ångra att man tog körkort!