Julafton ala familjen Wetterholm

Hej!

Julen kom och julen gick. Idag är det annandag jul och både julafton och juldagen sprang förbi i en rasande fart. Men vilka underbara dagar jag har haft! 
100% familjekärlek under två dagar. Det är vad julen handlar om för mig. 
 
Jag blev upplockad utav min fina moster och morfar och moster Petra hade minsann smyckat sin bil med horn och en röd nos.
 
 
Vi dumpade lite julklappar under mammas gran...
 
 
 
...och åkte sedan vidare hem till mormor och morfar. Där väntade  det ljuvlig mat som täckte hela bordet. Vi åt så vi knappt orkade stå som vanligt och bänkade oss sedan framför kalle och hans vänner. Även de minsta tycker att det är ganska kul att se på trotts att de inte har sett de gamla Disneyklassikerna lika mycket som mig och de andra vuxna ^^ 
När kalle sagt hejdå för det här året och bordet blivit undandukat tog vi oss hemmåt för att invänta tomten. 
Alla barnen var övertygade om att han skulle komma men det fanns en glimt av osäkerhet när tiden gick. De hade ju sett att det fanns paket under granen som var från tomten, så kanske hade vi missat honom? 
 
 

Lyckligtvis kom tomen och delade ut paket till hela familjen!

 
 
Doris gav tomten en ordentlig utskällning, sniffade lite och tyckte sedan att det var rätt okej. Fast hon höll ett öga på honom hela tiden ;) 
Jamie var livrädd. Så fort vi sa att tomten kommer så sprang han in på mammas sovrum och gömde sig. Inte ens dörren fick vara öppen. Men jag lyckades få med honom ut om jag lovade att han fick sitta hos mig och inte gå för nära. Lilla skrutten då <3
 
 
Doris tyckte att tomten var rätt  okej efter att hon fått ett paket. Då kunde hon tillochmed ligga bredvid och tugga på paketet utan att det gjorde något att tomten satt precis intill henne. 
 
 
 
Jordan därimot som jag trodde skulle vara lite skraj var supercool och hjälpte till att dela ut julklappar. När tomten skulle gå gav han honom en kram. Jamie vägrade och gömde sig men alla vi andra gav tomten en kram innan han gick vidare till nästa hus. 
 
 
När tomten gått hjälptes Jordan, Lovelia, Trixie och Novalie åts att  dela ut resterande presenter som låg under granen. Sedan bröt kaoset ut! Alla började öppna, tackade, visade vad de fick, öppnade nästa, kastade papper i pappkassar, lite papper på golvet och lite i soffan och alla stolar. 
Hahaha på nått sätt är det sjukt mysigt att sitta och titta när alla andra öppnar och se deras reaktioner ^^ 
När barnen var klara blev det lite lugnare ;) Jag hade hunnit öppna mina paket men mamma och Petra hade knappt börjat. Så vi som var kvar tittade på när de öppnade sina. Klockan nio var vi helt klara med alla julklappar och vi satte oss ner för ett par riktigt goa timmar med mycket skratt och ett par riktigt roliga spel!
Klockan var närmre två på natten när vi sa hejdå till Petra (mormor&morfar åkte tidigare) och gick till kojs. Jag sov över hos mamma och mös ner mig bredvid en sovande Jamie och sov som en stock hela natten <3
 
Hela familjen vaknade seeeeent. Jag klev upp  först tillsammans med Jamie och Doris och möttes av Jordan i köket. Vi tog Doris på en kall promenad innan  frukosten. 
 
 
 
När vi kom tillbaka hade flera ungar vaknat och vi dukade fram en såkallad "storfrukost." Vi väckte mamma innan och satte oss ner tillsammans och käkade frukost. 
Sedan blev det full eld i baken på mamma. Petra anlände och de två satte igång med middagen bestånde av oxfilé och potatisgratäng. 
Jag spelade spel med mina syskon och tittade lite på tv. 
Klockan 15 kom mormor och morfar tillbaka och vid 16 tiden ungefär blev det middag. 
Det har blivit en  tradition att vi ses på juldagen  och äter just den här middagen. Det är supergott, alla älskar det och det är  riktigt trevligt. En tradition som gärna får  hålla i sig länge till.
 
22.30 ungefär var jag hemma igen. Simon hade  spenderat sina två dagar med att fira jul med sin familj. När jag kom hem visade vi varandra det vi hade fått och Simon  fick öppna sina presenter han fått av min familj. Han blev jättenöjd och tackar alla!
 
Jag har fått julklappar av hans släktingar som jag ska öppna imorgon när vi ses. 
 
Trotts att jag inte känner att det har varit jul så är jag lite ledsen över att den är över. Det är så otroligt mysigt och alla förberedelser man gjort har nu gjort sitt. Dock är det ju inte långt kvar till nyårsafton. 
 
Simon jobbar i helgen och på onsdag men resten utav veckan är han ledig. Ska bli mysigt att bara få vara hemma i ett par dagar och ta det lugnt. 
 
Jag hoppas att ni alla har haft en underbar jul! 
Hejdå. 
 
 

19 december

I veckan när jag jobbade på en förskola skulle jag ta ut tre barn på gården medan de yngre barnen sov. Jag var ensam pedagog med dessa tre barn. Det var en väldigt bra dag för oss alla och påklädningen gick enkelt och snabbt. Vi pratade och skojade med varandra. Sen börjar barnen berätta för varandra vad deras föräldrar heter. De berättade i tur och ordning vad deras mammor och pappor heter. Kunde man rimma på sin mammas namn skrattade dem gott åt det. Sen får jag frågan. 
-Vad heter din mamma? 
Jag -Carola. 
-Carola, säger dem och fortsätter skratta och skoja. Sen kommer nästa fråga. 
-Vad heter din pappa? 
Varpå jag svarar helt ärligt -Jag har ingen pappa. 
 
Jag kommer aldrig glömma ögonblicket som kom efter det. Dessa tre barn, som lever sina liv med en mamma en pappa och kanske några syskon, som aldrig varit med om att någon inte kan ha en pappa. De tre barnen stannar upp i vad de gör och bara tittar på mig. Helt tysta. De var som att de väntade på att jag skulle skratta och säga att jag skojade. När jag inte sa något mer frågade dem. 
-Varför? 
 
Ja varför. Det kan man fråga sig. Mitt svar blev. 
-För att han inte längre tycker om min mamma eller mig. 
 
Barnen svarar med ett -Jaha. 
Sen fortsätter vi prata om annat. Jag förklarar så bra jag kan att det är sånt som kan hända och att deras pappor älskar dem väldigt mycket. Barnen blir glada igen och vi fortsätter utan mer drama. 
Jag ärrade inte alls barnen för det här. Det blev inte ett orosmoment i deras liv. De blev hämtade av sina pappor och sprang in i deras famnar och har inte tänkt en tanke på att jag inte har någon pappa. 
Men det var deras ärliga blickar. Det var konstigt för dem. 
Nu i efterhand hade det kanske varit det bästa för barnens skull om jag bara hade svarat med ett namn. Jag hade kunnat tagit vilket namn som helst. Men jag ser mig själv som faderlös. Det är min första reaktion när någon frågar. Jag säger att jag ska hem till Mamma på tacofredag. Jag bjuder hem Mamma och kidsen på fika i min lägenhet. Jag har accepterat det.
Men barnens reaktion fick mig att tänkta på att jag har "accepterat" situationen pga att det har gått en sådan lång tid, inte för att jag fick en förklaring. 
Men jag har inte fått något annat val. Eftersom att min mamma inte kunde berätta för mig vad det var som hände så har jag blivit tvingad till en situation jag inte ville ha. 
Jag tvingades le i skolan när jag träffade mina kompisar trotts att jag skrek inombords. Jag grät så fort jag var ensam. Jag har hatat alla andras pappa i hemlighet bara för att jag föraktar min egen. Jag tog omedvetet avstånd från allt och alla. Än i dag lever jag med skräcken av att jag när som helst blir lämnad. 
Jag trodde då att allt skulle bli bättre med tiden. Men faktum är att det bara blir värre och värre. 
Min fantastiska mamma blir gång på gång slagen till marken med ny info om den mannen som satte mig och mina syskon till denna värld. Gång på gång får jag höra om sådanna ofattbara handlingar som han gör att jag ibland inte ens tror mig själv när jag berättar det för mina vänner. 
Det enda jag tackar den mannen för, är att han valde en sådan fantastisk kvinna som jag idag kallar min mamma. 

Födelsedag och fika

Heeeeeeej!
 
I helgen bjöd Simon och jag på storfika för hela min familj! 
Mamma, Petra, mormor, morfar, Robert, Corrinda, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie kom. 
Vår lilla lägenhet är verkligen inte lämpat för så stora sällskap men som vi sa; finns det hjärterum så finns det stjärterum ;) 
 
 
HAHAH kolla Jamie!
 
Vi hade bakat lussebullar och brownie och köpt pepparkakor och chokladdrömmar. Julmust, te och kaffe bjöds till fikat. 
Vi hade det riktigt trevligt allihopa och jag tror fikat fick tummen upp ;)
När kidsen tröttnade satte vi dem vid våra datorer medan de vuxna fortsatte prata i flera timmar. 
Eftersom att mamma fyllde år den 10 december så fick hon paket och lite uppmärksamhet samtidigt. Lite firad ska man ändå få bli. Extra roligt är det ju om någon annan står för fikat haha!
 
Vi fick fina blommor!
 
Tusen tack!

Jag måste även få visa er den fina julkrubban som jag har fått låna av mamma. Hon har två stycken som hon inte har ställt upp på flera jular och därför snodde jag den ena ;)
Simon tycker att nissarna är lite läskiga, hehe kan hålla med honom till viss del. 
 
 
 
 
Som ni kanske vet så har ju jag och Simon en varsin paketkalender som min mamma, moster, mormor och morfar ordnar åt oss. Och jag kan väl säga såhär att paketen varierar ;) Vissa dagar får man ett minikit gofika. 
 
 
 
 Andra dagar får man toapapper. 
 
 
Hahah så jäkla roliga! 
 
Sista jobbveckan för det här året har startat. Ska bli så skönt med lite ledigt! 
 
Hoppas ni får en toppenbra vecka! Hörs