Julkänsla

Hej!

Idag har jag fått upp lite julpynt här i lägenheten. Simon och jag var ute nästan en hel dag och letade fina pynt och ljusslingor. Idag, dagen innan första advent så tycker jag att det är okej att börja pynta ;) Just nu sitter det en ljusslinga på balkongräcket, två stjärnor i fönstret och lite ljusdekorationer.
Jag sprang på denna på Ikea och tyckte att den var så himla fin! egentligen är den lite för stor för att kunna stå bra i vår lägenhet men det spelar ingen roll. Jag tycker att den är så fin ändå!

Jag ska oxå få lite pynt av mamma. Dels saker hon säkert inte vill ha, dels saker som är mitt som jag samlat på mig under åren. Vi ska ses imorgon hos min moster på adventsfika så då kommer jag kunna pynta mer imorgon ^^

Godnatt på er nu!

Bio och kvällspromenad

Hej!

Idag har det varit en riktigt bra dag! Jag och Simon åkte ner på stan till kl 13 för att se på bio med Simons mamma och bror. Den nya Hungerspelsfilmen som nyligen hade premiär hade vi varit nyfikna på ett tag så den blev det. Jag var ju ett stort fan utav böckerna när dem kom ut. Eller ja, den första boken läste jag på två kvällar. Den andra boken tog mig någon vecka att läsa igenom. Den tredje därimot... Nej jag vet inte,  den var inte alls som jag hade tänkt mig och jag blev grymt besviken. Alltså kom jag bara halvvägs igenom den tredje boken. Nu när jag har sett filmen så tänker jag ändå att jag måste ge boken en chans till. Jag tycker att filmen var riktigt bra. Den är väldigt annorlunda ifrån de andra filmerna,  händelser och story. Men den är fortfarande riktigt bra. Iom att jag hade läst halva boken så var det bara en händelse i filmen som blev en överraskning för mig. Så jag ska försöka hinna läsa klart boken innan andra delen utav filmen kommer ut, så att jag har koll ;) 
 
På kvällen besämde jag och Simon att vi skulle ta den där promenaden runt Uppsala  för att se evenemanget "Allt ljus i Uppsala." Jag har velat gå ett tag men inte hittat någon att gå med. Jag skulle  gå med mamma och mina syskon men mamma glömde bort att säga till mig innan de gick... Så alltså tvingade jag med mig Simon :) Han var inte supertaggad men gick för min skull<3 Det var väldigt mysigt att gå runt tillsammans och bara prata och se på alla de fina uppbelysta delarna av staden. 
 
 
 
 

Slipper man vara sjuk nu?

Gaah äntligen är man frisk! *peppar peppar* 

För fösta gången på 3 veckor har jag tränat, och för första gången  på en vecka har jag jobbat. Alltså... Inte riktigt okej. Jag skyller ju på det här vädret. Alla går ju runt och är småsjuka hela tiden, jag är inget undantag. Fy.
Men nu har jag jobbat iaf. Tack, känns så värdelöst att sitta hemma hela tiden. 
 
I fredags var vi iväg till min mamma för tacofredag. Som vanligt ;) Trotts att  både Simon och jag kände oss lite skruttiga så var vi inte För skruttiga för att kunna äta middag. Så vi åkte iväg och hade en sådan bra kväll så! 
Novalie spelade Minecraft efter middagen och eftersom att både jag och Simon spelar det så stod vi en lång stund bredvid henne och hjälpte till och förklarade hur man gjorde. Hehe behöver jag ens nämna att jag själv spelade Minecraft när jag kom hem? ;) Det är, och kommer alltid att vara, ett utav mina favoritspel!
När barnen försvann från bordet kom det istället en katt och ersatte deras plats. Smulan hade flera gånger under middagen hoppat upp på bordet för att i samma sekund blir nedsläppt igen. Så när alla försvann satte hon sig på stolen och inväntade rätt läge.
 
 
Haha, hon ser så otroligt störig ut när hon sitter sådär!
Mamma läte henne sen äta från tallriken. Smulan är ett riktigt matvrak och äter det mesta... förutom sin egna kattmat. Kräsen? Ja kanske. 
 
När alla hade ätit (och smulan var nöjd) så dukades det av och vi vuxna som var kvar tog en kopp varm dryck, kaffe för  mamma och Petra,  varm choklad för mig och Simon, hehe) och chokladbollar. Då kom barnen såklart tillbaka ;)
 
 
Är det fredag så är det!
 
På lördagen sen var det dags för kalas hemma hos min bästa vän Matilda. Hennes bror har fyllt år så vi åkte dit för att fira honom. Jag och Simon plockade upp Novalie från ett kalas på vägen och blev hemma hos Matilda direkt placerade vid ett bord och blev beordrade att "äta" ;) Tårta, bullar, kakor och cola. Mums!
Matilda hade en vän där som hade med sig sin pojkvän. Vi fem satt och pratade hela eftermiddagen tills det var dags att åka hem. Jag har hört mycket om dem båda men aldrig haft chansen att verkligen sitta ned och prata. Så det var jättetrevligt att få träffa  Matildas vänner som jag annars bara få höra en massa om ^^
 
Söndag var slappdag och sen  blev det en ny vecka med. Och tydligen är det snart bara en månad  kvar till julafton. Och två månader kvar till min födelsedag. Huh, hur går tiden så fort ibland!? Jag förstår inte att vi snart går in för sista  månaden på det här året. Och fast att man tycker att det har gått fort så har man ju ändå hunnit med en massa. 
Jag ska försöka hinna med att införskaffa lite julpynt nångång. Den förra lägenheten vi bodde i var så liten att det var färdigpyntat efter 5 prydnader. Nu har vi ju plats för hur mycket som helst! Jag vet att Simon inte är den som orkar ta tag i sånt och skulle kunna gå hela julen utan pynt, gran eller någonting. Men jag tycker ändå att det hör till. Sen är det ju roligt också med en egen lägenhet som man får pynta som man vill! 
 
Nej nu ska jag bege mig. Jag åkte direkt från jobbet till en trevlig middag hos Simons farmor och farfar  så nu är jag mätt, belåten och väldigt trött. Ni får ha en bra vecka så hörs vi!