Tankar om öppna förskolan

Den här veckan har jag och Simon tillsammans med Jack provat tre olika öppna förskolor. Vi har ingen speciellt jättenära och jag ville testa flera för att se vilken som passade oss bäst. Fick en kommentar om att testa Vaksalas öppna förskola och den testade vi allra först och den gillar vi skarpt! 
Tanken med öppna förskolan är att vi ska kunna gå dit lite då och då när vi känner för det. 
Jack är en riktig "sympatigråtare" och gråter när han hör ett annat barn gråta... haha så det är bra övning för honom att va i en grupp med andra barn. Han är oxå nyfiken på allt runt omkring och sitter som ett ljus i vår famn under sångstunderna. 
Som vuxen är det skönt att ha något enkelt planerat utanför hemmet med andra vuxna. 
Jag gillar konceptet med öppna förskolan och hoppas nu att både jag och Jack kan skaffa nya vänner!
Hur ofta vi går är helt upp till Jack och vi får ta det som det kommer från dag till dag. Idag var tex inte en bra dag... Jack var trött och sur och kräktes en massa. Då är det så himla smidigt att man får komma och gå som man vill under öppettiderna. Är man bara där i 50 min för att ens bebis bestämmer att det är tråkigt då är det helt okej ^^ 
Imorgon blir det en lugn dag hemma. Vi ska bara vara hundvakt åt två supergulliga hundar i ett par timmar så förutom ett par promenader så blir det en heldag inomhus. 

Ha det bra! 
Uppsala - barn - bebis - tankar - vardag - öppna förskolan

Helgen

Tack alla för era kommentarer om förra inlägget. Många fina tips om mat och egna erfarenheter, toppenbra! 

Helgen som varit har varit lite upp och ner. Simon jobbar 12-timmars pass så jag och Jack har spenderat mer eller mindre hela helgen själva :)
I lördags åkte vi hem till Simons mormor på fika och julplundring. Jack var lite blyg och extremt kräkig stackarn. Jag åkte buss fram och tillbaka och det funkar så bra med Jack i barnvagnen. Bussen var sen båda gångerna vilket resulterade i stressade busschaufförer som körde ganska så vårdslöst... suck. 
Tur att det finns spännen så man kan låsa fast vagnen ordentligt! 

(null)

På söndagseftermiddagen hängde vi lite med Jacks gudmor och min barndomsvän Matilda. Även då var han blyg och kräkig. Han har perioder när han kräks extra mycket och den här helgen var det extra mycket. Typiskt när man planerar saker ;) 

(null)

Vi kom hem till 18 ungefär båda dagarna och Jack sov på vägen hem i vagnen och har pga det varit så svårsövd på kvällen! När vi är hemma är han gärna vaken mellan 16-19.30 och somnar gott på kvällen. Men en powernap vid 17.30 förstör så mycket. Han är trött men inte tillräckligt trött och blir såå sur. Idag skrek och gnällde han i 1 1/2 timme innan han somnade bredvid mig i sängen... oj oj

I veckan som kommer ska vi prova på olika öppna förskolor är det tänkt. Vi har ju ingen koll på hur det funkar så vi provar ett par och ser vad vi tycker. Vi passar på när Simon är ledig i veckan och jobbar på helgerna. Ska bli så spännande att se hur Jack reagerar med andra barn. Han har bara sett på håll tidigare ;) 
bebis - buss - familj - gnällig - livet - sömn

Jack går inte upp i vikt som han ska

Haha alltså den här jäkla låten? Varför får vi inte ut den ur huvudet? 
Jag och Simon lyssnade på den populära Baby Shark låten. Vi lyssnade på den en gång och har haft den på hjärnan i flera dagar. Så fort vi ska sjunga eller nynna något så börjar vi med do do dododododo... Den är ju bra och så men efter ett par dagar blir man rätt less haha.
 
Vi var med Jack till BCV i tisdags för vägning, mätning och andra dosen vaccination. Jag tycker det är så jobbigt men Jack tar det jättebra. Han blir såklart lite ledsen men absolut inte förtvivlad och han är enkel att trösta. Den här gången fick Jack sitta hos Simon när han fick sprutorna.
Jack går inte upp i vikt som förväntat. På en månad har han gått upp 300 gram (!!) bara och vår disktriktssköterska tycker att vi kan öka mängden gröt som vi provat att ge honom. Tidigare har han fått nån sked för att få prova men nu måste han öka i vikt för att inte komma under den förväntade kurvan. Jack mår bra och visar ingenting som är oroväckande som tur är :) Vi är därför inte oroliga.
Jack fick feber efter vaccinet såklart men jag tycker ändå att han har hållit humöret uppe. Lite extra gnällig såklart. 
Nu har vi då tänkt att ge honom gröt en gång om dagen och se om det räcker. Jag vill fortfarande amma honom och man ska ju vara försiktig med hur mycket man ger de små liven. Vår sköterska sa att vi ska ge "lite mer" så vi börjar med lite och ser om en månad om det har hjälpt :) 

Har ni tips på hur ni har gjort för att få era barn att gå upp i vikt men samtidigt ammas får ni gärna skriva en kommentar.
 
 
 
BVC - bebis - familj - vaccination - vikt