Turkiet (Del 5 Dickman och hemresa)

Det sista stället vi hade inplanerat att besöka i Turkiet var en butik som heter Dickman. På lappen vi fått om olika aktiviteter stod det att Dickman var en seriös butik med fasta priser och märkeskläder. Dessutom var det gratis upphämtning till och från hotellet ;) Som jag nämnt i tidigare inlägg om Turkiet så är jag och Simon väldigt obekväma med att gå på marknader och inte få ta våran tid att titta igenom valen, att sedan försöka pruta var jag livrädd för. Simon trodde att han skulle klara det, men fasta priser lät bättre för vår del. Dessutom var Dickman ett populärt ställe som man "måste" besöka. 
Vi valde att bli upphämtade vid kl 13 och tänkte att vi nog skulle kunna vara hemma vid 16 tiden. Vi är inte så stora klädfantaster och är rätt snabba på att titta igenom och bestämma vad vi vill och inte vill ha. 
Bilen stannade och vi gick ut och in i butiken. Vi blev bemötta av personalen som gav oss något som såg ut som en tjock hårsnodd som vi skulle ha om armen. Det fanns också Ikea-kassar som man kunde lägga sina kläder i. Ja, IKEA-kassar ;) 
När vi väl kom in insåg vi att hela butiken låg på ett enda plan, men rummet var enormt och det fanns så mycket kläder att vi genast fick väldigt svårt med att veta vart vi skulle börja.
 
 
 
Rummet var uppdelat på en tjej och en kill sida. Vi började på tjejsidan och jag insåg genast att det var mycket kläder som jag inte alls tycker om. Märkeskläder med stora märken mitt på tröjan tycker jag inte om. Det var tur att jag inte gjorde det för det fanns mer kläder med märken än utan ;) Vi gick fram och tillbaka längst raderna och jag tittade på ALLT. Det jag inte tittade på tittade Simon noga på. Han gillar att titta på kläder och han har bra smak när det kommer till mig. Han plockade flera gånger plagg som jag gått förbi men sedan tittade en gång till på och insåg att den ju visst var riktigt snygg :) 
Jag märkte snabbt att  det fanns storlekar till alla. Även till mig som annars har lite svårt att hitta kläder i rätt storlek. På Dickmans fick jag plocka en av de mindre storlekarna för att det skulle sitta bra. Det är kul! 
När jag hade provat och bestämt mig tittade vi på klockan för första gången och insåg att vi tagit 2 timmar på oss att gå igenom bara tjejsidan! Galet... 
Men vi fortsatte tappert till killarnas sida. Simon hade större problem än mig för på killarnas sida var det nästan bara extra stora storlekar. Han hittade såklart mycket som passade men mycket var på tok för stort. 
Simon gick utanför sin comfortzone och provade och även köpte två linnen. Han har aldrig förr ens velat titta på linnen. Men i Turkiet insåg han att det kunde vara rätt skönt med linnen och slog till på två. De två har nu blivit väl använda! Kul med lite nytt tycker jag :D 
 
Jag hittade två otroligt fina klänningar! Klänningar är ett rent H*lvette för mig vanligtvis... Jag skulle behöva  två storlekar i Sverige... en för midjan och en för bysten. Midjan är för smal för bysten och när jag ska köpa klänningar är det antingen för stort i midjan eller för litet över brösten. Men klänningarna från Dickman kan jag nästan svära på är sydda för just mig! De sitter perfekt! När jag drog på den, när man är varm och svettig, kändes det som att den var alldeles för trång. Men när jag fick ner den över bysten och drock upp dragkedjan satt den perfekt! Simon valde en favorit och jag valde en annan. Jag ska se till att ta en bra bild nästan gång jag använder dem!
 
Ytterligare 2 timmar senare blev vi klara på killarnas sida. Nu var det bara skor, väskor och bälten kvar. Ingen av oss orkade med att prova skor, Simon hittade inget bra bälte och jag hade bara beslutsångest en liiiiten stund över ett par väskor men bestämde mig sedan för den jag tittade på först ;) Som det brukar vara. 
4,5 - 5 timmar senare var vi klara. Det trodde vi aldrig! Som tur var fanns det bilar utanför som körde folk allt efter som så vi slapp säga en tid när vi ville vara klara. För isf hade vi fått stressa som bara den! 
Det sista vi köpte innan vi lämnade Dickman var en magnet och ett paket med flera lådor Turkish Delight (som smakade skit) och sedan for vi hem! 
Vi åkte förbi en juvelbutik på vägen som Simon gärna hade velat gå in i. 
 
 
Jag hade tyckt att det var coolt men just då orkade ingen av oss och det låg lite för långt bort för att vi skulle orka åka tillbaka en annan dag. Vi såg den från bussen på vägen, det får räcka ;) 
 
Väl hemma var vi helt slut! Det blev ett snabbt dopp i poolen, en milkshake, kortspel och sedan klädde vi oss för att äta middag. Den här dagen var vi riktigt fina i våra nya kläder ^^ 
 
Dagen efter var  vår sista hela dag i Turkiet. Vi ville inget annat än att chilla på stranden och äta gott. Vi var så nöjda med våra aktiviteter att vi helst av allt bara ville andas in saltvattendoften och dricka en iskall cola. Så det var precis vad vi gjorde! Vi var så nöjda med vår resa att det kändes helt okej att åka tillbaka till Sverige.  Såklart vill man ju alltid stanna längre när man väl sitter där på sin sista dag. Men vi hade fått uppleva det vi ville och njutit av solen varenda dag att vi kände oss nöjda och klara. 
Dagen efter åkte vi ifrån hotellet vid kl 12 mitt på dagen. Vi åt lunch när vi kommit fram till flygplatsen (och gått igenom typ 10 säkerhetskontroller) handla på taxfreen och han precis fram till gaten och flög hem kl 16. Vi tyckte det var galet att vi skulle ha så lång tid på oss på flygplatsen, men det var så mycket folk att vi stod i kö den mesta utav tiden. Vi fick jaga efter ett bord vid lunchen och i taxfreen hade vi inte mer än 15 minuter. Det var tur att Turkietresor bokat in bussen som hämtade oss. Hade vi åkt själv hade vi aldrig åkt i så tidigt som vi gjorde och då hade vi missat flyget... 
Ännu ett tack till Turkietresor som planerar så bra! 
 
Hemma i Sverige blev vi hämtade av Simons mamma som skjutsade oss till min mamma där vi parkerat bilen under veckan. Vår parkering utanför är en allmän parkering som man bara får stå på i max 24 timmar. Då är det tur att mamma har en stor uppfart som man får låna! 
Klockan han bli runt 21 - 21.30 innan vi var hemma. Vi fick lov att köpa med oss mat hem. Väskorna ställde vi i sovrummet för att ta en annan dag ;) 

Vår resa var otrolig! Jag är så glad och stolt för att allt gick så bra och att vi hade det så bra! 
Tack Turkiet för underbart väder och en fantastisk upplevelse!   
 
 

Parken Zoo

Ja okej vi var på Parken Zoo i söndags. Ja jag bloggar om det först nu. Jag hade faktiskt glömt kameran i Petras bil. Sen har jag inte orkart... Jag är fortfarande sjuk okej? 
 
Ja jag är fortfarande sjuk... Jag ska till läkaren imorgon och kolla vad fan som är problemet. Jag har haft feber till och från i över en vecka och jag blir aldrig piggare. Det är hela tiden samma sega förkylning som vägrar släppa sitt stenhårda grepp över mig. Jag försöker att röra på mig och är ute och går för att hålla igång kroppen. För ibland när man är sjuk inser man inte att man blivit frisk förrns man är ute och rör sig eller tar en dusch eller så. Men inte nu inte. Jag blir andfådd för minsta lilla och totalt utslagen på de kortaste promenaderna. Totalt värdelöst.
Men imorgon får jag, förhoppningsvis, svar på vad det kan vara. 
 
Men Parken Zoo då!
Mamma hade biljetter kvar sen förra  gången familjen var där. Jag och Simon kunde inte följa med den dagen och ville därför med nästa gång, har vi sagt hela sommaren. Och nu äntligen kom vi iväg! Jag, Simon, mamma, Petra och de fem yngsta av barnaskaran. 
 
 
Patricia och hennes Simon kunde inte pga jobben och Corrinda och Robert är tydligen för "stora" för att vilja följa med på sånt här "tråkigt" med familjen... suck ;) Jag var minsann aldrig sån! 
Vädret var väldigt opålitligt, ibland kom solen för att i nästa sekund försvinna bakom mörka moln. Turen var med oss den dagen och inte en enda droppe föll från skyn!
Det första stoppet blev en rutschkana, en liten lekpark och grisar!

 
Den här gången var nog den enda gången som jag inte tog några bilder själv. Jag tog ett par i början sen hade Simon ansvaret över kameran. Det var ingen som jag sa åt honom att göra utan han har upptäckt det roliga i att ta bilder. Jag brukar annars vara den som springer fram med kameran i högsta hugg och ber barnen stå stilla eller springer fram och tillbaka för att få bästa vinkeln på de sovande djuren. Men den här gången brydde jag mig inte om det och lät Simon fota helt själv. Jag brukar kunna påpeka hur jag gärna vill ha bilderna ;)
Det var skönt. Så får det gärna bli fler gånger! 
 
 
Lejonen var först trötta och låg och solade, men precis när vi gav upp och tänkte gå började hanen gå runt och honan som hade två ungar springande runt benen att röra sig. Ungarna tassade runt och var hur söta som helst medan hanen gick fram och tillbaka alldeles intill fönstret där vi stod och tittade! På håll ser lejon så gosiga och snälla ut. Men på nära håll får man mer respekt och blir påmind om hur enorma de här kattdjuren är. Otroliga djur. 
 
 
 
 
När vi var inne i nån safaridel eller vad det kallades så hörde jag och Petra av en skötare att hon snart skulle komma ut med en orm som man gärna fick klappa om man ville. Mamma som ääääääääääälskar att klappa på ormar gick till träffpunkten nästan på en gång när vi berättade det för henne! Hon klappar alla ormar... kanske inte i det vilda ;) Men alla ormar på Zoo klappar hon. Jag är väldigt nöjd med att bara titta. Men alla barnen klappade, alla utom Jamie. Han är som jag, se men inte röra ;)
 
 
De här uttrarna ville jag nästan ta hem. Det kom en tjej för att mata dem och gud vad med tricks de tog till för att få mat ;) De tiggde, de ropade, simmade fram och tillbaka, gömde maten i kinden och låtsades som att de inte fått något bara för att i nästa sekund simma upp på land och tugga i sig fisken ;) Så jäkla söta! 

Det andra djuret jag ville ta med mig hem var en sandkatt. 
 
 
Så söta och fluffiga! <3
 
När vi tagit oss igenom hela parken hade vi inte mycket tid kvar i tivolit. Parken stängde redan kl 17. Så vi la på ett kol och kom fram till det lilla tivolit. Det var mest barnkaruseller så jag som började på halvdassigt åkte krokodilsafari med Jamie en gång och satt sedan i solen och chillade. Men barnen åkte!
 
 
Morsan var jäkligt cool! 
 
Glasspaus innan stängning.
 
Sen var det dags att åka hem. Vi planerade att äta på en McDonalds i Enköping. Efter en tripp till Västerås kom vi till slut fram ;) Det blev fel och vi råkade hamna på E4:an åt fel håll när vi skulle in i centrum, skyltarna var lite missledande. Därför var vi ett par riktigt hungriga vargar som strömmade in på McDonalds. Vi beställde i snabbkassorna och slog oss ner vid det något skitiga borden. Det fanns en otroligt lekrum för de yngre. Dans-matta, cykelrace och nån hinderbarna som räknade tid. Riktigt coolt. Det var dock det enda som var bra på den här Donken. Allt annat var skit. Personalen verkade inte alls ha nån koll på vad de gjorde och det tog en bra lång stund innan alla fått sin mat. 
Utanför la jag märke till mammas O.T.R.O.L.I.G.A parkering: 
 
 
Som tur var hade hon parkerat bredvid en skylt och stod alltså inte på någon annans plats. Men alltså... hur svårt ska det vara? ;)
 
Vi fick en helt fantastisk dag på Parken Zoo. Jag har själv aldrig varit där förut och det var väldigt kul att få se lite mer exotiska djur. Lite annat helt enkelt. 
Hoppas det blir fler gånger!
 
 
 

Turkiet (Del 4 Båtfärd genom Manavgat)

Turkiet del 1    Turkiet del 2     Turkiet del 3 
 
 
Min och Simons andra utflykt var planerat att bli en båttur på en smaragdgrön flod som går rakt igenom staden Manavgat. Det blev lite stressigt på morgonen då jag hade missförstått informationen jag fått om vilket håll vi skulle gå för att bli upphämtade. En större buss skulle ha svårt att vänd vid vårt hotell och därför skulle vi gå en kort promenad till en upphämtningsplats. Men vi gick åt helt det motsatta hållet... LYCKLIGTVIS hade vi även fått fel tid på en halvtimme och blev 25 minuter tidiga istället för 5 minuter sena när vi väl kom fram till träffpunkten. Tur i oturen kan man säga ;) 
Väl på bussen fick vi lite information om hur vår dag skulle se ut och vart vi skulle åka. Första stopped, som varken jag eller Simon visste om, var vid en enorm marknad där vi fick ströva omkring i en timme ungefär. Om jag inte hade gått med Simon hade jag tappat bort mig helt. Stället var oändligt! När jag trodde vi skulle gå till höger för att komma tillbaka, då sa Simon vänster. När jag trodde vi var framme vid bussen igen var vi på andra sidan marknaden. Nej alltså jag var helt väck. Inte hjälpte det heller att allt såg likadant ut! Hjälp. 
Vi köpte ingenting. Varken jag eller Simon känner oss bekväma på marknader. Att pruta och inte kunna säga nej är vi dåliga på. Därför bestämde vi oss för att spendera de sista 20 minuterna på en restaurang med en varsin cola. 
Sedan åkte vi vidare med bussen, igenom Manavgat och fram till floden som jag förstod det också hette Manavgat. Enkelt att komma ihåg ;) 
Det var jag och Simon och en hel drös svenskar från flera andra hotell. Jag tror vi var ungefär 30-40 pers på vår buss. Väl på båten var det ännu flera och vi fyllde hela båten med svenskar, norrmän och tysktalande. 
 
 
Även den här floden var grön och vår guide berättade att tack vare mineralerna som rinner med från berget blir vattnet aldrig varmare än 15 grader! Huh. 
 
 
Båten puttrade på i en långsam takt och jag och Simon bara njöt och tittade på alla coola båtar och lyxhotell längst med flodkanten. Vi fick höra att man kunde se sötvattenssköldpaddor om man hade tur. Men trotts att vi höll ögonen öppnade såg vi inte en enda. De var tydligen skickliga på att kamouflera sig så chansen var liten från början ;)
 
 
Vårt stopp med båten var vid en avlångstrand med floden på ena sidan och havet på andra sidan, 100 meter ifrån varandra. Det var en vacker småstenstrand med kraftiga vågor och underbart vatten. 
 
 
 
 
Stenen var så otroligt jäkla varm att jag brände mig under fötterna... Och då trippade jag fram till vattnet så fort jag bara kunde. Men nej ;) Som tur var höll det bara i sig över dan och dagen efter det. 
Vågorna var jätteroliga att bada i! Jag som inte är så långt... eller i alla fall inte lika lång som Simon hittade inget bra ställe att stå på i vågorna. Simon som är lång kunde stå på bottnen, precis innan vågorna blev som kraftigast, medan jag inte kunde det. Jag flöt så gott jag kunde bredvid honom men flöt hela tiden in mot land och kastades upp på stranden av vågorna! Ut igen och så repetera ;) 
Jag tänker inte ljuga och säga att jag inte tyckte det var kul! Så man kan tänka att jag lät vågorna vinna över mig, jag hade kunnat stå emot om jag ville. Men det är ju roligare att leka i vattnet än att leka vuxen och ordentlig ;) 
 
Lunchen serverades på båten. Liknande som vi fick dagen innan på Jeepsafarin. Kyckling eller fisk, couscous och grönsaker. 
Det var lika gott som föregående dag! 
Innan båten åkte iväg igen ville vi såklart doppa fötterna i den kalla floden. Inte kan det väl vara så kallt som de påstår att det är? 
Jodå. Vi nöjde oss med att stå på stegen bakom båten med fötterna i vattnet! ;) 
Innan båten puttrade tillbaka åkte vi en liten bit längre för att se den del av floden som ansluter sig till havet. 
 
 
Vi han inte mer än titta innan båten vände igen. 
Påvägen till stranden hade det gått runt en fotograf, som jag antar jobbar tillsammans med båtmänniskorna, och tog bilder på alla som satt på båten. Jag och Simon suckade lite och himlade med ögonen. Men när han kom till oss ville han såklart inte gå om han inte fick ta ett par bilder. Så vi poserade efter hans förslag och sen gick han. Vi hade såklart bestämt oss sen innan att vi inte skulle ha några bilder. Men den här mannen var otroligt smart och hade redan printat ut bilderna med filter och ramar och fina texter. Och en bild på oss två var så fin att jag bara inte kunde lämna tillbaka den och veta att den var borta för alltid. Därför var vi tvungna att köpa den av honom! 
 
 
Jäkla  säljare och hitta på så smarta knep. Hade jag bara sett den på display hade jag inte orkat lägga ner tid på att låta någon printa ut den ;)
 
Efter båtturen la vi oss i poolen i hopp om att det skulle svalka oss. Men vattnet var nästan varmare än luften. Så vi bestämde oss för att prova restaurangens milkshake. Vi hade sett en annan kille slurpa på en dagen innan och den såg så otroligt god ut att vi ville chansa och smaka en. 
 
 
Choklad till vänster, melon till vänster. 
Chokladen var typ det godaste jag druckigt! Det var så otorligt jäkla gott att vi inte visste vart vi skulle ta vägen! Svalkande var den också. Det var inte sista gången vi köpte en sån ;) Det blev våran to-go-grej att göra för att svalka ner oss. En milkshake i skuggan och kortspel. Det avslutade vi våra dagar med de sista dagarna i Turkiet. 
 
På kvällen provade vi en ny restaurang vi sett någon dag innan. Simon tyckte det var lite jobbigt att sitta så nära strandpromenaden där folk gick förbi. Det handlade om ett par meter och jag håller med, det var lite närgånget. Men den här restaurangen befann sig en våning över allt stök på gatan nedanför. Därför ville vi prova den! 
Trotts att maten var god, personalen jättetrevlig, utsikten fantastisk och själva restaurangen vacker så ligger den tyvärr sist på vår lista av trevliga kvällar. 
Det första som händer är att jag får fel mat. Personalen skyndade att rätta till sitt fel, medan Simon var tvungen att börja äta så hans mat inte svalnade. 
Jag tycker inte att det är så farligt när det blir fel. Sålänge ingen blir sur och det blir rätt i slutet finns det inget att stressa upp sig för. När min mat väl kom var den så god att jag snabbt glömde bort misstaget. Att vi sedan fick efterrätt gratis gjorde ju det hela mycket bättre ;) 
Efter maten ville vi gärna prova en varsin drink... 
 
 
Nu kommer jag såklart inte ihåg vad drinkarna heter... Men visst ser det gott ut!? Det ser riktigt fräsht och sött ut! 
.
.
.
.
Det var det inte...
Fy FAN vad det smakade skit. Jag har aldrig smakat något så vidrigt förut...! Både jag och Simon provade båda drinkarna och ingen av oss tyckte att nån av drinkarna var drickbara. Det smakade bara stark och äcklig sprit. Drinkar kan vara starka, men den är spriten var rent ut sagt gräslig. Min gröna till höger smakade munskölj. Simons var något bättre men även den odrickbart. 
Vi hade smakat drinkar på andra ställen förut och älskat det! Så det måste ha varit just den här restaurangens bartender som inte riktigt hade koll på vad han gjorde. 
Det var även samma kille som gjort fel med min beställning. Stackarn, han måste ha haft en riktigt dålig dag <3
 
Som tur var hade vi haft en riktigt bra dag så det gjorde inte så mycket att drinkarna var äckliga och att maten blev fel ;)