Vår pumpa!

Simon och jag har alltså precis gjort våran alldeles egna och första pumpa! 
Första gången jag gör en pumpa helt på egen hand tror jag. Men vi båda visste ju hur man gjorde så det var bara att köra på!

 
Vi ville inte ha en vanlig pumpa med kantiga ögon och mun. Simon dillade något om en döskalle som tryckte ut sitt huvud från pumpan... Jo visst, ascool idé men inte fan har vi dem talangerna! Haha
Så det blev något mittemellan ;) Vi kallar den våran Derp-pumpa! 
Vi sparade allt gegg och kärnor. Mamma tycker att jag ska baka på det så vi får se om jag gör det.
 
Jag "pysslade" även lite under dagen och tejpade fast lite spöken på fönstret ^^ 
 
 
 
Vi är fett nöjda över pumpan iaf och vi hade kul när vi gjorde den! Bra det, för det betyder att vi kommer göra det fler gånger! :D 
 
Happy Halloween!
 

Pumpaskor

Hello!

Mamma hämtade mig och vi åkte direkt till Skopunkten vid boländerna för att införskaffa oss nya skor. Tydligen var det ingen mer än Jamie som behövde så mamma hade bara med honom i bilen. Konstigt att vara så få, haha. 
Som tur var så fanns de skorna jag hade tittat på innan även här så jag gick direkt på dem och provade. Ett par satt lite konstigt men paret i en storlek större satt perfekt! Även med lite utrymme för eventuella tjockstrumpor när det blir kallt ;) 

 
Jag vet inte om de här håller i vinter men jag hoppas ju på det :) 
Jamie fick ett par han med. Han var så himla söt. Han förstod precis vad det var vi gjorde där så han gick runt och plockade skor, i sin egna storlek, och kom fram till mamma och ville att hon skulle titta på dem. Jag klurade lite på att det måste vara lite svårt att veta om ett par skor passar för så små barn som inte kan berätta själv om de gör ont eller om de är för stora. Men mamma kom på ett jäkligt bra sätt som funkade på Jamie ;) Hon satte på honom ett par skor, ställde honom på golvet och sa "Spring". Sen sprang han ett varv runt en hylla! Sprang han och var glad så passade dem. Skulle han ha stannat eller gjort grimaser så hade de nog inte passat. Superbra ju! 
 
Efter skopunkten tog vi en snabbis förbi City Gross. Jag var på jakt efter en pumpa och mamma godis för alla barnen som kommer och busar utanför dörren imorgon! 
Förra vecka jag gick in på City Gross såg pumpa bordet ut såhär: 
 
 
Idag fanns det typ 5 kvar. Uuups skulle kanske ha kommit lite tidigare... 
Men vi hittade en snygg pumpa som jag fick med mig hem!

 
Ett ljus blev det också som ni ser till höger. 
 
Ja, det är en Harry Potter klocka ni ser bakom pumpan. Det är "Mirror of Erised" och Harry som en figur som ser sig själv i spegeln. Ascool! Fick den i julklapp av mamma efter att jag högt och ljudligt klagat på att min kompis Mitta fick en massa coola Harry Potter saker men jag inte fick något alls. Ja, detta var i julas vadåråå?
Haha jag tror jag tappade en hel del vuxenpoäng där va? ;)
 
Men min första pumpa är alltså inhandlad! Woho! Känner mig stor!
Nu ska den bara få innehållet urgröpt och ett ansikte sen kommer den stå fint i fönster. 
Simon jobbar länge imorgon men vi ska försöka att hinna med det. Annars kommer vi dra ut på det och så blir det aldrig av... 
 
Mamma släppte av mig efter City Gross hemma hos mig. Jag smsade lite med Etta och frågade henne om hon ville följa med till Eva en stund. Det ville hon!
Stackars Eva opererade sig igår och är fortfarande sängliggande så vi kom med en blomma och ett Krya på dig-kort. Vi satt sedan på sängkanten och pratade om Halloween, eventuella resor sommaren, militären, killar, ja allt möjligt. Det var väldigt mysigt och jag tror hon uppskattade det. Hon får krya på sig. Tur att hon fick en blomma så hon kan tänka på mig och Etta varje gång hon ser den! Då borde hon bli frisk på nolltid ;)
 
Väl hemma var maten serverad av en Simon som kommit hem sent, han är så go <3 
 
Imorgon är det Halloween! Skräms inte för mycket! 
 

Haha... vad då november..*nervös*

Jaha ja. 
Em. 
November...
..haha..ha
 
Jag vet inte hur många av er som vet detta, men November har blivitv en ganska så stor månad för mig. November är den månaden då jag sätter mig ner och skriver en bok. Ja en bok. Ingen kortis på några sidor utan en hel bok. Minst 50.000 ord lång skall den vara!!
Detta är alltså ett påhitt från en hemsida som heter Nanowrimo. De annordnar detta för vem som än vill vara med. Deras tanke är då att man ska skriva en bok på en månad på minst 50.000 ord, det är det stora målet. Sen är det självklart okej att sätta sitt egna mål på färre ord om man vill det. Men det "riktiga" målet, som de är ute efter, är 50.000 ord. Det är 1.667 ord per dag. Under hela November månad. (shiiit) 
Vill ni läsa mer så gå in på deras hemsida --> NaNoWriMo  (National Novel Writing Month)
 
Varför gör jag detta? 
Jo, min fina vän Mitta hittade detta och provade ett år och tyckte att det var så kul och pratade om det så mycket med mig och tyckte att även jag skulle göra det. Och eftersom att jag Älskar att skriva så tänkte jag att jag skulle prova. Och har man en gång provat och klarar det så är det svårt att sluta ;) 
Det blir mitt tredje år iår och man kan ju tro att man ska lära sig och inte vara så nervös och förbereda sig etc. etc. 
Men nej. Inte det inte. Här sitter jag nu och har en liiten idé i huvudet och tycker att det kommer gå så bra. Sen inser jag ju att den lilla iden är för liten för att dras ut i 50.000 ord... 
Så här sitter jag nu och börjar stressa upp mig lite för det ^_^' 
Men hur ska man lära sig? Det är en bok på en månad! Hur kan man möjligen förbereda sig för det? Det bara kommer och sen får man försöka så gått man kan! 
Förra året skrev jag en sådan fruktansvärt dålig berättelse. Jag hatar vartenda ord jag skrivit och jag vet inte ens vart dokumentet tagit vägen. Det skulle inte förvåna mig om jag har slängt det. 
Sämre än så kan det ju ändå inte gå eller hur? ;)

Men vad vill jag då med min bok det här året? 
Jo, jag vill uppnå samma otroliga känsla som jag uppnådde det första året när jag slog 50.000 ord innan månaden var slut. Om någon av er har hängt kvar på min blogg så länge så kanske ni kommer ihåg det? 

 
Det var helt fantastiskt och jag vill känna så igen. Förra året gjorde jag inte det. Jag kom upp i 50.000 ord. Men jag var inte glad för det, istället så suckade jag bara och tänkte "Bra, då kan jag skriva ett halvdant slut så är jag klar med skiten." 
Men iår ska det bli annorlunda! Jag ska slå 50.000 ord, i tid, och jag ska vara stolt och nöjd över det jag har skrivit! 
 
Ni får stå ut med en hel del uppdateringar om det under november ;)
Om någon av er blivit intresserad utav detta så skriv gärna en kommentar och berätta hur det går för er!
Vi kanske kan hjälpa och peppa varandra!
 
Nu ska jag göra mig klar för snart kommer mamma och plockar upp mig. Vi ska handla skor!
De två vinterskorna jag har funkar inte. Det enda paret läcker, mycket. Det andra paret har någon annan gått i så ena hälen är sne för mig och jag får riktigt jäkla ont av att gå i dem.. 
Så vi hörs kanske senare!