Blodmånen och Gamla Uppsala

Jag och Simon hade tänkt att titta på blodmånen som skulle synas så väl i Sverige. Satt uppe till kl 2 då månen skulle vara större än normalt, vi tyckte dock inte att det var någon skillnad. Klockan ringde sedan när månen skulle vara röd. Jag klev upp, kikade lite men konstaterade ganska snabbt att den inte syntes pga alla molnen... suck. Bara att lägga sig igen då. Trist. Samma sak hände ju under solförmörkelsen. Nästa gång det händer ska jag se till att vara nånstans där man faktiskt kan se nått. Sveriges väder har bevisat att solförmörkelser och blodmånar är för lyxigt. 
Tog ändå en bild vid kl 2 som jag tyckte var rätt cool. 

 
 
 
Idag är det den 30 september. Imorgon är det den första oktober. Att jag utan att frysa kunde cykla till Gamla Uppsala i endast en tunn kofta och solbrillor var rätt najs! Nästan sommarvärme ute fortfarande! Sålänge solen lyser, utan den blir det snabbt kallt ;)
 
 
Tog en promenad runt och bara njöt. 
Jag har besökt Gamla Uppsala högar förut, dock aldrig ensam och aldrig tagit ett helt varv. Det var mycket fridfullt och mysigt. Absolut värt att åka dit bara för nån timme och bara gå och se. Absolut en utav mina nya favoritställen i Uppsala. När Matilda kommer hem från England får vi ta oss hit oftare med fika och bakfickorna fulla av skitsnack ^^ 
 
Sedan åkte jag och Simon vidare hem till mamma där det bjöds på middag och fika. Patricia fyller 20 år idag och självklart ska det firas! Vi firar alltid på dagen då man fyller år, trotts att det blir storkalas senare ;) 
 
 
Mumma! 
 
Nu är det snart dags för mig att lägga mig. Upp tidigt imorrn och jobba jobba jobba lääänge!
Ha en fortsatt trevlig vecka!

Doris

När mamma åker bort till skolan får jag och Simon ta hand om Doris. Något vi mer än gärna gör. Den lilla hunden gick rakt in i mitt hjärta från första gången jag träffade henne. Hon kan vara skitjobbig mellan varven, men den lilla tösen är så otroligt bedårande. 
Mormor som är den som bor hemma med barnen när mamma är borta tyckte först att det skulle bli lite mycket med en liten valp också, men efter att han träffat henne ändrade hon först åsikt. Det visade sig sedan att det blev enklare för alla om Simon och jag tog henne som det var bestämt från början ;)  
Doris växer. Fort. Från den ena veckan till den andra såg man skillnad. Hon lär sig nya saker hela tiden också, när hon själv vill det såklart ;) Denna gång kissade hon faktiskt bara inne 2 av kanske 10 gånger som vi var ute med henne. Förra gången kissade hon inte ute en endaste gång. Hon kan också sitta, ligga och nääästan rulla runt. 
 
Hon är bra fin hon! Mamma, det är heeeeeeelt okej att du är borta lite då och då. Helst varje vecka < 3
 
 

The Jungle Book

Alltså mitt hjärta slog extra hårt under hela den här trailern. 
ÄLSKAR allt som har med Disney att göra. Kan nog alla låtar utantill och har sett alla filmer minst 10 gånger!
Så när producenter bestämer sig för att göra nya filmer av de gamla klassikerna blir jag som ett barn på julafton. 
Jag är inte speciellt gamalmodig av mig och jag tycker att de filmer som redan gjorts har varit fantastiskt bra. Därför är jag superduperyper PEPP på Jungelboken som kommer ut nästa år! 
GAAH