Ultraljud

Hej! 
 
Idag var det alltså dags för ultraljudet som jag tjatat om i ett par inlägg. Jag tänker inte dra på det mer än nödvändigt utan kan tala om att det var lite av en besvikelse.
Ingen fara, allt såg bra ut! Det vill säga allt som sköterskan lyckades mäta!
 
Jag ska förklara. 
 
På det här ultraljudet är tanken att man ska mäta och se så att allt  ser ut som det ska, dvs att armarna sitter som de ska, benen växer åt rätt håll och sånt där. Sköterskan var otroligt duktig och gullig men det hjälpte ju inte när den lille i magen totalt vägrade att flytta sig från sin favoritplats. Som den här dagen var upp och ner med halva ryggen mot oss! 
Jag fick lägga mig på sidan på britsen, stå på alla fyra, kissa och till och med jazza lite med höfterna. Ingenting fick den lille att flytta på sig. Däremot hade den inget emot att röra sig med ben och armar och vicka på huvudet. Men lägga sig på rygg? Pff inte en chans ;) 
 
Detta betyder då att vi ska få komma på återbesök nästa vecka för sköterskan blev för trött i armen efter en god halvtimmes försök att hitta rätt läge för att mäta allt hon behövde. Hon var noga med att berätta för oss att det inte var någon fara, det var bara det att det  fortfarande fanns moment som man bör kolla men som hon inte kunde... eftersom att den inte ville vrida sig. 
 
Haha alltså jag tycker bara det är lite roligt. Lite frustrerande såklart efter som att detta betyder att vår sköterska inte hade en chans att se vad det var för kön, vilket var något som jag hade sett fram emot i flera veckor! Inte heller blev det några ordentliga bilder som vi kunde få med oss hem. Vi får hoppas på nästa vecka helt enkelt.  
 
Men... Det här är faktiskt inte mitt och Simons första ultraljud. Vi var på ett ultraljud i vecka 13 för att göra ett KUBB-test. Även då bråkade den lille och ville inte flytta runt i magen speciellt mycket så även då fick vi hålla på ett bra tag för att sköterskan skulle kunna göra sitt jobb. 
 
Det är alltså en envis rackare som förhoppningsvis ligger stilla och sover mycket? Haha kan man hoppas på det? ^^
 
Såhär såg det ut på vårt ultraljud i vecka 13. 
 
 
Vi får se om vi kan ta reda på könet eller om vi får vänta och se när den väl är ute.
gravid - ultraljud

Berättar för familjen

Äntligen har jag lyckats klippa ihop en video på hur vår familj och våra vänner reagerade när vi berättade att jag var gravid. Alla blev överraskade och jätteglada och jag kan inte sluta le när jag ser på videon <3 
 
Jag hoppas ni ska tycka att den är lika fin att se på som jag tycker att den är! 
 
 
familj - gravid - kärlek

Vecka 20

Haha, hoppas inte ni tröttnar på mina uppdateringar om graviditeten. Det är bara 20 veckor kvar sen blir ni bebis-spammade istället! 
 
Idag går vi alltså in i vecka 20 och jag har funderat hela dagen på om man säger redan nu att halva tiden har gått eller om man säger det nästa vecka. När det har gått 20 hela veckor... Jaja men det har/har nästan gått halvvägs nu. Galet. 
 
 
Jag mår bra och känner att jag orkar mycket. Tyvärr sitter orken mer i huvudet än i kroppen för jag blir fort andfådd och ryggen börjar verka när jag går en längre bit. Jag blir också trött av att röra mig under en längre tid och sover gärna en stund på dagen om jag kan. 
Jag får även mellan varven så sjukt ont på vänster skinka! Det sträcker sig från allra högsta toppen där rumpan och svanken går ihop och smärtar i en linje ner till ungefär halva skinkan. Det gör så fruktansvärt ont ibland att jag inte ens kan gå. Sen släpper det och försvinner. Jag har provat sitta på flera olika sätt och gått på olika sätt men inget verkar påverka det onda. Är det jag som behöver träna rumpan mer eller är det bara en "biverkning" av graviditeten?? Haha om någon vet får ni gärna tipsa om vad det kan vara. 
 
På torsdag ska vi på ultraljud och kika på den lille där inne. Jag har fått flera gissningar från er och majoriteten tror att det är en tjej. Vi får se på torsdag om det stämmer eller inte :D 
 
Jag tackar återigen för era fina kommentarer om mig och min mage, både här och på instagram. Det är så roligt att läsa. Ni är urgulliga!
familj - gravid - v.20