Krångel

Amen, och jag som försökte göra ett inlägg om min fantastiska Babyshower som jag blev överraskad med igår men det verkar visst vara fel på servrarna på blogg.se. Jag kan skriva text men kan inte lägga in bilder. Nej en Babyshower behöver visas upp med bilder helt klart så det får vänta tills jag kan göra ett ordentligt inlägg istället :) 

Jag har ingen energi kvar till att krångla och tvinga fram ett inlägg när det inte går. Jag tror att all min positiva energi gick åt igår för idag har det bara varit bu. Sovit dåligt, ont och trött och på riktigt dåligt humör. 
Vi får helt enkelt hoppas på att morgondagen blir bättre. Både för min del och för bloggens del. 

Blodmånen

Såg ni blodmånen i fredags? Eller månförmörkelsen som den också kallas. 
Vi såg den! Om än väldigt, väldigt, vääääldigt svagt. Men vi såg den! Det är mer än vad man kan förvänta sig i Sverige ;) Alltid ska det vara dåligt väder när det gäller coola saker från rymden. Här har det varit klarblå himmel dygnet runt i flera veckor och så fort det kommer en blodmåne så täcks hela himlen med tjocka, mörka moln...
Vi var såklart hemma hos mamma och åt tacos när vi kom in på samtalsämnet och trodde först att vi skulle kunna se månen från mammas tomt. Men hon bor precis intill en stor skog och flera av tomterna har höga träd och vi kom ganska snabbt fram till att vi nog inte skulle se månen där ifrån. Så därför plockade vi snabbt undan efter maten och körde ner till fotbollsplanerna som ligger en liten bit ifrån, där var det helt öppet mot himlen. 
 
Mamma, Simon och barnen spelade fotboll under tiden som vi väntade på att få se en glimt av den där månen. Jag och Petra satt på en bänk och spanade och konstaterade ungefär var på himlen vi skulle leta. 
 
 
 
Vi fick vänta ganska länge men som sagt så lyckades vi se den mellan molnen under nån minut. Sen var den borta. 
 
 
Men vi var så nöjda ändå! 
När den sen försvann igen bland molnen åkte jag och Simon hem igen. Senare på natten kom månen fram så vi kunde se den från vår balkong. Då lös den klart och starkt men tyvärr inte rött ;) 
 
 

Gravidfotografering

I veckan hjälpte min bästa vän Matilda mig att föreviga gravidmagen med ett par magiska bilder i solnedgången vid en badplats i närheten där vi bor. 
Vi har under åren vi varit vänner (typ 21 eller 22 år) fotat varandra på olika platser och fått till riktigt bra bilder. Några riktigt fula också eftersom att vi har ganska svårt för att vara seriösa när vi ses ;)  Därför var det en självklarhet för mig att Matilda skulle hjälpa mig att fota gravidbilder!
 
Kolla så fint det blev!

 
<3
 
fotografering - gravid