Glad Påsk

Glad Påsk allihopa! Hoppas att ni har haft en trevlig dag med god mat och godis ;) Godis kan man säga att det har blivit för min del... Jag var på en påsklunch hos Simons mormor igår och hela familjen på den sidan kom. Jag fick flera ägg och Simon fick flera han med. Idag var det middag hemma hos min mormor och morfar och där fick jag ännu flera ägg. Inte ett, inte två, utan 3 ägg plus en stor chokladkanin! Hela jäkla köksbordet är fullt av godis! Man får hålla i hatten så man inte smäller i sig allt på en gång :S 

Alla syskonen kom med till mormor och morfar, mamma var där, moster var där, en kompis till familjen som tog med sin kille och bebis och så Patricias nya kille som heter... Simon... jo jag är seriös ;) 
(Min Simon var inte med, han firar påsk på landet med sin pappas sida av släkten.)
Det blev alltså en riktigt stor påskmiddag/lunch, jättetrevligt! 
 
Jag hade gott med tid på morgonen och ville prova att fläta in ett hårband med blommor på i håret, det blev riktigt bra och det fick sitta i under dagen. 
 
 
 
Lite vårigt ^^ 
 
Efter middagen blev det äggjakt. Vi tog det i flera omgångar. Först gömde Patricia sina chokladkaniner, sen gömde jag mina kinderägg jag skaffat med tillhörande godispåsar, sen gömde jag ägg till mamma och Petra, sen gömde mamma och Petra och sen tror jag vi var klara! En hel del ägg blev det i alla fall ;) Mormor och morfar gömde inte sina ägg i år, det behövdes inte. 
 
Chokladkaninerna var nog en utav favoriterna för i år!

 
Detta hade jag fixat: 
 
 
Ägget till Patricia och Simon, en påse till varje resterande barn plus 2 kinderägg i var. Ganska lagom tycker jag och de blev nöjda. Det var svårt för dem att hitta kinderäggen och det är väl ett utav det roligaste, själva letandet alltså ;)
 
Nu tog jag inte kort på den, men mamma och Petra hade skaffat ett lika stort ägg som ungarna fick förra året: 
 
2015: 
 
 
 
Förra året skojade vi om att det fanns ett favoritbarn i familjen! 
 
 
Äggjakt in action: 
 
 
Ett utav deras ägg hade vi tejpat fast under bordet! 
 
Till efterrätt hade Petra fixat en alldeles underbar påsktårta! 
 
 
Alltså titta på den vad söt den är! Allting har Petra gjort helt själv, varenda blomma morot och kaninrumpa! 
Den var precis lika god som den såg ut att vara med en härlig citronfyllning och grädde gjord med amarulalikör tror jag. Fantastiskt god. 
När solen sedan försvann och vi insåg att klockan redan var 19 började vi packa oss hemmåt. 
Maria och bebis åkte tidigare, innan fikat, ungarna käkade godis och tittade på Röjar Ralf och de vuxna diskade och plockad undan. Jag fanns typ mitt emellan de två lägena hehe. 
Det blev sent men det var en riktigt trevlig dag! 
 
Jag hoppas att ni har firat Påsk på ert bästa sätt. 
 
Glad Påsk!

Kvällstankar

Jag satt och tittade igenom lite bilder på min mobil och hittade den här bilden på dem här söta ungarna 
 
Alltså hur söt får man vara? Gullegrisar.
 
Just nu ligger jag i soffan och tittar på Let's Dance som jag missade i fredags. Jag blir alltid lika sugen på att börja dansa igen när jag tittar på det här energifulla programmet. Jag dansade förut, 3 år i rad, och jag har sagt till mig själv att jag ska börja igen. Men jag vill gärna inte dansa själv, det skulle vara kul om jag hade med mig någon som jag känner. Men alla jag känner hatar att dansa så då blir det till att dansa själv eller inte alls, just nu blir det inte alls ;)
Nej men nån annan gång, kanske. 
 
För övrigt så är det fortsatt jobb som gäller. Jag jobbar på i Knivsta och Simon har precis blivit anställd av Fresenius efter 6 månaders prövotid. Han är supernöjd och glad och det är även jag. Allt blir lixom enklare när man har ett jobb man trivs med. Det har varit ett par prövande månader för oss, mycket jobbstress och en del lägenhetshetts. Men iom det här jobbet känns allt lite enklare. Mitt jobb är inte alls lika stadigt. Jag jobbar nästan heltid men lönen är kass och vi klarar oss inte på bara en lön. Nu är det inget problem och det är en stor sten som lättar från hjärtat. 
 
Jag ville gärna oxå dela med mig av min glädje för att våren äntligen har kommit, men jag tror att jag väntar med det ett tag till ;)
 
Ha det gott!
 

Uppsalajakten

I lördags var det egentligen menat att jag skulle på dop med resten utav familjen. Men eftersom att min syrra Trixie tävlade i gymnastiktävlingen Uppsalajakten (eller som det hette när jag själv tävlade, Busam) så valde jag att stanna hemma och gå och hejja på henne. Tanken var att Patricia skulle följa med mig för att hålla mig sällskap, för Simon skulle ta hand om Doris. Perfekt! Mamma och ungarna åker på dop, jag Patricia och Trixie på Fyrishov för tävling. Topp. 
Bara det att Jamie blev sjuk en halvtimme innan de skulle till dopet ;) haha såklart. Patricia blev då hemma med Jamie och jag och Simon lämnade av Doris hos henne och åkte sedan till Uppsalajakten. Det funkar det med! 
 
 
Jag och Simon köpte lite fika och mat påvägen till Fyrishov, placerade oss högst upp på läktaren och inväntade Trixie och hennes grupp. Hon har bytt skola att träna på, en skola som är lite mer seriös. Jag tror att det är för att tränarna på den här nya skolan är vana tränare som har varit med länge. På den förra skolan är tränarna typ 14 år och gör det för skojs skull. Det är såklart därför man tränar gymnastik från första början men nu blir det lite mer på riktigt. Jag tror ni förstår vad jag menar. Jag var själv tränare när jag var runt 15 och det var superkul, men det blir ju inte så seriöst när det kommer till att tävla. 
Hur som helst, Trixie är nöjd och glad och det är det som räknas. 
Jag fick med mig min mammas nyinköpta kamera så jag kunde filma hela Trixies uppträdande. Hon och resten utav hennes grupp var superduktiga och efterråt kom Trixie till mig och Simon och fikade lite och snackade en stund. När det sedan var dags för prisutdelning blev det lite nervöst. Jag såg på Trixie att även hon var nervös, men förväntansfull. Det finns 2 "grupper" man kan vinna pris för. Jag kallar det "grupp" för jag vet inte vad jag ska kalla det. Men i den första gruppen tävlar man i fristående (en slags dans) matta och plinthopp. Den andra gruppen tävlar man i trampett. Det finns alltså 2 chanser att vinna medalj. 
Trixie och hennes grupp vann brons i båda "grupperna"! 
 
IMG_9552
 
GRATTIS! 
 
Det är första gången hon vinner medalj och hon var så glad! Grymt jobbat tjejer! 
Vi möttes upp efter prisutdelningen där vi snackade lite med mammas kompis och hennes dotter som Trixie är vän med. Den tjejen hade vunnit ett guld och ett silver, superkul! 
Jag skjutsade hem Simon och sedan Trixie. OBS: JAG skjutsade hem Trixie! IIH! Hon tyckte att det var coolt att jag kunde köra bil och jag svarade: JAG VET! :D 
Vi kom hem ungefär samtidigt som mamma och gänget och vi snackade en stund i hallen innan jag åkte iväg igen, hämtade Simons brorsa och sedan hem till oss. Vi beställde pizza och bänkade oss framför melodifestivalen. 
 
Superkul med Trixies medaljer, hon kommer komma ihåg det för alltid!