Idag är jag lite irriterad

Jag har varit sjuk under en längre tid. Inte så allvarligt, men tillräckligt för att behöva vara hemma från jobbet ett par dagar i månaden. Jag har haft återkommande feber som deckar mig ett par dagar åt gången, minst en gång i månaden sedan augusti. Det har gått så långt att jag misstänker att folk tror att jag hittar på. Ja till och med så långt att jag själv trott att jag bara överdriver. Men min termometer ljuger inte. Jag HAR haft feber. Många gånger har jag inte vågat stanna hemma från jobbet. Jag har pinat mig igenom timmarna med ökande feber för att jag trott att det ska gå över. För inte fasen kan man väl ha feber så ofta?
I augusti varade febern i flera veckor, nästan hela augusti om jag inte minns fel, efter det kom det alltså tillbaka med 4-5 veckors mellanrum. Jag gick till läkaren redan i augusti, där stack de mig i fingret men kunde inte hitta något. Det läkaren sa till mig var, och jag citerar: Du inbillar dig kanske att du har feber.
Jag blev så sur att jag tackade för mig och gick.
Nu har jag gått tillbaka till läkaren för ett par veckor sedan. Jag blev uppbokad till två nya tider. Ena gången fick jag prata med en psykolog om stress men det var ingenting med mitt psyke som han var oroad för. Den andra gången skulle jag ta prover, bara det att jag blev bokad en fredageftermiddag. Jag stressade dit och lämnade ett jobb i kaus bara för att få höra att labbet är stängt och att de inte kunde göra mer än att titta i halsen och öronen och ställa frågor. Men vafaaan. Jag blev hänvisad att komma tillbaka på drop-in veckan efter. Vilket jag också gjorde för... tadaaa jag fick feber och stannade hemma från jobbet.
Jag gick dit, lämnade blod och urinprov. Åkte hem och väntade mig att det inte skulle visa något. I fredags fick jag svar på proverna... det har varit något som gör att jag blir sjuk!
Tydligen har jag haft en infektion med två olika virus. Det står vilka virus men inte vad för infektion. Sen står det att "dessa kan ge långdragen återkommande feber. Infektionerna nu utläkta."
Jaha... detta gjorde mig inte precis klokare. Jag ringde vårdcentralen på en gång och sköterskan jag pratade med sa att det var konstigt formulerat. Bara en virusläkare (eller vad hon sa, någon som är väldigt insatt i ämnet iaf) kunde veta vad detta innebar... 
Med hjälp av vårdguiden kunde vi komma fram till att båda mina virus visade på att den infektionen jag haft kunde vara körtelfeber. 
Körtelfeber. 
Jag blev smått fundersam för läkaren jag pratade med i augusti sa ju att jag inbillade mig. Men körtelfeber kan vara allvarligt! 
Jag frågade om jag kunde få ett till brev av läkaren där hon berättade mer om min infektion och vad fasen det första brevet menade. Jag var såklart trevlig för då var jag bara glad att jag kunde sätta fingret på något som gjort mig dålig. Men nu är jag bara sur. 
Det är inte helt säkert att det är körtelfeber jag har haft. Men det verkar mest troligt. Men om det är så, fatta hur det kändes att be om hjälp hos vården och bli hemskickad med "Du inbillar dig bara." 
Åh jag är så förbannad! Vad det än är för infektion jag har haft så HAR jag varit sjuk och jag kommer säkert att få feber fler gånger. 
Är det körtelfeber jag har haft så var jag själv tvungen att gång på gång gå tillbaka och tjata för att få hjälp! Sen augusti har jag varit sjuk och först nu får jag svar på att det inte bara är inbillning eller som alla läkare hittils har sagt "jobbet." För jobbar man på en förskola är det inte konstigt att man får feber minst en gång i månaden.. eller hur? 
I 10 månader har jag varit sjuk, trött, misstrodd, förtvivlad och less på det här som visade sig vara en infektion med 2 virus! 
10 jävla månader. 
 
Nu väntar jag med spänning på nästa brev för att en gång för alla, svart på vitt, få veta vad det är som sänkt mig under nästan ett års tid.
 
 

En helg hos mamma

Hej!

I helgen var mamma borta och jag åkte därför dit med packning och redo för en helg tillsammans med mina syskon. Simon jobbade tre 12-timmars pass hela helgen och var därför bara med en kortis på lördagskvällen. 
Men jag åkte dit lagom till tacosen. Det var "bara" 6 personer hemma för att äta tacos i fredags! Och ja, jag säger "bara," för när vi är som flest så är vi 13 eller 14 stycken. Först DÅ känner man att man är många ;)
Men nu blev det bara jag, Corrinda, Novalie, Lovelia, Jordan och Jamie. Det dög bra det med. 
 
 
Efter maten snackade vi som vanligt vid matbordet och spelade lite spel innan jag och de yngre barnen satte oss i soffan och såg en film. Trixie anslöt sig lagom till filmen, som blev Shrek 4. Jag har sett de andra filmerna och tycker att de är bra allihopa, även den här. Tummen upp från oss allihopa. 
 
 
 
Under kvällen så frågade jag de fyra yngsta vad de ville göra på lördagen. Vi hade hela dagen och dessutom tillgång till mammas bil så vi kunde hitta på precis vad de ville! De svarade då, nästan samtidigt, att de ville åka hem till mig och spela dataspel och Wii! 
 
 
Sagt och gjort ;) Vi packade in oss och var hemma hos mig vid 11 på förmiddagen. Vi tog såklart med oss Doris också. Robb, Corr och Novalie hade andra planer. Kompisar och jobb så då fick Doris vara med oss. 
Vi spelade en stund, pausade för lunch, spelade lite till och gick sedan på en promenad med Doris. När vi var ute ville de leta efter roliga lekparker. Jag har inte letat själv tidigare så jag lät barnen leda så gick jag efter med Doris. Och tydligen finns det en hel del lekplatser i mitt område. Kul!
Vi stannade vid en klätterställning, en fotbollsplan och en borg. 
 
 
 
Borgen stannade vi länge vid. Jag satte mig på en bänk och lät Doris svalka sig i skuggan. Det var så varmt att vi kunde gå i t-shirt, häärligt! Ungarna lekte först tagare och sen Jurassic Park. En var dinosaurie och de andra var tvungna att stå eller sitta helt still för annars skulle de bli upptäckta ;)
Sen ville de tillbaka hem till mig och spela innan vi var tvungna att åka hem. 
5 1/2 timme efter att vi först kom på morgonen, åkte vi hemåt! Men först förbi Citygross för lördagsgodis och glass :D
Till middag gjorde jag köttfärssås av den överblivna tacofärsen och till det spaghetti. Det blev supergott och när Robert kom hem från sin jobbdag tittade han på färsen och sa "måste du laga så god mat när jag redan har ätit middag..." han hade då ätit McDonnalds eller liknande på vägen hem. Hehe ja sorry Robban ;) 
Efter maten var det spikat att se Eurovision för de flesta av oss. Men innan klockan hann bli så mycket åkte jag och hämtade Simon från jobbet. Han ville gärna vara med oss under kvällen, det ville jag med så då är det inga problem att hämta honom. Corrinda snålade skjuts på vägen till en kompis. De skulle se Eurovision de med, och fira Corrinda lite eftersom att hon och hennes tvilling Robert fyllde 17 på söndagen. 
Simon var trött och tacksam för lagad mat. När klockan sen slog 21 satt vi i soffan och tittade tillsammans. 
 
 
 
Eftersom att Simon skulle upp vid 6 dagen efter kunde han inte se färdigt på hela Eurovision. Småkillarna hade somnat i mammas säng så jag bar in dem till sig så Simon slapp trängas ;) Novalie, Trixie, Lovelia och jag satt uppe och hejade på Robin som kom på en stark 5:e plats! 
Sen sängen. 
Morgonen efter berättar Lovelia att de ska bli hämtade för umgänge kl 10. Det hade varit osäkert innan men nu hade han bestämt sig. Innan jag hunnit upp ur sängen ordentligt hade Trixie och Lovelia redan hunnit ner för att packa badväskan till alla de fyra barnen som skulle med. Jag försökte erbjuda min hjälp men det behövdes inte. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, det känns inte som att jag är barnvakt när jag är hemma hos mamma. Det är mer att jag finns där "In case of emergency." Allt annat klarar de helt själva. Så duktiga!
En bil körde fram och barnen gick ut. Han kommer alltså inte in och säger hej eller något utan han stannar kvar i bilen. Inte heller klev han ur när han lämnade tillbaka dem. För min skull är det bara skönt. Jag vill inte lägga ner min energi på att byta pressade hälsningsfraser. 
Vi sa hejdå och jag tog en prommis med Doris. Vi hade pratade med Robert och Corrinda (som nu fyller år, om ni inte hänger med i mitt svammel) och vi hade sagt att vi kunde äta frukost tillsammans. Men nu när de yngre åkte så tidigt åt de innan. De ville inte att vi skulle komma och sjunga så jag väntade vackert på att de skulle komma upp. När klockan sen blev 11.30 åkte jag och lunchade med Simon som vi hade bestämt sen innan om barnen skulle iväg. Jag messade grattis och åkte sen. De båda hade sin flick-/pojkvän hemma så jag tänkte att de nog hellre hänger för sig själva än äter frukost med storasystern vid lunchtid ;)
Efter min och Simons lunchdejt åkte jag till Ikea en snabbis för att köpa soffkuddar till vår nya utemöbel för att sedan åka hem och skruva ihop möbeln. Bara för att inse att skruvarna till en av tre delar fattades... Efter ett snabbt telefonsamtal bestämde jag mig för att åka tillbaka till Ikea och beställa skruvar innan jag åkte tillbaka till mamma. Jag plockade upp Patricia på vägen och vi var hemma lagom till middagstid. Vi lagade korvstroganoff och suktade efter Tillys (robbans tjej) bullar som hon bakade så snällt till hela familjen efter Roberts önskemål <3 
Simons slutade sitt jobb kl 19 och mamma skulle vara i stan kl 20. Maten hemma var färdig 18.30 så då hoppade jag den, åt med Simon och hämtade sedan mamma som skjutsade hem oss och åkte sedan hem och firade tvillingarna ordentligt! 
Wow vilket inlägg. Fasen, jag förstår hur mamma kan prutta ut så mycket ord i ett o samma inlägg. Vad man gör en massa saker när man är så många! 
Kul hade jag! Och jag tror att mina syskon hade det roligt också. Vi är ett härligt gäng ;) 

Tack för mig, ha en härlig vecka! 
 

Parken Zoo

Hej!
 
 I lördags var jag medbjuden av min mamma, som i sin tur var bjuden av Loppi Sverige, på premiäröppningen av Parken Zoo! 
Jag och Simon åkte med förra året, dock inte premiärdagen. Det var då första gången för mig och jag blev glatt överraskad. Iår var minst lika bra som förra året. 
När vi kom dit fick vi gå in i en egen vip ingång där vi blev fotade. 
 
 
Mamma, jag, Lovelia, Trixie, Jordan, Jamie och Petra såklart ^^ 
Vi fick även ett schema så vi hade koll på allt extra sevärt under dagen och även när det serverades lunch och delades ut goodiebags! Det ska vara extra fint när man blir inbjuden ;) 
Jag är fortfarande helt ovan och känner mig väldigt malplacerad när jag blir bjuden på det här sättet, tur att jag har mamma med mig som har lite mer koll ;) 
Det första man måste göra innan man kommer in till själva parken är att fota sig framför djursvansarna, det är ett måste!
 
 
Sen tittade vi på alla djuuuuuuren! :D 
Mina favoriter är alla stora kattdjur. I mitt nästa liv ska jag bli en sån. 
 
 
 
 
 
Barnen sprang mest i förväg för att hinna leka på lekplatserna så mycket som de hann under tiden som jag, mamma och Petra o:ade och aaw:ade över alla de fina djuren. 
De tittade såklart på djuren, men inte lika mycket som vi ;) 
När det började kurra i magarna gick vi tillbaka till restaurangen som funkade som en slags VIP:zoon under dagen. Där bjöds det på hamburgare och dricka. Jag såg hamburgarna och tänkte, jaja man blir säkert mätt. Det fanns en otrolig buffé med tillbehör så jag fick äta mig mätt på bacon och sallad. Men jag hade bara sett barnens burgare, de vuxnas var enorma! 
 
 
Bilden är från min instastory som jag uppdaterade under dagen. Vill ni inte missa mina fantastiska bilder så föreslår jag att ni följer mig där, Jwetterholm <---- heter jag. 
 
Vi åt tills vi var belåtna och fortsatte sedan titta på djuren en stund till. När klockan nästan avslöjade att det var stängning gick vi för att hämta ut våra goodiebags med tillhörande heliumballong. Det blåste lite under dagen och hur än mamma placerade sig så hamnade ballongerna rakt framför hennes ansikte!
 
 
Vi hann såklart åka lite karuseller innan vi behövde åka hem igen. 
Jag och säkert alla de andra barnen somnade i bilen. Det är ändå 1 1/2 timmes resa, jag kämpade tappert men det är svårt att slå sömnen som bara plötsligt finns där bakom ögonen  ;)
Fort går det att komma hem när man sover halva vägen och snart stannade mamma hemma hos mig och släppte av mig. Jag tackade så gott och sa hejdå. Det blev en otroligt fin dag med min fina familj <3 
 
Jag vill även tacka er som kommenterat så fint om mig på mammas blogg. Det värmer gott om hjärtat! 
 
Tack Loppi och Parken Zoo för en fin dag!