2 månader

Hej! 
 
Idag blir Jack 2 månader gammal!
 
Två månader låter ju så lite. Han har ju alltid funnits hos oss tycker man. Man blir nog aldrig riktigt klok på det där. Min mamma säger ju fortfarande att det känns overkligt att hon har barn som är så gamla, jag alltså ;) 
 
 
Vi firade dagen med att vara hemma och må dåligt. Jack har varit gnällig verkligen hela dagen och har inte velat sova längre än 15-30 minuter åt gången men absolut inte i sängen eller babysittern eller babynestet. Gärna gungande i famnen. Även då har han varit extremt känslig mot allt ljud och så fort man slutar gunga honom så har han vaknat. Jag skulle egentligen hem till en kompis och fika men det gick lixom inte när han var så otröstlig. 
Simon har varit förkyld i ett par dagar så vi misstänker att Jack blivit smittad. Han snorar inte (än) men han kan ju må dåligt ändå. Vi funderar också på om det kan vara det där rotavaccinet han fick i fredags som stökar i magen? 
Till slut spände vi fast honom i bilbarnstolen och gungade på den fram och tillbaka. Han älskar att sitta i den och även den här gången somnade han så fort vi knäppte fast honom och virade en filt om benen. Dock vaknar han i samma sekund som vi slutar gunga. Han är åtminstonde lugn för stunden och vi får lite fler händer att arbeta med 🙈
Vi får se hur det blir i natt. Än så länge har vi inte haft några som helst problem med sömnen om nätterna men vi får nog vara beredda på att han inte sover i natt. 
2 månader - barn - bebis - gnällig - vaccin

Helgen - Tankar om kejsarsnittet

Hej!

I fredags-eftermiddag var vi återigen på BVC med Jack för att väga och mäta. Lillkillen, som börjar bli ganska stor, hade gått upp 700g på 23 dagar! Haha, sköterskan vände sig till mig och sa "bra jobbat!" Så skönt att det är som det ska. 
Jack fick rotavaccin som han inte tyckte var jätteroligt men han fick ändå i sig nästan allting. Vi fick förklarat för oss att han kunde bli dålig i magen och säkert lite ledsen pga magbesvären men än så länge har det inte varit värre än att han kräks lite oftare, och det är vi inte ens säkra på om det beror på vaccinet. Vi hoppas på att han slipper jobbiga biverkningar. 
Jag fick också göra en enkät om mitt mående. För att se om jag lider va någon slags förlossningsdepression. Det vet jag om att jag inte gör och det konstaterade sköterskan också. Men vi pratade snabbt om att jag mått lite dåligt över mitt kejsarsnitt. Jag fick ju göra ett urakut kejsarsnitt när Jack förlöstes och ända fram till för någon vecka sedan var jag helt okej med det. Vi mådde bra allihopa och jag brydde mig inte om det så mycket. Men nu när vi landat i vårt nya liv med en bebis har jag tänkt mycket på mitt kejsarsnitt och kommit fram till att jag inte alls är okej med att det blev som det blev. Jag hoppas ni förstår, det fanns ju inte mycket man kunde göra och jag är självklart glad för att personalen tog det beslutet de gjorde. Men jag tycker det är jobbigt att jag inte fick föda vaginalt, som jag hade trott och tänkt. Det känns jobbigt att jag "missade" första 1 1/2 timmen av Jacks liv och att jag inte fick uppleva känslan av att förlösa ett barn och sedan få ta emot en skrikande, slemmig bebis mot bröstet. Jag lägger ingen skuld på någon utan det är bara en jobbig känsla som kommer över mig ibland. Vår sköterska frågade om jag kände behovet av att prata men någon om det men i nuläget känner jag inte att det behövs. Hon talade istället om vart jag skulle vända mig ifall det skulle bli värre. Jag hoppas inte det blir värre och jag tror heller inte att det kommer bli det. Jag behöver nog bara gråta lite över saken och sen blir det bra. Men just nu känns det lite blä :( 
 
 
Under lördagen hade vi fullt upp vår lilla familj. Först skulle vi fira Simon och hans bror (i efterskott) tillsammans med deras släkt. Vi stod för en del av baket samt att hämta tårtan. Själva firandet hade vi hemma hos Simons mamma som bor lite större än vad vi gör. Det var länge sedan flera av dem träffade Jack så han fick en massa uppmärksamhet och lite presenter. Efter kalaset var det full fräs hemmåt för ett snabbt ombyte och en ännu snabbare middag för att sedan tuta vidare till våra kompisar och årets halloweenfest. 
Även där var Jack superpoppis och han hade fullt upp med att kika runt och charma alla med sitt leende. 
Kvällen fortsatte med fem-kamp och trotts att Jack var i mitt lag så förlorade vi. Hur nu det kan gå till då två av kamp-grenarna var mina paradgrenar, nämligen Just Dance och Mario Kart ;)  
Jaja kul hade vi!
När klockan blev 22 var Jack så trött att han somnade i Simons famn så vi bestämde oss för att åka hem. Han kvicknade till för att äta och somnade sen igen i spjälsängen. Där sov han hela natten och vaknade bara en gång som vanligt för att äta. Så vi kommer fortsätta låta honom sova i spjälsängen. Han har ju snart vuxit ur babynestet så det är bara bra att han kan sova i sin egna säng ❤  
 
 
Vad mycket plats man plötsligt fick i sängen, haha! Lilla stora killen! 
 
Idag under söndagen har vi tagit det så lugnt. Vi har tvättat och diskat men inte mycket mer än så. Jack ligger för stunden och sover men borde vakna när som helst och äta. Han sover så bra med den här röda lampan tänd. Ett hett tips till alla med en bebis hemma. Det är en helt vanlig hjärtlampa från Ikea. 
 
 
familj - halloween - kalas - kejsarsnitt - känslor - livet - tankar - urakut

Sover hela nätterna

Hej!

Ja jag säger det åter igen, jag och Simon är riktigt bortskämda med Jack, haha. Simon tog första matningen under natten och jag tog den andra som idag blev klockan 7 på morgonen! Hjäääälp så tidigt, haha ja ni hör ju. 
Jag vet ju att 7 kan vara sovmorgon för många nyblivna föräldrar men inte här hemma. Jack vaknar oftast kl 8 på morgonen och har då bara vaknat en gång under natten. Men eftersom han vaknade "tidigt" imorse så var han så trött att han somnade om efter maten och sov mellan 7.45 och 10! Ja som ni läser har vi det inte speciellt svårt med sovandet här hemma ;) 

 
Det är väldigt skönt för mig då Simon jobbar nätter och jag då få ta större delen av dygnet ensam. Att få sova bra på natten är viktigt för att jag ska klara av att ta hand om Jack själv under dagen. Så jag tar vara på tiden just nu och går bara runt och väntar på tiden då Jack inte sover på nätterna... 
 
Hoppas ni har en trevlig vecka hittills!
bebis - familj - livet - sömn