Graviduppdatering - V.42

Nej fortfarande ingen bebis...
 
Jag hade tänkt skriva en text och gnälla av mig lite här. Men jag bestämde mig för att låta bli. Jag håller det kort; Att gå över tiden har varit extremt påfrestande för min kropp och mitt psyke. Därav att jag inte har uppdaterat här på ett par dagar. Varken kroppen eller knoppen har orkat mer än att ta mig igenom dagen. Jag har inte gjort något  värt att nämna och då blir det i mina ögon tråkigt att skriva i en blogg. Men jag förstår ju att många är nyfikna på om det kommit en bebis än. 
 
 
Tyvärr har det ju inte det. Men jag har haft förvärkar hela den här veckan så jag tar det som ett tecken på att kroppen snart är redo för att klämma ut den här bekväma ungen ;) Värkarna har varit ganska korta, ibland har jag haft fler efter varandra (med 10+ minuters mellanrum) och ibland har jag bara fått en på hela dagen. Varje gång jag nämner för Simon att jag får en värk tjohar han till och håller tummarna för att det kommer flera. Gulle. Jag hoppas ju såklart också! 
 
I min Libero app står det att 90% av alla gravida som går över vecka 40 har fött innan vecka 42 är slut. Jag är ju i vecka 42 nu och det skulle väl vara själva fan om jag är en utav dem 10% som inte föder innan vecka 42 är slut, haha! (Vecka 42 för mig tar slut på tisdag.)
 
För mig får det gärna sätta igång så han hinner komma ut innan augusti är slut. Det är ju sista augusti imorgon så jag har en hel dag på mig ;) 

Helt sjukt förresten att det snart är september. Jag har ju bara fokuserat på bebis och graviditeten att jag nästan glömt bort att tiden går även utanför min lilla bubbla. Men efter den här sommaren välkomnar jag hösten med öppna armar. Det är inte ofta jag gör det men jag ser fram emot tända ljus, mysiga tröjor, höstlöv och såklart en massa bebisgos <3 
 
Bild från november 2017.
 
Ja jag hade egentligen inget mer att säga. Håll koll på min instagram för det är där jag kommer uppdatera först när allt väl sätter igång! --> Jwetterholm
 
 
gravid - höst - längtar - v.42

V.42

Sista graviditetsveckan! Åh vad jag önskar att jag hade förberett mig mentalt för att gå så här långt som jag ändå fick höra att jag skulle göra. Varför var jag så envis som trodde jag skulle föda tidigare? Haha!
 
Ja jag går alltså in i vecka 42 idag och lillen i magen har nu bara en vecka på sig att komma ut av sig själv. Hos barnmorskan idag fick jag en tid på akademiska (där jag ska föda) för igångsättning. Hon var såklart noga med att tala om att det kanske inte blir just den dagen, kanske dagen efter. Men jag känner skit samma, en dag hit eller dit, en vecka hit eller dit. Minst en vecka kvar sen kommer han ut vare sig han vill det eller ej, tjoho! 
Såklart vill ju jag att han ska komma av sig själv. Inte för att jag tror att han eller jag kommer ta skada av en igångsättning men jag vill ju så gärna känna på hur det känns när en förlossning startar av sig själv. Jag har börjat känna av vad jag antar är förvärkar och förstå min besvikelse när det visade sig att det inte var förlossningen som startade ;) Det positiva är i alla fall att jag nu vet på ett ungefär hur det kommer kännas. De ska bara bli starkare, hålla i sig längre och såklart komma regelbundet. 
 
Veckans magbild
 
 
 
Idag innan barnmorskan satt jag och bläddrade i min kalender och slog upp sidorna längst bak. Där finns det sidor som man själv får färglägga och jag tyckte att just den här var så bra att jag blev tvungen att färglägga den. 
 
 
Så sant <3 
 
gravid - igångsättning - patient - v.42

Kalas

Hej
 
Idag är det måndag och jag är inne på sjätte dagen övertid. Alltså BF+6. Folk hör av sig och frågar mer eller mindre varje dag hur det går och hur vi, men framförallt, hur jag mår. Det är så fint att alla i vår närhet längtar lika mycket som vi efter det lilla knytet <3 
Även Simons chef har börjat höra av sig inför Simons pass hur det går för oss och ifall Simon kommer in till jobbet eller inte. Haha ja det här med att gå över tiden är frustrerande för många helt klart ;) 
 
Igår var vi på kalas. Simons mamma fyllde år igår och bjöd på lunch och fika ute på landet. Vi trodde ju som sagt inte att vi skulle komma iväg men det gjorde vi helt utan svårigheter. Det tar bara ungefär 40 minuter att ta sig in till stan igen så vi var fortfarande nära ifall något skulle sätta igång :) 
 
Vi brukar kunna vara kvar länge på landet och bara hänga och ta det lugnt men igår fick jag så ont att vi blev tvungna att åka hem. Magen var spänd, fogarna skrek och hela jag var så luddig i huvudet att jag knappt hängde med i samtalen. Men vi fick ett riktigt trevligt kalas ändå. Och ingen bebis som ville dela födelsedag med blivande farmor ;) 
 
 
Den stora hunden heter Ronja och ägs av Simons gudmor som också är kusin till Simons mamma. Hon är så go och fin den här hunden. 
 
Nej, nu blir det promenader som gäller framöver. Jag brukar få sammandragningar när jag går kortare sträckor så om jag pressar mig själv lite längre så kanske jag lyckas gå ut den här ungen så det blir ett augustibarn! Snart är det september och det är så många i släkten och i vår vänkrets som fyller i september. Alltså hade det varit så kul om han ville komma i augusti som det var tänkt från början ^^ 
 
Ha en fin vecka!
födelsedag - hund - kalas - sommar - övertid