Otur med trafiken

Jag tycker inte om att komma för sent. Därför kommer jag väldigt sällan sent. Dels för min egen skull men oxå för att jag vill att folk ska veta att de kan lita på mig när jag anger en tid.
Men igår kväll och idag morse kunde jag inte riktigt styra över ödet och blev alltså sen till mina utsatta tider.
Igår kväll skulle jag hämta Simon från jobbet så det var inte så farligt. Anledningen var att vägen var totalt avspärrad och jag krånglade runt en lång stund innan jag kom in på rätt väg igen. Polisen hade spärrat av vägen pga ett bombhot på en buss. Bomben visade sig sedan vara en airbag på en cykelhjälm som hade lösts ut. Tur att det inte var något allvarligt. Men kan ni tänka er stackarn som glömt sin hjälm och läser om detta på morgonen... jobbigt läge ;)
Imorse var det stopp igen på vägen. Men den här gången upp på E4:an. Trafiken stod helt stilla på påfarten så jag fick vackert vända och köra igenom hela stan till nästa påfart och åka via den vägen. Jag ringde såklart till jobbet och förklarade att jag skulle bli sen men det är såklart jobbigt ändå. Eller kanske inte för alla men jag tycker att det är väldigt jobbigt. Som tur var flöt trafiken som den skulle på den andra påfarten och jag kom inte mer än 10 minuter för sent.
Nu ska jag iväg igen! Håller tummarna för att jag slipper ta fler omvägar för att komma fram ;)

Guldkant i vardagen

Hej!

Åh idag hade jag en så där bra kväll när man bara hänger med sina vänner utan att riktigt göra något! En sån där kväll när man äter, fikar, pratar strunt och sen åker hem.
Jag och mina två fina vänner åkte in till Gränby för att äta middag. Vi åt på foodcourten som är lika spännande varje gång, jag är inte där så ofta, och jag har alltid lika svårt att välja vad jag ska äta. Idag blev det kycklingspett. Riktigt gott!
Efter maten strosade vi runt och shoppade lite. Jag hittade dels lite presenter till Simon som fyller år nästa vecka! Och lite småsaker till mig själv, typ underkläder, sånt man alltid behöver.
Sen in en snabbis på Starbucks. Det blir nästan alltid en starbucks när jag är på Gränby! Dels för att det är så gott men oxå för att jag sällan är på Gränby och då kan man lixom längta och sukta mellan varje gång ;)

Vi planerade även kommande helg där vi har flera olika saker vi skulle vilja hitta på. Vi ses på tok för sällan och då blir det så extra roligt när schemat tillåter att vi ses alla tre!
Nu ska jag hämta upp Simon från jobbet och sen sova!
Längtar till heelg!

Vi åkte till Gröna Lund

I lördags var vi i Huvudstaden och besökte Grönan. Vi brukar åka varje år men iår blev det två gånger. Den första gången var tidigt i vår när vi var inbjudna på Childhood-dagen. Tyvärr var det så galet mycket folk den dagen att det inte blev så mycket karusellåkande. Därför bestämde vi oss för att det behövdes en dag till på Grönan. Att det sen blev långt in i september hade vi inte bestämt ;) Men så blev det nu och det funkade hur bra som helst, skönt väder och lagom mycket folk!
Det var jag, Simon, mamma, Petra, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie som åkte. Fler blev vi inte. Tydligen är vissa av mina syskon "för stora" eller så "orkar" de inte eller så har de "jobb" de måste gå till... Pff ;)
Men vi som åkte hade det toppen!

Vi börjar som vanligt på barnsidan för att sedan arbeta oss in på sidan med de lite större karusellerna. Vi vuxna satte oss på en bänk och drack kaffe. Jag dricker inte kaffe men jag tog en chailatte istället. På senare dar har jag gått och blivit känslig mot laktos, jag vill inte säga att jag är laktosintolerant för i mat går det oftast bra, och den där chaien gav mig riktigt ont i magen och ett illamående som höll i sig resten av dagen... Skit. Det blev bättre när jag fick i mig lite mackor som tur var :)

Jag och Simon köpte ett varsitt åkband och åkte mer än vad jag hade trott att vi skulle göra! Ungarna är ju helt tokiga i karuseller och åker allt hela tiden. Lovelia har blivit stor nog för de största karusellerna och ville ju såklart testa! Hon åkte både Jetline och Twister och tyckte att det var så roligt att hon fortsatte åka båda två själv!
Att åka karusell själv är något som jag tycker är sådär... När man är udda antal är det alltid lika tråkigt när det blir ens egna tur att sitta själv... Men mina syskon har absolut inga problem att åka själv. Ofta springer de iväg utan en tanke på att de kan fråga om någon annan oxå vill åka samma karusell. Jag är ju så blödig och tycker synd om dem när de berättar att de åkt själva. Men när de är så nöjda så inser man ju att det inte stör dem. Det är nästan så att de föredrar att åka på egen hand. Knäppisar <3

Lovelia som fyllde 9 år i lördags var hur nöjd som helst med att få fira sin dag på Gröna Lund! Hon hade berättat en vecka innan att hon hoppades att vi skulle åka på hennes födelsedag. För då kunde hon berätta det för sin klass. Tydligen är det lite status ;)

Som vanligt kom vi en stund efter att Grönan öppnade och stannade tills lamporna slocknade. Och Hör och Häpna vi var tvungna att vänta in mamma som åkte loss i de stora bergochdalbanorna!! Hon sa innan att hon aldrig skulle våga åka men tydligen lurade Jordan med sig henne på Twister! Haha jag och Simon åkte med Jordan först och jag malde på om att den var lugnare än de han åkt tidigare och bla bla. Sen gick den ju hur fort som helst och Jordan skrek och skrattade, skrek och skrattade för att sen springa ett varv och ställa sig i kön igen ;)

Även Jamie provade på kvasten som han tidigare varit för liten för. Han åkte tillsammans med mamma och när de kom tillbaka till oss sken Jamie av lycka och mamma skrattade så hon grät! Tydligen hade Jamie skrikit så högt att mamma trott att han var rädd. Men när han sen kom ner skrattade han och sa att han ville åka igen! Jag åkte en gång med honom och han såg fan rädd ut men skrattade så fort det var klart! Tuff kille ;)
Nu är det bara Trixie som är lite höjdrädd som vi ska introducera till de större karusellerna!

Dagen var toppen! Vädret var helt perfekt, aningen kallt på kvällen men under dagen helt underbart!