Barnvagn

Hej på er!  
Det var ett par dagar sedan jag kikade in här. Jag har varit så trött att jag inte orkat sitta vid datorn på kvällarna. Jag går upp och ner sådär, vecka till vecka. Orkar mycket ena veckan och nästa vecka orkar jag ingenting. 
Denna vecka har alltså varit en sån seg vecka. Ber om ursäkt för det. 
 
Igår var jag och Simon och tittade på barnvagn! 
Alltså wow. Det är typ lika mycket information om olika barnvagnar som det är om bilar. Det var världens djungel!  Tur att vi fick hjälp av en supertrevlig och duktig tjej i butiken som brättade om olika barnvagnar.  
Tanken var först att vi skulle ta en gammal barnvagn från mamma som står i garaget och väntar  på att bli använd. Men nu har Simons pappa med fru sagt att de gärna vill köpa en vagn åt oss. Så snällt! En barnvagns kostnad skenar snabbt iväg och det skulle kännas så tråkigt att nöja sig med en "okej" barnvagn och sen sukta efter en annan. (Nu pratar jag för om jag och Simon skulle betala den själv.) 
Men nu har vi kommit fram till att vi vill köpa en Emmaljungavagn. Både jag och Simon tycker att det märket gör riktigt snygga vagnar och de är smidiga och hjälpsamma i sina finesser. Eftersom att Simon är väldigt mycket längre än mig krävs det att det går att  justera handtaget ordentligt, som ett exempel. 
 
Vi fick hem en massa broschyrer så vi kan sätta oss ner och bestämma exakt vilken vagn vi vill ha. Sen måste vi åka tillbaka så snabbt vi kan för att lägga en beställning så vi hinner få hem barnvagnen innan fabriken stänger över sommaren!  
 
 
Nu måste jag snabba mig för jag ska på 50-års kalas om en timme!  
 
Ha en trevlig helg på er!
 
barn - barnvagn - familj

V.24

Tisdag igen och vi går in i en ny gravidvecka. Jag har inte haft några som helst komplikationer sen förra veckan vilket är väldigt skönt. Lillen i magen har varit aktiv kan jag lova. Som han har sparkat och sprattlat och påmint mig om att han finns där inne ;) Simon har känt flera gånger nu och vi kan sitta långa stunder tillsammans och klappa och känna på magen. En gång ryckte hela min mage till av hans sprattel precis när både jag och Simon tittade på magen. Jag har försökt att filma men så fort jag tar upp kameran lugnar han ner sig... Typiskt. Jag tror han tycker om när jag rör mig för det är så fort jag sitter still som han börjar röra sig där inne.  
 
Jag har börjat beställa lite mammakläder från olika butiker. Det är ju inte så svårt bara man ser till att skicka tillbaka det man inte ska ha kvar i god tid. Jag har ännu inte kommit iväg till Lidl som jag fick tipsat om men jag tänker att jag och Simon kan åka dit tillsammans. Enligt mamma fanns det fina bebiskläder där som jag vill titta på också. 
 
Gravidmagen den här veckan.
 
 
Det går så fort men ändå så långsamt <3 
 
bebis - gravid - v.24

Blommor gör mig glad

Jag har bara nyligen förstått det roliga med att ha växter hemma. Tidigare har jag och Simon inte haft blommor för ingen av oss har brytt oss om att, för det första köpa blommor och för det andra ta hand om dem. Men förra året när Simon fyllde år önskade han sig blommor i present och fick flera otroliga gröna växter... som jag har tagit hand om! Det gör inte mig något för jag tycker det är kul. Men oj vad arg jag blir när de dör ;) Men jag dödade dem genom att övervattna dem istället för att glömma bort att vattna som tidigare. Den ena blomman var inte mitt fel. Jag märkte inte att vattnet rann rakt igenom och ner i krukan som fylldes på så jorden stod i en halv liter vatten... jag  gjorde mitt bästa för att rädda den men förgäves. Den andra blomman jag dödade var en kaktus. Ja, en jäkla kaktus. Kan man ens döda en kaktus? Frågar ni kanske, ja om man vattnar den för mycket... Den här gången  var det inget vatten i krukan, det var bara jag som försökte för mycket. 
Mitt nyfunna intresse för blommor är delat med min käre sambo för vi har för första gången i våra liv köpt blommor för att pynta här hemma! 
 
 
Plus en ny kaktus för vi gillar verkligen våra kaktusar. 
 
Och titta på vår bambu! Vi hade dagen innan ätit middag hemma hos Simons mamma och då hade Simons brorsa skojat och sagt att vi borde köpa en stor bambu att ha på balkongen, han tyckte det skulle se bra ut ;) Vi skrattade lite åt det men då när jag såg att det såldes på Ikea frågade jag Simon lite halvt oseriöst om vi skulle köpa en bambu-pinne och han utbrast: Ja!
Jag frågade hur man tar hand om en bambu på Ikea och de sa att den bara ska stå i vatten och att man kan plantera den i jord när den får rötter, om man vill. Så vi får väl se senare hur vi gör med vår bambu. Jag hoppas den tål stenarna bara... Om nån av er vet om bambun dör av att stå bland stenar så säg till, för den här lillen vill jag ta hand om! Såklart är det vatten i vasen också. 
På balkongen fixade vi fint med nya blomlådor och blommor. Med dessa blommor var Simon riktigt petig. Jag tyckte det mesta var fint men det skulle va en viss höjd, en viss färg och så skulle det inte vara samma blomma i hela lådan. Så vi gick runt och jämförde en stund tills vi båda var nöjda :D 
Wow så roligt!  Jag blir så glad av att se växter här hemma. Det förgyller verkligen rummet. 
 
Ha en trevlig lördagskväll alla!