Två dagar på stranden

Hejsan!
 
Jag och mina härliga familj åkte iväg till Fjällnora idag och igår ^^ Idag kan man ju säga att det var liiite bättre väder än igår... 
Vi åkte ihåg runt lunch och då var det lite mulet men vi tänkte att det skulle bli finare senare under dagen. Ack så vi ljög för oss själva. Efter kanske en timme så började det mullra en bit bort. Sen blixtrade det och mullret kom allt närmare och närmare. Sen regnet. Och fy tusan så det regnade!
Bilen stod på en parkering ganska långt bort ifrån stranden så vi hann ärligt inte dit för det regnade så mycket att vi hade blivit på tok för blöta. Och med 5 små barn med sig så kändes det bättre att vi sökte skydd i strandens kiosk. Vi köpte lite pannkakor och satt där inne en stund och mös :) Helt okej med regn och åska när man får vara inomhus. Dock gick strömmen efter en kort stund. Men personalen var supersnabb med att få ut ljus till varje bord. Ungarna tog hela stormen riktigt bra. Det var endast Novalie som tyckte att det var läskigt. De andra hoppade bara till när det knall som högst bland molnen men annars tyckte dem nog det var ganska häftigt med en regäl storm. 
 
 
 
Ja inte jättebra bilder men jag tycker inte om att ha med min bra systemkamera till stranden :) Jag litar inte helt på att folk. 
Strömmen kom tillbaka efter inte en allt för lång stund och vi satt kvar och väntade på att regnet skulle avta. Åskan försvann men regnet lugnade sig bara en aning. Så mamma och Petra sprang ner till parkering och körde upp bilarna till kiosken så barnen slapp springa i regnet. Sen for vi hem till mamma och fikade lite innan det var dags att åka hem :) Inte precis som vi hade tänkt oss dagen men det var rätt mysigt ändå !

Vi gjorde ett nytt försök idag och åkte till samma strand. Idag sken solen heeeela långa dagen. Dock blåste det men det var bara skönt när solen var så varm. Det blev ju kallt förståss när man badade och smög upp en blöt kroppsdel ur vattnet och vinden kylde ner den på några sekunder. hehe. Plusset då var ju att man torkade snabbt när man  väl satte sig uppe på land igen ;) 
Dagen idag var då bättre strandmässigt och barnen badade och solade. Solade och badade. Mamma jag och Petra (som bara var med en liten stund) satt mest uppe på land. Men jag kom i vattnet iaf två gånger. Jamie var snabbt efter mig båda gångerna och ville sitta i min famn medan jag var i vattnet. Han vägrade släppa taget och försökte jag sätta ner honom i vattnet själv skrek han högt. Inte för att det var djupt nej nej. han skrek även om det var knädjupt på honom själv... han ville bara vara hos mig ^^ På land sen ville han gärna sitta i knät på mig, ja när han inte sprang runt som en tok och gjorde hyss ;)
En stund fick vi besök av ett gäng änder som kände på sig att vi hade lite kex att bjussa på. 
 
 
Ser ni hur nära dem är? Jag var nästan lite rädd för att de skulle knipa tag i min tå ett tag!
De är förståss hur vana vid människor som helst. De gick sådär nära nästan utan att bli bjuden på fika också. Och vi vattnet brydde de sig knappt om de simmade förbi ett gäng ungar som plaskade. Ibland var det någon unge som ville testa hur nära de kunde komma men änderna bara vred bort huvudet och simmade lungt ifrån dem. Haha de är ju snabba de fina fåglarna!
Nu när jag kommit hem igen så ser jag hur jag har bränt mig. Inte de charmigaste bikiniränderna har jag fått... Man blir ju lätt lurad när solen lyser och vinden blåser. Det blir ju inte så varmt och då tycker man ju inte att solen är så farlig. Det märker man när man kommer hem istället ;)
 
Jag hoppas på fler soliga och långa dagar på stranden! 
 
 

Pizza Hut

Weeeej Pizza Hut har kommit till Uppsala, vid Gränby!
Har ätit deras pizzor när jag har varit i Stockholm kanske en eller två gånger. Senaste gången jag åt där måste ha varit 3-4 år sedan. Men idag premiär åt Simon och jag lunch där. Det var precis lika gott som jag kommer ihåg att  det var! Gott och billigt, passar oss bra ;)
Vi träffade på min mormor och morfar där också som hade lunchat där dem med. Tror att pizza hut  fick tummen upp av dem med ^^
 
Precis bredvid ligger ännu en ny restaurang för Uppsala som heter Chop Chop. En snabbmatsrestaurang som serverar asiatiskt mat på några minuter. Jag och några vänner åt middag där i lördags och det var även  det löjligt gott och inte alls dyrt. Det kommer bli fler besök där.  
För er som bor i Uppsala  eller i närheten och inte har hört talas om dessa nyöppnade restauranger så råder jag er att prova på dessa nu! Helt klart värt det :D 
 
 

Husvagnen

Hej!

Nu var det ett tag sedan som jag bloggade. Men jag och Simon åkte till mamma och ungarna till husvagen :) Och sen dog mitt internet på mobilen så ja... det är min ursäkt ^^ 

Men husvagnen då. Jag har varit där några gånger förut. Men endast korta stunder. Så i år ville jag jättegärna komma ut och spendera en natt där. Så jag och Simon packade ihop oss på torsdagsmorgonen och åkte iväg och mötte upp min moster utanför badstället där vi skulle spendera dagen, sjön var helt igentäck av alger, och vi gick tillsammans in och mötte upp resten av  flocken i badhuset.
Att se mina syskons ögon och leenden när man kommer gående är ovärdeligt. Jag fylls av en sådan kärlek och ler med hela kroppen! 
Som  sagt så spenderades torsdagen med en massa bad,  åka fors, åka rutchbana, bada lite till. Vi åt lite därimellan också ;)
Ungarna ville ju vara med mig och Simon hela tiden. Vilket vi inte alls hade något emot. Men efter 20 gånger i rad i forsen blev vi lite trötta och vilade en stund i solen, hehe. 
Då badade dem i utomhuspoolen så de kunde ha koll när vi ville bada igen ^^ 
Jamie tycker ju att han är så häftig och cool att han gick bredvid poolen utan simring eller armpuffar. Vi sa åt honom flera gånger att gå därifrån "det är för djupt för dig" osv. Han gick på kanten och tittade ner och hoppade ner så han var inte lika tuff som han verkade vara. Dock tror jag inte han riktigt förstår det här med en trappa ner i vattnet. Högst upp är det ju ingen fara, där är vattnet bara till fötterna. Men om man hoppar frammåt, då blev det visst för djupt. hmm. Vi hörde Novalie skrika Jamies namn och jag for upp och dök ner i poolen och plockade upp en rätt chockad Jamie. Han blev såklart jätterädd och gömde ansiktet mot min axel när jag bar upp honom på land igen. Sen satt han länge utan att säga ett ord. Han bara gömde sig. Lillskiten. Tyckte synd om honom men nu har han lärt sig att den djupa delen får vänta tills han blir större. 
Förutom den lilla skräckupplevelsen så var allt frid och fröjd och alla hade roligt! 
Även mamma och min  moster Petra som passade på att bada för sig själva när ungarna villa bada med mig och Simon ;)
Även Jamie hade det kul i vattnet efteråt. Om han fick sitta i nåns famn eller på den allra grundaste delen där han bottnade. 
När vi kom hem gjorde vi mat, lax och potatis grillat i foliepaket. Hur gott som helst! Mätt som en plätt blev man, men man har ju alltid  plats  för lite  efterrätt. Grillade marshmallows!
 
 
När solen nästan försvunnit tog jag och Simon en kort promenad längst stranden. Det var väldigt lugnande och mysigt. Utsikten var så otroligt vacker. 
 
 
 
 
För att jag och Simon skulle ha någon plats att sova så gav Novalie upp sin sängplats och sov istället på andra sidan husvagnen med Trixie, Lovelia och Jordan. Den sidan har en dubbelsäng så det blev inte alls trångt för dem :) Mamma, Petra och Jamie sov i tält utanför.
Sov som en stock gjorde jag. Tills solen tittade fram och gjorde om husvagnen till en bastu. Då klev man upp.
Frukost utomhus i den strålande solen och sen iväg till samma badhus igen. Till ungarnas stora förtjusning!
 
 
 
 
Dock blev fredagens badstund inte lika lång för mig och Simon. Vi var tvungna att åka hem tidigare då vi skulle  till en kompis på kvällen och ha ett litet hejdå party då han ska till USA ett helt år. 
Men vi badade på i några timmar ändå. Ni kan då tro att man kände av att man hade badat hela dagen innan ;) Kroppen var seg och på vissa ställen hade man träningsvärk. Hehe. Men det var skönt att få svalka sig när solen var på bra humör och värmde. 
 
 
 
Vi hade det hur underbart som helst! Jag tänker försöka komma ut någon mer gång innan sommaren tar slut. Jag trivs så bra med min familj och det var supermysigt att få komma iväg till en annan vardag och bara ta det lugnt och inte tänka på så mycket annat än vad man gjorde för stunden. Härligt!