Lek och Bus Adventure Zone

Idag har jag träningsvärk. Jag tränade igår så det är delvis därför. Jag, mamma och moster Petra tränade Power Hour och vanligtvis har jag haft en 4 kilo tung boll genom alla 11 övningar. Men igår var alla upptagna... så jag fick ta en 6 kilos boll.... Det fanns 3 kilos oxå men det kändes mesigt. Det var tungt som f*n men jag klarade mig igenom hela passet! Jag brukar vara slut efter ett PH pass men igår var en helt annan femma. Jag orkade knappt stå upp! 
Men jag hade träningsvärk redan innan träningen igår. Och det beror på att jag och Simon följde med mamma och resten till ett lekland som öppnade i helgen, Lek och Bus Adventure Zone i Rotebro.
Vi var fyra vuxna och fyra barn, men hela högen röjde som åtta tokar ;) 
Vi fick strumpor med tassar under fötterna för bättre grepp innan vi blev fotade av två olika fotografer på två olika platser. Petra och Simon var snabba med att flytta sig ur vägen, tråk! 
 
Sen kom vi in, skannade av stället och sprang sedan snabbt iväg. Det fanns en massa roligt att göra, bla trampolin, mini-ninja-warrior-bana, skummgummigrop och en del arcadspel! 
Det första jag lyckades göra var att bränna hål i hälen på båda mina strumpor i rutschkanan... Det var en brant jäkel och jag antar att jag försökte sakta farten med hjälp av hälarna. Vilket resulterade i ett stort hål på varje häl! Även Petra lyckades i samma rutschkana, alltså var det dålig kvalité i strumporna ;) Mamma hade med sin kamera som vi filmade en massa med, jag filmade faktiskt när jag själv åkte i kanan och förhoppningsvis väljer mamma att blurra mitt ovårdade språk med fin musik ;) 
Det roligaste var trampolinerna. Flera småtrampoliner täckte ett större område. Studsen var suverän och man behövde inte ta i mycket för att flyga åt fanders. Det är där ifrån jag fått träningsvärken. Petra och jag hade en sitttävling och vi båda har värk på samma ställen. Bra träning trampoliner! 
 
 
Det fanns bowling också. Bowling är något jag inte gör allt för ofta men älskar. Jag är absolut inte bra men inte värdelös heller och får in en å annan strike på ren tur. Men det är jobbigt med bowling och vi tröttnade efter ett par varv. Det kan ha varit så att leklandet på andra sidan glaset lockade mer enligt mina yngre syskon ;)
 
 
 
 
En man på banan bredvid oss tog ett steg närmre när vi knappade in våra namn på skärmen och frågade vem av oss det var som kallades för Loppan. Lovelia tittade lite skrämt på honom och svarade "jag". Då tittade han på henne med ett leende och frågade henne om hon kunde gissa vad han själv kallades. Lovelia skakade på huvudet och han svarade glatt "Jag". Då log hon lite och han skrattade. Två Loppor på samma ställe. Roligt att en sådan otippad grej kan hända. 
 
Vi lekte en stund till och bestämde oss sedan för att åka hem. Jag och Simon hade planer på kvällen, samma gör mamma och Petra. Ungarna var färdiga och det var helt enkelt läge. Det var inte jättestort inne på Lek och Bus så man klarade av allt på bara ett par timmar. Men det var såklart tillräckligt roligt för att kunna röja i 5+ timmar! 
Nu väntar jag bara på att få se hur videon mamma knåpar ihop blir. Vi filmade en hel del så jag har höga förväntningar! 
Lek och Bus får tummen upp! Tusen tack för en rolig eftermiddag! 
 
 

Cozy

Alltså den här hösten måste ju vara en av de bästa på länge! Nej det är inte så fint väder just idag eller igår men det har varit hyfsat varmt, inget slask, knappt något regn och fantastiska färger på löven både i träden och på marken! Om hösten var så här fin varje år skulle jag absolut inte ha något problem med att sommaren tog slut.
Det jag gillar allra mest med hösten är tända ljus! Så fort det blir mörkt här hemma tänder jag ljus! Det blir lite varmare men framför allt mysigt. Det får gärna vara flera ljus i olika delar av vardagsrummet. Helst ska man sitta i sin mysigaste tjocktröja, sköna raggsockor, mjukisbyxor och en kopp rykande te. Då har man mysfaktor delux <3
Underbart!

Igår blev det inget jobb för min del. Jag rings in om det behövs vikarie, i mitt fall jobbar jag nästan 100%. Men ibland blir det en lucka och man blir ledig en hel dag. Det är väldigt sällan det händer och då gäller det att passa på när man redan kommit upp lixom ;)
Simon började jobba kl 14.30 så vi tog vara på dagen med att bara umgås. Det var länge sedan vi bara njöt av varandras sällskap så därför såg vi film och serier större delen av dagen <3 vi hann oxå klämma in en runda till affären!
När Simon åkt fixade jag lite i lägenheten, ordnade upp bland saker jag stört mig på länge, sånt trams som andra knappt ser men en själv ser det varje dag ;)
På kvällen blev det träning med mamma, syster och moster. Passet vi tänkt gå på blev inställt så vi köttade i gymmet. Jag har svårt att erkänna att min 6 år yngre syster är starkare än mig och därför tar jag i till Max för att visa att jag kan. Vilket är dumt och onödigt för hon tränar basket flera gånger i veckan och jag tränar 1-2 pass i veckan som mest. Men man vill ju ändå visa vad man kan ;)
Därför har jag träningsvärk i benen... väldigt mycket så! MEN jag tog mer än henne i benpress! Det är jag väldigt nöjd över ;)
Idag träffade jag tjejerna på stan för en middag! Alltid lika trevligt med tjejsnack om saker som man inte kan prata med sin pojkvän om, endast för att han inte förstår ;) Simon är duktig på att lyssna och förstår hur jag menar men inte på samma sätt som ens bästa tjejkompisar gör <3
Vi satt länge och väl, så länge att vi blev hungriga igen och gick för mer mat ur buffén trots att vi redan ätit efterrätt... hehe

I helgen hade vi ännu en spelkväll! Anna är helt såld på spel och snackar redan om en tredje kväll ;) den här helgen höll vi på i över ett dygn utan att tröttna så nästa gång får vi starta på en fredag för att riktigt utnyttja hela helgen!

Föresten! Någonting jag inte gillar med hösten är att man konstant går omkring och fryser! Oavsett hur mycket kläder man har så fryser man! Säkert måste det bero på att jag står utomhus större delen av min tid på jobbet... då är det hopplöst att försöka få upp värmen. Så fort man fått upp värmen inne så ska man ut igen och väl ute fryser man fast att man har vinterjacka och dubbla långärmat ;)
Man får helt enkelt se till att njuta av sina varma stunder hemma med tända ljus och filtar!
Nu ska jag snart ut i kylan igen för att hämta Simon från jobbet...! Gaah jag som är så go!
Hehe jag får tvinga ner honom under en filt i soffan och en bra film på tv ;)

Ha det bra!

Ikea

Nu har vi äntligen varit på Ikea! Som jag och Simon har pratat om att vi behöver åka dit. Det finns en massa små och stora saker som vi behöver. Ingenting som vi behöver pronto, men saker man gärna vill ha gjort inom en snar framtid som med tiden blir en ganska avlägsen framtid... ni förstår säkert vad jag menar ;)
Men nu har vi äntligen varit där och fixat med smågrejer. Tex har vi köpt nya hinkar till sopförvaring, heter det så? Källsorteringsbehållare? Sophinkar? Äsch, hinkarna under diskhon där vi slänger sopor!
De förra var gamla och luktade apa trots att de var tomma och skurade. Nu har vi nya fräscha och stora! Lite för stora för det får bara plats med två... alltså måste vi hitta ett bra ställe där vi kan ställa den tredje hinken. I den får det bli kartonger, glas och metallburkar. Oroa er inte, jag är noga med att sorteringen ska gå rätt till och därför sorterar vi det ordentligare nere i sophuset :)
Vi köpte även ett svart överkast till sängen. Vi har ett grönt och ett jättefint från min gammelmormor. Men jag ville ha en neutral färg som passada ihop med mina vita och gråa kuddar. Svart borde bli bra!
Det blev oxå lite ljus och smått och gott men det absolut bästa (och största anledningen till att vi åkte till Ikea) var soffklädseln!!

Den här soffan köpte vi för 2 år sedan när vi flyttade in i vår första tvåa. Det var den billigaste i den storleken och klädseln som ingick var vit. Ville vi ha en annan färg kostade det nästan 1000kr mer...! Just då kände vi inte att det var värt det. Men nu när den vita färgen inte finns kvar och den istället är smutsig av kläder, vin, choklad och matrester, så kände vi att en uppdatering av soffan var behövlig! Därför köpte vi en grå klädsel! Det fanns hela 2 nyanser av grått (som oxå var de enda 2 färgerna som fanns över huvud taget) och precis den här gråa hade jag tänkt i mitt huvud sen innan att jag skulle vilja ha. Simon gillade den här färgen oxå och vi slog till!
Nöjd som bara den kom vi hem och jag ville byta på en gång. Men vi upptäckte snabbt att vi skulle bli tvungna att skruva isär mer eller mindre hela soffan... Jag hade då börjar dra ut soffan från väggen och slängt ner alla kuddar på golvet så jag tyckte att vi lika gärna kunde ta tag i det hela med en gång. Det tog oss nästan en timme men det var det värt! Soffan ser ut som ny och med de nya soffkuddarna ser det så fiiiint ut. Jag blir glad varje gång jag ser den. Det har blivit ett helt nytt lyft i hela rummet.
Oj oj jag tror visst jag har blivit vuxen!

Imorgon är det fredag och då ska vi på....?
TACOS!
Mina kollegor på jobbet tycker att vi är knäppa som orkar äta tacos varje fredag. Men det är en av få dagar då vi ses och det är så mysigt att ha en dag då man vet att man får träffa familjen. Alla uppskattat det och det är en tradition vi kommer fortsätta med tills det att vi blir för många. Men det dröjer nog ett par år till ;)

Godnatt på er!