Me&I

Och nu har även jag blivit indragen i detta fantastiska märke ;)
Mamma har länge pratat om Me&I och jag har sett deras fantastiska kläder som mamma köpt både till sig själv och till barnen. Jag har själv fått någon tröja som jag fullkompligt älskat! Därför var det på tiden att jag kom till mammas Me&I partysom jag flera gånger innan missat. 
Jag plockade upp min goda vän Matilda med mamma på centralen på vägen och möttes i dörren hemma hos mamma av en tokig hund och doften av nybakade bullar. En klädhängare stod i hallen och huset var redan fullt av människor jag aldrig förr sett. Förutom hon som höll i själva visningen, för det var min gamla lärare. Jag hade henne som lärare i ett år, mitt sjätte år, i skolan och jag kommer ihåg att jag tyckte om henne väldigt mycket. Så det var jättekul att återses! 
 
Själva partyt drog igång och jag som sedan innan hade bestämt mig för att jag nog inte skulle köpa något, kanske bara en grej,  fastnade för flera olika plagg och gick därifrån nöjd och belåten och några tusenlappar fattigare. 
Men fasen så snygga kläder det var! Jag ska inte missa nästa träff ;)  
 
 
Bilkörningen går superbra. Jag kör fram och tillbaka till Knivsta varje dag till jobbet och hittils bara några svordomar... 
Alltså, jag har bara haft körkort i lite mer än en vecka, men fan vilka idioter det finns i trafiken. Ibland undrar man hur många det egentligen är som har körkort. Ibland blir det bara läskigt att köra bakom någon som inte ser ut att ha koll på läget. Eller att bli omkörd av en taxi i 180 på motorvägen. Jag är självklart ingen erfaren förare men jag kör fasen bättre än en del där ute ;) 
Men det är kul! Det är såklart inte bara idioter som inte kan köra, tack och lov. För det flyter på väldigt bra när jag kör. Jag drar på lite musik, ner med solbrillorna som jag behövt använda i veckan och så tuffar jag på utan problem. Nu när jag har körkort förstår jag inte hur jag klarade mig utan ett! Vilken känsla! 
 
Fredag idag! Vilket betyder tacos hos mamma. Men först: en fika på stan med bästa tjejerna! 
 
Trevlig helg på er!

Vinterfestival

Jasså tydligen är dessa isskulpturer i Uppsala en del utav en hel vinterfestival som pågår! Det hade jag helt missat. Jag trodde bara det var en kul grej med isskulpturer och skridskoåkning på svandammen. Vad roligt att det finns fler saker att göra. 
 
Idag åkte jag, Simon och Simons släktingar ner på stan för att titta på isskulpturerna i mörkret. Jag är glad att vi faktiskt gjorde det för det var så otroligt vackert! Alla skulpturer var upplysta och såg ut att vara gjorda i glas. 
 
 
 
En kort promenad till Amazing Thai gjorde vi oxå och åt oss proppade! Fasen vad gott det kan vara med mat ibland. Speciellt när man är riktigt hungrig! 
Simons släktingar är så gulliga. Jag fick choklad av mostern med familj för att jag klarat körkortet och så fick jag middagen betalad av modern! <3 
 
Bilen kör jag på med. Jag jobbar i Knivsta hela veckan och kör med bilen dels för att behålla vanan men också för att lära mig våran bil som jag och Simon delar på. Den lilla skruttbilen vi har var aningens svårare att köra än körskolans bil som jag ju är van vid. Körskolan har nya fräsha volvos som nästan körs av sig själva. Vår gamla mitsubishi är heelt annorlunda. Nu har jag lärt mig den och tycker den är enkel att köra, men första gången jag skulle börja åka fick jag motorstopp. 
"Jahaaaa måste man gasa samtidigt som man höjer kopplingen?" 
Man kan säga att jag var ganska bortskämd med fräsbilen ;) 
Men andra gången jag körde gick det hur bra som helst! Inga motorstopp, inga panikattacker, inget krångel och ingen som tutat (hittills). 
Jag tycker om att köra bil. Jag älskar att jag får bestämma vilken väg som ska åkas och vad som görs med bilen och hur hög volymen är på radion. Jag kommer trivas framför ratten ;)
Svårigheter och krångel vet jag kommer hända. Jag förutsätter att det kommer hända någon gång. Det ser jag som en lektion som kommer forma mig som bilförare. Förhoppningsvis händer inget som kostar alldeles för mycket ;)
 
Imorgon är det torsdag!  Bara två dagar kvar till helg! 
Det kommer bli en låååång dag för mig imorgon... tur man har bil!! 
På fredag är min enda tidiga dag och sen blir det tacos! 

Ha en fortsatt trevlig vecka! 
 

Mysig helg och hemlighet

Hej! 
 
Helgen som var, var fantastisk!

Under lördagskvällen bjöd vi hem min barndomsvän Matilda på Mellomys. Vi hämtade upp henne efter jobbet och handlade lite förnödenheter och åkte sedan hem till oss. Där blev vi sittande i soffan ett bra tag, ända fram till kl 01.30 ungefär. Mello, film och massa knasiga videos på youtube underhöll vi oss med. 
Som vanligt när man umgås med Matilda så hade vi supertrevligt! 
 
Söndagen bjöd på trevlig promenad i stadsparken tillsammans med Simon och Simons mamma, moster och mormor. I stadsparken stod det is-skulptörer och hackade, sågade och finslipade i enorma isblock. Vi gick runt en längre stund och fascinerades av statyerna. Har ni inte varit ner och tittat så tycker jag att ni borde göra det. Vi beslöt oss för att gå ner igen i veckan och titta på kvällen då det är upplyst av lampor och ljusslingor. 
 
Sen var det ju som bekant Alla Hjärtans dag i går också! 
Simon och jag hade en bio bokad under eftermiddagen. Så vi sa hejdå till släktingarna och gick direkt från stadsparken till bion. Vi såg Deadpool som hade premiär den 12:e. Alltså... ja vad ska man säga. Fyfan va bra den var! Om man förväntar sig samma typ av film som de andra superhjältefilmerna som Marvels teamet har gjort  så kan ni släppa den tanken med en gång. Kvalitén var densamma, men med mera splatter, grova ord, och sexskämt. Jag tyckte den var superbra! Sen tycker ju jag om sånna där löjliga filmer, haha! 
 
Vi hade tänkt att vi skulle käka gott på stan men vi bestämde oss för att åka hem och beställa pizza och se en film i soffan. 
En perfekt alla hjärtans dag!  Vi hade det supertrevligt! 
 
 
 
 
Sen så har ju jag haft en mycket spännande vecka. Livrädd och stressen och nervositeten har varit maxad. Men Ä.N.T.L.I.G.E.N har jag skaffat mig det där satans körkortet som jag kämpat med!!!
 
 
JAG! HAR! KÖRKORT! 
 
Fan alltså som jag har hållit på länge. Eller ja egentligen inte. Jag har hållit på under en väldigt lång tid, men jag har ju inte nötat körningen under hela den tiden. 
Jag har kört med Nybrons körskola sen hösten 2014. Sen har det blivit några lektioner här, några där, uppehåll nån månad och så ett par lektioner till. 
Därför tog jag en liten paus från jobbet i början av året och sattsade bara på körkortet. Det var så nära men ändå inte helt färdigt. Så jag tog alla lektioner jag kunde, läste teoriboken, gjorde tester. Sen bokades proven. 
Jag gjorde teorin förra måndagen och klarade den på första försöket (pust). Jag tror ALDRIG att jag har varit så nervös förut. När man sitter där och läser frågorna och känner hur man har Noll koll. Sen klickar man i att man är färdig och så står det att man är godkänd. Fan vilken känsla! 
En vecka senare (alltså idag) var det dags för uppkörning. Jo tack jag var nervös då med. 
Men även den klarade jag på första försöket! Det får man skryta lite med tycker jag ;)
 
Och nu har jag körkort. 
 
aa...
 
Ballt. 
 
Jag körde lite tillsammans med Simon idag och även hem från träningen. Det känns helt knäppt att det är jag som kör och att det går så bra som det gör. Jag har suttit så länge i passagerarsätet att jag har vant mig vid det. Men nu får jag faktiskt köra själv och det känns så sjukt bra! 
Det känns nästan lite som att jag bryter mot reglerna när jag sätter mig och kör. Som om jag inte har körkort på riktigt. Men det har jag! 
Ord kan inte beskriva hur SKÖNT det är! Nu ska här köras bil! 
 
Tack för mig!