1 månad

Jack har nu förgyllt våra liv i en hel månad! En månad som gått så fort. Hur har det redan gått en månad sedan han föddes? 

(null)

Jack fortsätter att vara snäll och äter och sover... tänkte jag skriva men faktum är att han sover väldigt lite i jämförelse med för ett par veckor sedan. Han sover på nätterna och vaknar med 3-4 timmars mellanrum och vill ha mat och ny blöja. Men på dagarna upplever vi det som att han är mer vaken än sovande. Han är ganska nöjd så länge han får vara med oss så det är ju egentligen bara kul att han är vaken. Så fort vi ska nånstans passar han på att sova. Vagnen och bilbarnstolen har ännu inte slagit fel när det kommer till att söva honom ;) 

(null)

Nu ikväll har vi lite problem med sovandet. Han har knappt sovit på hela dagen och det är som att han kämpar med att hålla sig vaken. Så nu har vi provat att lägga honom inne i sovrummet med nattlampan tänd och han verkar faktiskt ha somnat! 

(null)

Han sover ju som sagt bra på nätterna. Är det den röda lampan som har en sövande effekt eller har han "lärt" sig att sova när den är tänd? 
Hur som helst så verkar det fungera! 

Hoppas ni fått en fin helg. 
bebis - månad - sova

Världens största babyshower

Hej!

Igår var Jack och jag på event på Lindex som höll i en babyshower. Hela butiken här i Uppsala gjordes i ordning och hölls öppen endast för de personer som hunnit boka en plats för sig själv och en vän. Jag bokade såklart in mig själv och fick med mig mamma. Vi möttes upp utanför och fick parkera vår vagn innanför dörren tillsammans med 50 andra vagnar ^^ 
Jack fick åka i sele, något han älskar att göra. Så fort man stoppar i honom i den här somnar han.
 
 
Inne i butiken fanns olika stationer där man bland annat kunde brodera ett klädesplagg, fota sig med en vän, se Ida Wargs favoriter ur sortimentet och tatuera sig. Jag och mamma såg tatueringsskylten och tänkte att det måste vara en sån där gnuggis eller möjligtvis henna, men nej! Det satt två tjejer som gjorde riktiga tatueringar gratis! Hur ballt? Det var många som tycket att det var coolt och det gjorde såklart att vi inte hann göra någon tatuering. Jag var osäker på om jag ens kunde med tanke på att jag ammar men nu i efterhand är man lite besviken att man inte hann ta chansen när det ändå var gratis ;) Det var inga massiva konstverk som folk gjorde, utan små enkla motiv. Men oj så skickliga tjejerna som tatuerade var! 
 
 
Det första vi gjorde var att äta sushi från ett enormt bord proppfullt med bitar. Vi tänkte att det var smart att äta på en gång ifall att det skulle ta slut. Men det var så mycket sushi och det kom hela tiden ny så den risken existerade inte ;) 
 
 
Under kvällen lottades det ut priser från scenen och vid omklädningsrummet, som hade gjorts om till amningsrum och blöjstation, hade man chansen att vinna blöjor från Libero genom att svara på frågor om deras blöjor. Klurigt och roligt ;) 
Jack skötte sig alldeles utmärkt hela eventet och sov sig igenom nästan hela. 
Förutom aktiviteterna fick man 20% rabatt på hela sortimentet under kvällen så då var man ju tvungen att gå runt och kika lite. Dock kände jag mig så ofokuserad på kläderna när det hände så mycket annat runt omkring så jag och mamma fick ta flera varv innan jag bestämde mig för ett sett gröna kläder till Jack som var lite höstiga. Det är svårt att köpa kläder till en sån lite människa. Det är ju tråkigt att köpa något fint som han bara kan ha nån eller några veckor innan han växer ur det, men samtidigt vill man ju inte köpa alldeles för stort så han inte kan ha det. Jag var ute efter något varmare men utbudet var tight och jag ville inte lägga en massa pengar på en tjockare tröja som bara kändes "ok" som han växer ut på en gång. Haha nej inte är det lätt inte ;) Tur att han har fått en massa kläder från oss, släkten och vännerna så han klarar sig ❤
 
Coolingen i tuffa t-shirten från sin mormor!

 
Tack Lindex för ett jättetrevligt event. Otroligt bra organiserat och riktigt roliga aktiviteter. 
Babyshower - Lindex - event - lindexbabyshower

BVC

Hej!

Idag var det dags för Jacks andra BVC besök. Simon följde med och för hans del blev det hans första gång eftersom att han var förkyld förra gången. Jack följer sin kurva på pricken. Förra gången vägde han 4102g och idag låg han på 4428g. 326g på ungefär 1 1/2 vecka och det var perfekt enligt vår sköterska, kul!
Förra gången tyckte Jack inte alls om att bli vägd och mätt. Då blev han så ledsen att han till slut kissade ner hela mig. Men idag gick det superbra och han sa knappt ett pip. 
 
Simon och jag har råkat hamna i ett sovsystem som har underlättat vår egna sömn. Simon gillar att sitta uppe på kvällarna och har därför stannat uppe med Jack och matat honom runt 2-3 på natten och sen lagt sig. Jag har då fått sova ett par timmar i sängen och får då sova ostört fram till ungefär 6-7 på morgonen. Då tar jag Jack och beroende på hur trött han är så kan vi somna om nån timme till. Idag vaknade Jack först vid 7.30 och då klev jag upp och lät Simon sova tills han vaknade. Inatt funkade det så bra att både jag och Simon fick 7 timmars ostörd sömn i var. 
Haha, detta var absolut ingenting vi planerat eller bestämt utan det bara blev så nån gång och då har vi fortsatt för att vi tycker att det fungerar bra. Lite annat blir det ju när Simon väl börjar jobba igen men sålänge vi båda är hemma kör vi på. 
Simon jobbar skift med lite udda tider och hans 10 dagar som man får som nybliven medförälder har gjort att han har kunnat vara hemma mycket längre än de som jobbar kontorstider. Så härligt för oss alla tre!
 
Jack är nästan helt fri från snuvan nu och mår på så vis bättre. Men han har varit irriterad i ett par dagar nu och jag tror att det har med amningen att göra. Han vill tutta hela tiden och jag tror det beror på att han vill äta mer än vad som finns. På BVC sa hon att det kan ta nån dag för mjölkproduktionen att hinna ikapp Jacks efterfrågan. Det har nu gått två dagar och idag känner jag att det fylls på snabbt igen efter amningen, perfekt! 
Men alltså hur fantastisk är inte kroppen? Jack växer och kräver mer mat och då tuttar han oftare och då vet mina tuttar att de ska göra mer mjölk.. så himla coolt! 
 
Så här mysigt hade vi det imorse. 
 
 
Ha en fin vecka!
 
BVC - Jack - bebis - sömn