Jul

Åh denna härliga högtid! God mat, familj och kärlek! Jag älskar julen och allt som hör till (lögn, hatar snö men nästan allt då) och tycker det är så otroligt mysigt att spendera hela dagen, ibland flera dagar, med bara familjen! 
 
Vi kör på som vanligt att jag och Simon delar oss under julen och firar på håll. Jag mötte upp min familj hemma hos mormor och morfar där Petra redan befann sig. 
Matlagning.
 
 
Julmaten är alltid densamma, som det ska vara. Julskinka, prinskorv, köttbullar, potatis, sill, lax och massa mer. Det finns så mycket mat och man blir alltid mer mätt än man hade planerat från början ;) 
 
 
Efter maten ser vi alla på Kalle Ankas jul och sjunger med i låtarna, högt och tydligt! 
När Kalle är slut åker vi gäng efter gäng hem till mamma där den långa väntan på tomten börjar. Vi är snälla jag och mina syskon och därför är vi alltid säkra på att tomten kommer, som han då gjorde även i år ;) 
 
 
När tomten gjort sitt hjälps mina yngre syskon åt att dela ut julklapparna, det är bra att de är många som hjälps åt för i en stor familj blir det många klappar!

 
Underbar dag! 
På juldagen blev det ännu mera julmat och kärlek för då bjuds det på oxfilé och potatisgratäng hemma hos mamma! Mamma och Petra fixar och alla som vill får komma. Så både min Simon och Corrindas Markus kom på middagen. Maten var som vanligt supergod och vi åt och skrattade och spelade spel en lång stund efter maten innan vi bestämde oss för att åka hem igen. 
Tack för ännu en fin jul! Nu laddar vi om för det nya året. 
 
God Jul 
 
 

18 december

Men hjälp hur blev det jul såhär snabbt?
Vi är helt förberedda här hemma med julpyntet uppe och julklapparna inhandlade. Jag har även julkänslor nu när snön ligger vit utanför. Men ändå känns det helt muppigt att det är julafton i veckan! 
Jag och Simon gör som vanligt att vi delar upp oss. Jag firar med min familj och han firar med sin. Vi har varit välkomna till varandras familjer alla år men vi båda har svårt att släppa taget från vår egen familj ^^ Vi får se när det ändras helt enkelt.
Jag har en examination som jag ska bli klar med innan jul och sen tänkte jag ta ledigt under jul och nyårsveckan. Jag och Simon ska hålla nyår för våra vänner i år och det blir till att planera ordentligt med mat och rumpplatser. Vi har ganska gott om utrymme för folk men när det kommer till att orda med middag blev det plötsligt trångt! Men det kommer bli så otroligt kul och  mysigt det är jag säker på. 
Jag ska bara tröga mig igenom den här veckan, jag har varit så trött de senaste dagarna att jag tror att jag börjar bli sjuk. Det får dock vänta med sjuka tills efter nyår för innan dess har jag helt enkelt inte tid, som min mamma brukar säga ;) 
 
Vi ska slå in julklapparna i veckan, jag och Simon, sen är det fritt fram för julafton! 
 
Bild från förra årets jul <3
 
 

Lucia

Onsdag den 13, Lucia. 
För mig och Simon var det upp tidigare än vanligt för att hinna komma iväg till Lovelias Luciasång. Eller inte bara Lovelias såklart utan hela hennes årskurs! Egentligen var det bara uppträdande för skolbarnen men vi kom ändå. Varför? Jo för Lovela var ju en av årets tre Lucior!! SÅ ROLIGT
Såklart att man måste komma och titta då ju.
 
 
Hon var så fin och så otroligt duktig! 
 
Jul - Lillasyster - Lucia