Minigolf

(Minigolf/bangolf, hmm har sagt minigolf i hela mitt liv så  tänker fortsätta med det)
 
Hej!
I veckan tipsade jag mamma och min moster om minigolfbanan som finns på Fyrishov. Jag och Simon spelad där i helgen tillsammans med Simons mamma och brorsa och vi tyckte att det var en riktigt trevligt och lungt ställe att vara på. Golfen tillhör campingen bakom fyrishov,där finns också vollybollplaner och en lekpark. 
Petra och mamma nappade direkt och åkte samma dag och tog med sig mina 5 yngsta småsyskon. Självklart ville ju jag vara med så jag drog med mig Simon och mötte upp familjen på banorna.
 
 
Novalie, Trixie och Lovelia var duktiga och puffade bollen helt själva på varenda bana. Jordan ville knappt vara med och provade bara nån enstaka bana medan Jamie tyckte att det var störtkul att springa runt och se på och prova själv på var och varannan bana. Att skriva protokoll var roligt det med.
 
 
 
I slutändan så var det mamma som vann, med hästlängder dessutom. Jag och Simon kom på en delad andraplats så jag är nöjd med det! När jag spelade med Simons familj kom jag sist. Helt klart en förbättring! 
 
När jag väl kom hem sen var jag riktigt trött i kroppen. Innan minigolfen hade jag och Simon packat i nån timme och innan det så hade jag tränat i en timme. Det resulterar i en väldigt trött Janelle som nästan somnade efter maten! 
 
Men det blev en otroligt fin dag!
 

Antagningsbeskedet

Helvette. 
Jag kom inte in.
fan.
 
Det känns ganska så tungt just nu. Varken jag eller min pojkvän Simon kom in på de utbildningar vi ville plugga i höst. Vi båda är reserv 60+ och oddsen att vi skulle komma in är ganska små. 
Den enda utbildningen jag kom in på är en som ligger längst ner i Sverige. Det var en utbildning, som jag känner nu, att jag inte nöjer mig med. Därför har jag tackat nej till den. 
Det betyder att varken jag eller Simon kommer plugga i höst. Skit. 
Vi var så förberedda och taggade på att plugga att det känns riktigt jobbigt att vi inte kom in. Planen nu är att stanna kvar i Uppsala och plugga upp oss och söka igen nästa år, min utbildning har bara intagning en gång om året nämligen. Samtidigt som vi gör det ska, i alla fall jag, jobba vidare som vikarie. 
Vi har tackat ja till en lägenhet i Uppsala som vi kommer få hyra i andra hand i ett år. Så om 3 veckor ska vi flytta igen. 
 
Utbildningarna vi sökte var båda två gaming relaterade och tydligen så har intresset för just gaming ökat enormt de senaste åren och konkurrensen är tuff. 
 
Men nu blir det nya tag igen. 
 
Vi ska packa som dårar under dessa 3 veckor och sen ser vi hur det blir i höst. 
 
Men idag ska vi andas in och åka hem till en kär vän och äta tacos med våra kompisar. Så packning och all stress får vänta till nästa vecka. 
 
Ha en trevlig helg. 

vad jag har för mig

Första veckan på ledigheten och jag försöker sysselsätta mig själv så mycket jag kan. Ja jag är redan rastlös, hehe.
I fredags hade jag dock feber. Natten mellan fredag och lördag frossade jag så mycket att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Hela lördagen spenderades i soffan, sov från o till och tyckte synd om mig själv när folk la upp sommarbilder på instagram :( 
På söndagen var jag bättre. Febern hade bara varit under natten mellan fredag o lördag. Så jag ansåg mig själv frisk på söndagen. Trotts att snoret rann och rösten brast :s 
Men min mamma och min moster har varit så gulliga o fixat en del cyklar, till mig bland annat! Jag har inte haft en cykel på år! Den sista jag hade var för liten när jag fick den och när jag började gymnasiet slutade jag att cykla helt och gav bort den till vem som än behövde den. Men nu har jag en alldeles egen cykel som är lagom stor! Yaaay tack! 


(den röda är min) 
Så jag o Simon åkte hem till min moster för att välja och hämta (och fixa lite). Mamma och några av mina syskon kom oxå så när vi kämpat länge med att höja styret på den andra cykeln (som jag inte ville ha) så tog vi en paus och fikade tillsammans. 


Jag tjatade flera gånger om att jag ville stå i skuggan men mamma o Petra tyckte jag var fånig. När det väl är sol ute ska man njuta. Ja såklart det tycker jag med, men på kvällen fick dem den här bilden av mig: 


Jag är en sån som tar upp all solljus som når min hud. Jag behöver inte sitta länge för att få färg. Min mamma är likadan, enda skillnaden är att jag lätt bränner mig... ;) som tur var gjorde det inte ont och dagen efter var den röda färgen borta.

Så vad har jag gjort i veckan då? Jo jag har övningskört, varje dag. Jag kör med en skola här i Uppsala och det går riktigt bra måste jag säga. Jag lär mig massor och fort och tycker att det är riktigt kul att köra! 
Snart kanske jag äntligen kan ta det där körkortet! 

Jag är fortfarande förkyld så någon träning har det inte blivit. Lite sur är jag för det men jag måste lyssna på min kropp. Istället så har jag cyklat ner på stan, övningskört och sen cyklat hem. Så helt stilla sitter jag inte ;) 

Nu ska jag njuta en stund i solen innan det är dags för sista lektionen den här veckan. Ha det gött!