Heeelg

Hej!
Det är aldrig lika skönt att vakna som när man får vakna av sig själv!
Den här lördagen har gått till att betala räkningar, Betala busskort och fixa med allt annat nödvändigt ;) Sånt där tråkigt men som är råviktigt.
På kvällen sen bestämde sig Simon och jag för att vi ville gå ut på stan och äta. Sagt och gjort.
Jag hade inte duschat på fler dar än jag vågar erkänna så efter dushen idag var det jättekul att trixa lite med håret. Jag försökte mig på att locka delar av håret, men det gick ut på ett par minuter. Note to self: att locka håret direkt efter dusch är ingen idé. Men lite form fick det iaf ^^
Vi åkte ner på stan och parkerade bilen vid svandammen.
När jag var liten och gick förbi svandammen och såg alla svanar och änder så trodde jag att änderna var svanbebisar. Alltså att dem skulle växa upp till vackra svanar. Ganska gulligt tänk.
Vi åt middag på Dragon Palace's middagsbuffé. Sååå gott! Lite glass och frukter till efterrätt och sen rullade man därifrån, som man lixom alltid gör när det är buffé ;)
Uppsala har pyntat fint med fjädrar i hela stan. Även vid svandammen, som jag fotade påvägen tillbaka till bilen.


Den här tog jag tidigare i veckan, mitt på centralen:


Det är en väldigt enkel dekoration, men så himla fint! Bra gjort Uppsala!

Väl hemma igen hoppade jag snabbt i myskläderna.Nya mjukisar och kofta hittade jag på Ica Maxi av alla ställen. Jättemjuka i kvalité till ett bra pris ;)
Nää, nu är det lördagskväll, på med musik och så blir det dataspel i ett par timmar till!
Trevlig fortsatt helg!

Bra söndag

Det är tisdag morgon och solen lyser! Efter ett par dagar med regn och rusk så är det extra skönt med värme!

I söndags blev jag upplockad av min fina vän Etta strax innan lunch. Vi åkte sen till chop chop i Gränby och lunchade tillsammans ^^ Vi snackade om allt och inget en väldigt lång stund. Det är alltid lika skönt att känna sig så öppen med allt man säger till en av sina närmsta vänner! Man kan prata om problem man har som kanske inte är så stora men man vill ändå prata om dem, man kan berätta om pinsamma saker som man lovade sig själv att inte berätta för nån och man kan prata om sånt där oviktigt och tråkigt och ändå göra det till en intressant konversation. Den typ av vän är Etta, helt underbar!
Efter den där låånga stunden på chop chop konstaterade vi att det skulle sitta fint med lite efterrätt. Eftersom att Gränby centrum ligger bara ett par minuter med bil bort så åkte vi dit och åt en varsin frozen youghurt.
Det var första gången jag provade. Shiiit vad svårt det är att välja vad man ska ha :o Jag fattade ju inte först att man fick lägga på sin topping själv. Men det gick bra, jag tog inte allt som fanns och avnjöt sen en otroligt god frozen. Det kommer bli fler gånger kan jag säga ;)

Samma kväll ville en kompis gå på bio, ja tack! Så vi samlade ihop ett par vänner och åkte ner på stan och tittade på den nya filmen Insergent. En riktigt bra film med bra människor avslutade min helg på det bästa sättet!

Nu är det en ny vecka med nya tag! Om solen håller sig framme blir det lättare att ta sig igenom ;)
Trevlig fortsatt tisdag!

Helgen är till för att slappa

Det är aldrig lika skönt med helg som när man har haft en lång jobbvecka. 
Eftersom att jag var sjuk från jobbet i över en vecka så blev denna vecka lixom lite tuffare. Jag var seg från att vara sjuk och hade tappat rutinerna med sömn och allt sådant. Men jag klarade mig igenom hela veckan trotts personal som blev sjuka och barn som var stökiga ;) Nej nu skojjar jag, dessa barn är de bästa barnen jag har jobbat med  hittils, jag har träffat en hel del underbara barn men dessa är så duktiga och fina!
Det känns bra att gå till jobbet, fast att jag vissa dagar går upp kl 5. Joo, det är ju en nackdel med att jobba i en annan stad ;)
Veckan som gått var min tuffaste vecka, långa dagar och tidiga mornar. Det märktes på fredagen när jag somnade i soffan kl 22^^ Simon väckte mig runt midnatt och ledde in mig till sovrummet. Jag somnade dirr och sov till lunchtid dagen efter. Så skönt! Ibland måste man få sova länge för att orka med att gå upp kl 5 några dagar senare ;)  hehe.
 
I fredags var det ju solförmörkelse!! HYPE
Ja eller inte direkt för oss som bor i Uppsala. Såg inte ett smack. Trist. Jag vet inte hur det var i resten av Sverige men det verkar som att det var mulet i större delar i detta avlånga land. Så typiskt! Sol och klarblå himmel hela veckan, men så dagen då det är solförmörkelse då blir det mulet. Och för att riktigt strö salt i såren så började det ju snöa. Snö är en sak, men snö som ligger kvar! Hallå? Det skulle ju bli vår? Det är ganska svårt att tro att jag gick hem utan jacka på torsdagen och gick med jacka, mössa, vantar, halsduk och huttrade på fredagen. Men men, vi som lever i Sverige är ganska rutinerade vid det här laget ;) Vi har lärt oss att inte lita på vädret. 
Snön har redan börjat smälta utanför fönstret ser jag så man kan ju hoppas på att det var sista vändan med snö för den här vintern :)
 
Fredag betyder tacofredag, det har mina kollegor på jobbet redan snappat upp ;) Vi blev en liten skara idag, många utav mina syskon var iväg på vift. Eller ja många och många, två. Men det kändes som många!
Smulan är i alla fall inte långt borta när det steks köttfärs ;) 
 
 
Robban lyfte upp henne och placerade henne där, sen satt hon så fint kvar tills Robban böjde sig mot bordet så hon kunde hoppa ner. Så fina katter mamma har! 
 
Den här kikade vi på efter middagen. Jag och min familj är med! I typ en sekund exakt vid tiden 2:58.
Vi var påväg tillbaka till bilen efter en baddag på Fjällnora. Det var under veckan i somras som det var som varmast. Mamma hade värsta dillen och åkte till Fjällnora varje dag. Jag följde med ett par gånger och en av dem dagarna såg vi alltså detta kamerateam som filmade oss och sen sa att det var för den här filmen. Kul att dem tog med oss ^^ Även om det var för bara en sekund ;) 
 
 
 
Imorgon ska jag på lunchdejt med min fina vän Etta. 
Sen har jag hört nått om bio på kvällen. Har bara hört om det en gång så vi får se om det blir av ;) 
 
Godnatt!