Födelsedagskalas och konfirmation

Hej!

I helgen smällde det till ordentligt med firande. Novalie fyllde 12 år i lördags och samma dag var det Robert och Corrindas konfirmation. Jag och Simon mötte upp släkten på förmiddagen och vi kom till Sävja kyrka en hel timme innan själva gudstjänsten skulle börja. Helt medvetet, vill man ha bra platser så måste man vara i tid ;) Vi var ju såklart först så vi bänkade oss på de två första raderna! hehehe.
Inte långt efter oss kom resten av familjer och släktingar. Alltså var det bara bra att vi var tidiga annars hade vi fått sitta nånstans i mitten och inte sett ett dugg...
Sedan kom konfirmanderna, prästen och bandet. Prästen pratade lite innan konfirmanderna fick visa vad de hade övat på, som då var en egen variant på Snövit och de sju dvärgarna. Robert var berättarröst och Corrinda var snövit. Allihopa var jätteduktiga och vi fick oss alla ett gott skratt. Sävjakyrkan är en kyrka som drivs på humor och skratt!
Jättebra gjort alla ni!


När gudstjänsten var slut åkte vi hem till mamma. Där anslöt sig fler utav våra släktingar och vi åt lunch tillsammans och fikade.
Smörgåstårta, kycklingspett och minipizzor stod på menyn.


Till fikat sjöng vi för Novalie. Stackars liten kände sig så bortglömd. Det kan inte vara lätt att fira någon/några andra på sin egna födelsedag.<3 Hon visste om att det var konfirmation på hennes födelsedag sedan innan, men det är ju inte kul ändå. Men självklart så blev ju även hon firad!


Tvillingarna och Novalie öppnade presenter i omgångar och sedan åkte folket hem.

Konfirmanderna,12-åringen,Jag hittade på en video på min egna konfirmation!
Vi konstaterade att det var 6 år sedan jag själv konfirmerades och minnena finns kvar som om det var förra våren. Det var ett utav det roligaste jag har gjort i livet och kunde jag så skulle jag absolut göra om det!
Corrinda och hennes kompis pratade om att de ville bli ledare nästa år, för att de hade haft så kul och inte var redo att lämna kyrkfolket. Det glädjer mig att samma anda finns kvar!

Kort om min långa helg

Den här veckan var det en kort jobbvecka. Röd dag i torsdags och så hade jag tagit ledigt på fredagen. Ganska skönt med långledigt ^^
Jag har ju hunnit med en massa den här veckan! Dagarna har varit späckade av olika aktiviteter och påhitt.
I tisdags så hade Trixie och Lovelia gymnastikavslutning. Mamma hade dubbelbokat sig så jag och Simon åkte dit för att titta. När jag var liten och gick på gymnastik så hade vi alltid ett uppträdande för föräldrarna. Men Trixie och Lovelias grupper hade en vanlig träning som familjen fick titta på. Kul att få se vad dem kan! Man blir ju lite stolt :)
Jordan och Jamie var med oxå. De hade lite svårt att sitta still ibland, och ibland satt de som ljus och bara tittade.

Onsdagen flöt på som vanligt. Jag tränade med mamma och Petra och var så trött på kvällen att jag somnade tidigt. Simon tyckte att jag skulle sitta uppe länge eftersom att jag var ledig men det orkade jag inte. La mig i sängen och somnade på en minut, heheh.

Robert och Corrinda fyllde 15 i torsdags! Alltså neeej kan de sluta bli så stora!! Jag känner mig ju fortfarande som 15 bast...
Jaja, vi åkte dit för att fira Robban (corrinda var inte hemma) med lite fika.


Nästa helg blir det storkalas med paket och mera fika ;)
Påvägen hem åkte jag och Simon förbi Lilla Ultuna och tittade lite snabbt på Kungsängsliljorna som växer i mängder där.Jag har bott i Uppsala i hela mitt liv och aldrig åkt och tittat på dessa vackra blommor. Otroligt att jag har missat det. Har ni möjlighet så åk förbi i veckan för jag tror inte de är kvar så länge till!


Lördagsmorgonen blev aningens tidigare. Landet stod på schemat och Simon och jag blev upplockade av Simons mamma och brorsa och så for vi iväg till deras land.
Där.plockade vi fram utemöbler, rensade lite i.rabatter och fällde småträd. Sen blev det grill och fika som belöning ^^ Mums!

Och idag, söndag hade Novalie dansuppvisning. Lilla tjejen så duktig hon är! Jag som själv har dansat och absolut älskar det tycker att det är superkul att Novalie har börjat dansa. Jag går gärna på fler uppvisningar. Trotts att det är yngre barn som dansar är det kul att se på. Det går fort, det är bra musik och alla danser är olika. Älskart!

Ja det blev en mycket kort sammanfattning av en väldigt lång och skön helg. Jag måste erkänna att jag drabbades av lite söndagsångest idag. Åh vad skönt med långledigt! Men nu är det inte många veckor kvar tills jag slutar. Sen ska jag plugga. Förhoppningsvis kommer jag in på nått utav det jag har sökt annars hittar jag på nått annat att underhålla mig med i höst. Men jag håller tummarna för plugg!

Godnatt på.er!

sommar

Är det sommar eller inte? Vissa dagar känner man att sommaren är här, solen skiner, blommorna slår ut och det är varmt och skönt. Men andra dagar blåser det kallt och himlen är alldeles mörk.
Men det har varit en hel del vackra dagar!
Jag älskar att det äntligen har blivit varmare! De varma dagarna får en att glömma bort de kalla och tråkiga.
På förskolan jag jobbar på är vi ofta ute, två gånger om dagen om vädret inte är helkasst. De dagarna då solen lyser älskar jag att jobba på förskola då man har möjlighet att komma ut och vandra i skogen eller sitta på en bänk i solen.
Jag har fångat ett par fina bilder från växtligheten runt omkring skolan:
Den andra bilden gillar jag skarpt, så mycket att det fick bli min bakgrundsbild på telefonen ;)
Jag sprang oxå på ett par tofflor på Ica som jag köpte att ha inne när jag jobbar. Även dom blommiga.

Inte värdens bästa skor att gå i men betydligt mycket bättre än att gå utan. Jag köpte ett par riktigt bra skor för asmycket pengar som ska vara riktigt bra för fötterna! Dem har jag ute :) Man måste tänka på sina fötter när man står upp hela dagarna.

I helgen så promenerade jag och Simon en kort sväng. Vi konstaterade att hela vårt område där vi bor är så lugnt. Vi var dem enda människorna ute och inte ett mänskligt ljud hördes. Bara fåglarna och vinden. Fantastiskt.


Jag älskar denna årstid. Hoppas verkligen att det blir en lång och fin sommar med mycket sol och värme!