V.29

Äntligen har vi kommit igång ordentligt här hemma med att få hem det viktigaste inför födseln. Just nu står det en enorm kartong med blöjor, tvättlappar, våtservetter, bommullspinnar för bebisar, nappar och nappflaskor samt en del andra "bra-att-ha" saker.
Vi har hämtat hem tre babyboxar som innehöll en del bra saker, tyvärr blev det en del dubletter av vissa saker men det kommer säkert att komma till användning ändå. 
 
 
Roligt att babyboxarna innehöll lite saker för föräldrarna också. Som ett nagerlack, öronproppar och glidmedel...!
Simon är ledig den här veckan och jobbar i helgen. Det är därför vi passar på att få en del saker gjorda när han har flera dagar i följd ledigt :) 
 
Den här veckan börjar föräldraträffarna på vår vårdcentral. Vi har varit på en träff redan och kommit i kontakt med andra föräldrar som också väntar barn i augusti. Vi fick information om vad som kommer att tas upp och vi fick chansen att prata med varandra om vad vi skulle vilja få ut av våra träffar. Det kändes väldigt vuxet! 
 
Idag var jag och Simon iväg till ett närliggande bad. Vi packade med oss lunch och bara njöt i ett par timmar i solen. Det blåste svalt då och då vilket var så otroligt skönt. Det har varit så vindstilla här där vi bor att svetten runnit dygnet runt i flera dagar. Att vara utomhus och känna att huden var sval trotts att man inte frös var underbart. Vattnet var skitkallt men vi lyckades ändå doppa oss hela vägen upp till hakan. Sen fort upp och värma sig i solen igen.
 
 
När vi satt där fick vi ett samtal om att vår vagn vi beställt har kommit och vi ska hämta den imorgon! JAA
Efter vagnen är det nog bara säng som vi ska hämta hem. Sen ska allt på plats men det tar vi en annan vecka. 
Flera militärflygplan i olika storlekar  och former flög förbi och över oss där vi satt. En bit bort sköts det med gevär också. Det var som att sitta i någon slags krigszon! Flygplanen lät högt och maffigt och jag kände igen ljuden från veckan som gått. Ett par gånger (gärna på natten) har det flugits över eller i närheten av vårt område. Tur att de inte flög vid badplatsen så mycket att man blev störd av det. Det var snarare lite mäktigt att få se på så nära håll.
 
Här kommer veckans magbild. 
 
 
Magen är stoor. Jag ligger lite över medelkurvan men vad gör det. Jag hade ju en egen mage innan jag blev gravid så det förklarar min kurva ;) Jag tycker bara det är kul att det syns så väl att man är gravid. Sen att den är i vägen och tung och krockar med allt är en annan femma.
 
11 Veckor kvar till beräknad födsel! 
 
barn - barnvagn - bebis - gravid - sommar - v.29

Två härliga dagar i solen

Den här helgen har varit så bra. Solen har varit framme och jag har tagit till vara på varenda minut av solsken... Nej nu ljuger jag men jag har varit ute så mycket att jag känner mig nöjd och påfylld med sol ;) 
 
I lördags ville Patricia åka med kidsen till Fjällnora och bada och jag fick hänga med. Simon jobbade hela helgen så han får åka till stranden en annan gång ;) 
Det var mycket folk på Fjällnora men vi lyckades ändå hitta en bra plats ganska nära vattnet. 
 
 
 
Alla badade utom jag och Patricia. Patricia doppade sig upp till naveln och jag orkade inte bli blöt av det kalla vattnet. Jag vet... tråååkig. Men vad gör man när man inte har en bikini som passar?
Fasen vad obekvämt det var att sitta på marken i två timmar som gravid. Allt gjorde ont och ingen ställning var skön speciellt länge... Nästa gång blir det solstol, helt klart! 
 
På söndagen var det Mors dag och jag tänkte att det kunde vara trevligt att hänga hos mamma ett par timmar  och fira lite. De yngre barnen var på umgänge med sin pappa så de var inte hemma. Men mamma hade visst andra planer ;) Hugga träd och rensa buskar planer. Ja ja, det gjorde inte mig något för Patricia var hemma så vi snackade i ett par timmar, hejade på mamma och Petra (som hjälpte till) och fixade så småning om lite fika så de skogstokiga huliganerna fick en paus!
 
 
Ett varsitt paket fick de också. "Real Girls drink Beer." Haha ja vad ska man säga. Det tyckte vi passade bra och både mamma och Petra skrattade så det blev en bra present. 
 
 
Jag han med att äta middag tillsammans med de som var hemma och säga hej till småkidsen som kom hem innan det blev dags för mig att åka hem. 
Vi hade alltså en trevlig Mors dag ihop. Nästa år får även jag bli firad! Så coolt!

Svar på frågor

Åhej där var helgen över. Jag hade tänkt att jag skulle sätta mig ner med era frågor i lördags men då skulle familjen iväg till Fjällnora och bada så då blev det inget skrivande. Inte heller igår då det ju var morsdag. Men här kommer alltså svaren på era frågor som jag fått in. 

Jenny

Stort grattis till graviditeten! Undrar hur era tankar går kring förlossningen? Smärtlindring osv 
Stor kram

 • Det vi har tänkt kring förlossningen är att Simon självklart ska vara med och att vi ska packa med saker som underhållning. Musik, en laptop så vi kan se serier, laddare till mobilen och ett gott humör. Vi har tillsammans tittat på Margaux Dietz förlossningsvideo på youtube och vi tyckte att de hade en sådan härlig inställning att vi blev lite peppade ;) Jag själv är inte orolig för smärtan. Jag vet att det kommer göra ont men är helt beredd på att bita ihop och lida igenom hela proceduren. Vad gällande smärtlindring så kommer jag att prova det som föreslås när det blir för kämpigt. 

 

Karin

Hej! 
Är lite nyfiken på hur länge du/ni tänkt vara hemma med bebisen? 
Skulle du vilja bli hemmaförälder på heltid som din mor verkar ha varit? Lycka till!

 • Om allt går bra så är planen att jag och Simon ska dela på tiden med barnet, ett halvår i taget. Så jag tar första halvåret och Simon tar det andra. När lillen sen är ett år är tanken just för tillfället att han ska få börja på förskolan. Men vi har också sagt att vi själva ska känna efter när det börjar dra ihop sig för att bestämma på riktigt. Vill nån av oss vara hemma lite längre och vi kan det så gör vi så. Det finns en plan men den är inte skriven i sten :) Jag vill inte vara hemma så som min mamma har varit. Det lockar såklart lite men jag vill jobba också. 

 

Malin

Så fin mage ♥ 
Har du haft några speciella cravings under graviditeten? :) 
Kram!

 • Jag har inte haft några cravings alls faktiskt. Möjligtvis att jag blir sugen på något speciellt snabbare än vanligt men jag har aldrig haft den där "jag måste ha det nu!" - känslan.

 

Anonym

Vad ska han heta? Försökte ni länge att skaffa barn? Lycka till:)

 • Vi har inte helt bestämt namn men vi har några få favoriter. När vi väl bestämmer oss kommer vi inte vilja berätta det förrän han är här ^^ Vi försökte inte länge alls. Tre månader tog det för mig att bli gravid. 

 

Anonym

Varför jobbar du inte? Kan man bli sjukskriven för illamående/trötthet? Stort lycka till ❤️

 • Jag jobbar inte för att jag har pluggat på distans. Jag är alltså inte sjukskriven, fast att det säkert hade behövts vid ett par tillfällen...!

 

Anonym

Hur går tankarna kring eventuella syskon i framtiden? Tror du att ni kommer vilja ha fler barn? Hur länge kommer ni vänta med att skaffa nummer 2 osv? Stort lycka till med han som redan är på g :) 

 • Vi är helt överrens om att vi vill ha fler barn tillsammans i framtiden, åtminstonde två till har vi sagt! Just nu bor vi för trångt för att ha fler än ett barn så tanken är att barn nummer två får komma när första barnet är ett par år gammal. När vi väl har plats kommer vår ork att få bestämma hur snabbt det kommer fler syskon ^^ 

 

Ylva

Klarar ni er på föräldrapenningen ? 
Hur ser planerna ut efter något år? Jobb, plugg eller bara vara hemma? 
Ska Simon börja plugga och utbilda sig?

 • Alltså frågor om ekonomi är så dötråkigt att prata om, om det är oro för om vi klarar oss eller ej så kan jag säga som såhär att vi inte hade bestämt att skaffa barn om vi inte visste att det skulle fungera. Det gäller tid, pengar, bostad, relationsmässigt mellan mig och Simon... Ja allt sånt :) 
  Det är väldigt oklart just nu hur vi gör med jobb och plugg om ett år. Simon jobbar nu och jag kommer fortsätta plugga på distans i höst. Simon kanske kommer vilja plugga när han vet vad han vill plugga men då kommer han bara göra det när jag jobbar. Men eftersom att han utbildar sig genom jobbet är behovet av att plugga just för att utbilda sig extremt liten. 

 

Annika

Hur tänker ni angående dop, gudföräldrar etc ? 

 • Prat om dop har det bara snackats löst om då Simon och jag har olika tankar om det. För mig är ett dop viktigt och det ska göras med hela släkten samlad i en kyrka. För Simon räcker det med en enkel namngivelse i trädgårdet. Så hur vi gör med den saker tar vi längre fram i tiden :) Gudföräldrar har vi redan bestämt men inte sagt något om högt. Vi har heller inte frågat personen/personerna i frågan och det kommer vi hålla på ett bra tag till framöver ;) 

 

Lollo

Hur tidigt gjorde du ditt gravidtetstest och hur fort kände du tecken och vad för några hade du? 

 • Jag gjorde ett graviditetstest i månaden från den månaden som vi bestämde oss för att försöka. Varje dag som min mens var beräknad tog jag ett test och väntade med förundran. Den dagen testet visade positivt var både jag och Simon hemma. Vi stod först och bara stirrade och kunde inte riktigt ta in att det var sant. Jag började gråta av glädje och Simon sa att jag skulle göra ett test till innan han vågade släppa ut glädjen och tårarna. Vi kramades och skrattade och från den stunden så har vi levt som på moln tillsammans <3
  Det korta svaret är alltså att jag gjorde ett test samma dag som jag beräknade min mens. Jag var alltså i vecka 4 eller 5 när jag fick reda på det. 
  Det absolut första tecknet jag kände var dagen innan jag gjorde testet. Jag var alldeles svullen och seg men trodde det var mensen för det kändes precis likadant som det gör dagen innan jag får mens. Ett par veckor senare slog det till med illamående, trötthet och orkeslöshet. Jag mådde piss dygnet runt och sov 15-20 timmar om dygnet. Usch inte roligt. 
 
 
Jag vill tacka er för era frågor. Det var jättekul att få läsa, fundera och svara på dem. 
Ni är supergulliga som skickar lyckoönskningar. Det glädjer mycket!  
bebis - frågor - gravid