Framtidsplaner

Hej. 
 
Jag sitter just nu i en livssituation som är ganska stressig. 
Innan september i år måste jag och Simon lämna lägenheten som vi hyr i andra hand. Något som vi var helt förberedda på kunde hända.  Men detta gör att vi inte vet riktigt hur vi ska tänka när det gäller boende. 
Det är så att både Simon och jag har sökt plugg inför hösten i olika delar utav Sverige. Mitt förstahandsval är en dataspelslinje i Skövde. Simons första är också i Skövde. 
Detta gör att vi hoppas på att vi båda två kommer in så vi kan flytta till Skövde tillsammans. Men eftersom att vi inte vet om vi kommer in eller ej förrns den 9 juli så kan vi inte söka lägenheter precis hur vi vill i Uppsala. 
Kommer vi in i Skövde är det dumt att skriva nytt kontrakt på en lägenhet i Uppsala. Kommer vi inte in i Skövde måste vi hoppas på att det kommer en lägenhet som vi har råd med i Uppsala...
Ååh det är så jobbigt! 
Just nu söker jag alla lägenheter jag kan i Uppsala. Vi har fått en del inbjudningar till visningar. Dock har vi tackat nej till samtliga. De var (i våra plånböckers ögon) för dyra. Kommer vi in på något plugg blir det för stora utgifter med en dyr lägenhet. Kommer vi inte in på plugg har vi inget jobb och därför kan vi inte betala lägenheten alls... 
Ja ni hör ju det är en enda röra alltihop. Vår plan just nu är att vänta till den 9:e. Då kommer vi kunna bestämma ordentligt hur vi ska göra. Just nu sitter vi bara och gissar och gör upp planer för alla tänkbara situationer. 
Vi tackar verkligen för att vi fick ända till september på oss (Vi fick veta detta i början av maj). Annars hade situationen varit ännu mer kaotisk. 
Men så ser det ut. Typ. 
Jag hoppas verkligen på att vi kommer in på plugg. Vi tog båda två studenten 2013 och känner att det nu är dags för att gå vidare. 
Jag jobbar för tillfället på en förskola i Knivsta. Jag trivs otroligt bra men det är bara ett tillfälligt jobb. Turligt nog fick jag jobba som vikarie på schema från februari och t.o.m nästa vecka. Det har varit en räddare i nöden för mig och jag är så tacksam. Men nu har känner jag att jag har jobbat färdigt. Nästa steg är då att plugga vidare. 
Under  sommaren kommer Simon och jag tillsammans plugga en liten sommarkurs som heter Olympiska Gudar. Den kommer gå på halvfart och på distans. Alltså försvinner pengarproblemet under sommaren. Något som har varit ett stort stressmoment för mig. Men med bidrag och ett litet lån klarar vi oss till hösten! 
 
Det här inlägget blev väldigt suddigt. Det beror helt enkelt på att jag inte vet var jag kommer befinna mig eller göra på hösten. Jag vet inte vilken stad jag kommer bo i. Jag vet inte om jag kommer ha en lägenhet att bo i. Jag vet inte om  jag kommer plugga eller jobba/söka jobb. Jag vet inte mycket. 
Men om några veckor kommer mina frågeteckan att rätas ut!
 
Inför sommaren har jag inte mycket planerat. Vi kommer leva under en ganska tajt budget men jag hoppas på att vi kommer kunna åka iväg med våra vänner. Vi har pratat om en del saker som vi skulle vilja göra, just nu vill vi åka till Liseberg en helg. 
Vi får se hur det blir. 
 
Trevlig sommar allihopa. 
Om en vecka tar jag sommarlov!
 
 

Midsommar

Hallååå!
 
Midsommar igår, trots att det inte alls kändes som det med tanke på vädret. 
Jag och Simon firade vår midsommar tillsammans med min familj i Nåntuna/Vilan. Varje år arrangeras det ett midsommarfirande som folket i området hjälpt åt med. Jag själv har stått i skytten ett par år och mina syskon har sålt lotter och hållt i bollkastningen eller chokladhjul eller lite allt möjligt ;) Vi drar alltså  vårt strå till stacken. 
Mammas favorit är skyttet. I flera år har hon vunnit och i flera år har hon varit sur för att hon hamnat på en andra plats, hehe. Därför stod vi hela dagen nära skyttet. 
 
 
Jag tycker också om skyttet, men uppnår dock inte min mors skicklighet. Men jag är hack i häl!

 
Novalie, Trixie och Lovelia sålde lotter och var hur stolta som helst när de hade sålt slut alla 100 barnlotter! 
 
 
Jordan och Jamie sprang runt och tittade på allt möjligt, busade och kastade boll eller pil. Hur nöjda killar som helst.  
 
Grönområdet som firandet  hålls på är inte speciellt stort. Så om killarna springer iväg är de aldrig så långt bort att man inte kan slänga ett getöga åt nått håll och se dem. Sen har de stenkoll på oss vuxna. De kom flera gånger tillbaka och sa nått eller bad om en peng och sprang sen iväg. Om de kastade pil och sen ville kasta boll så tog de ett depåstopp hos mamma.  Dels för att be om pengar men också dels för att tala om vart de skulle. Blir så stolt när de är så duktiga!
 
 
 
En stund efter midsommarstången hade rests och de som ville hade fått dansa så tog hela firandet en paus för alla att åka hem och äta mat. 
Jag och Simon tog ett par ungar i vår bil och vi styrde hem mot mamma. Vår moster var redan där och strax efter oss kom en familj till med sina två barn. Tillsammans åt vi kyckling, lax och potatis. Till efterrätt, jordgubbar, glass och grädde! Mumma!
Vi satt länge och väl och snackade om ditten och datten. När klockan nästan slog 22 åkte vi tillbaka till midsommarstången. Mamma ville säkra sin vinnarplats i skyttet och mina syskon ville skjuta pil och kasta  boll och dansa och allt vad de gjorde ^^ 
Men sen blev det dags för att åka hem. Iaf  för min och Simons del. Vi kände oss klara. Mamma däremot var kvar till midnatt och vann skyttet. Bra jobbat!
Tack och lov kom det inget regn som jag hade trott under dagen. Det var mulet och blåste lite men annars var det ganska så skönt ute. Visst hade det varit kul med sol men man kan inte få allt ;)
 
Nu ska jag njuta av dessa två hela dagar jag har kvar av helgen sen så kommer min sista jobbvecka! 

Trevlig helg!

Dino-feber

Hej! 
Jag o några kompisar såg Jurassic World i helgen. 
Jag hade hört att folk inte tyckte om den och att storyn var konstig, tydligen såg dinosaurierna konstiga ut oxå...
Jag håller verkligen inte med.
Jag älskade filmen! Hur bra som helst!  Fem av fem rex. 
De tidigare Jurassic Park filmerna har varit storfavoriter för mig. Jag har sett alla flera gånger och tycker de är lika bra varje gång. Därför tycker jag nog om den här nyaste. Den harsamma känsla, fast mer action, bättre utseende och grymmare dinosaurier!  En film jag absolut rekommenderar! 
Simon följde med o såg den o han älskar den minst lika mycket som jag. Vi är så tokiga i dinosaurier för tillfället att vi (sen i lördags) har sett de två första filmerna i serien,  Jurassic Park och Jurassic Park Lost world. Imorgon blir det film nr 3 ;) 
Jag har även skaffat mig Lego spelet för Jurassic Park. Ja ni märker ju, jag gillar filmerna. 
Lego spelen är ett utav mina favoritspel. De är söta, roliga, kluriga och riktigt bra gjorda! 
Kommer troligtvis drömma om dinosaurier snart oxå. Hepp

Ha en trevlig vecka! 
(förhoppningsvis med några glimtar sol)