Skolan stängs

Hej!
 
Det är ju omöjligt att inte säga någonting om Corona just nu. Det är nästan omöjligt att hålla en hel konversation utan att det kommer upp. Hela vår vardag rubbas av detta virus som härjar i världen. 
 
Det var bara en tidsfråga innan min skola skulle stänga och det gjorde den idag. Fast stängt har den inte gjort... vi har gått över till hemmastudier i två veckor (minst!) framöver. Skolan är öppen för de som inte har en dator de kan jobba på hemifrån, men rekomendationen är att stanna hemma. Nästan hälften av alla på skolan var hemma båda i fredags och idag och därför togs det här beslutet. Min skola ligger i Stockholm så det var nästan dumt att hålla den öppen. 
De som varit hemma har varit oroliga, lite krassliga eller sjuka. Men de allra flesta har varit oroliga. 
Jag tycker det var ett bra beslut. Jag älskar att gå till skolan men just nu känns det bra att få vara hemma. 
 
Simon jobbar på ett läkemedelsföretag, han är maskiningenjör och ser till så maskineriet funkar som det ska, så det kommer inte stänga ner. Deras hygienregler har alltid varit skärpta och alla är supernoga att hålla reglerna. Där får de inte heller komma när de är lite sjuka så för honom kommer det inte vara någon större skillnad. Förutom att fler förmodligen kommer vara hemma. 
 
Jag kommer framöver att undvika folksamlingar, tvätta händerna extra noga och stanna hemma vid minsta symtom. Precis som vi blivit tillsagda att göra. 
Det är rätt sjukt ändå att det blev så stort så snabbt och därför är det viktigt att vi alla hjälps åt att hålla oss till dessa relativt lätta förhållningsregler. 
 
 
corona - hemma - virus
Nicki None

Ja livet är verkligen upp och ner nu. Vi satte oss själva i karantän här hemma i Stockholm. Stor kram