God Jul från oss

Hoppas ni haft en fin jul, på erat egna vis. 
Vi firade julen med min släkt i år. Förra året var det Simons mamma vi firade med. 
Det blev alltså första gången för både Jack och Simon att fira jul ala Wetterholm. 
Petra har flyttat in i mormor och morfars hus, och de i sin tur har flyttat till lägenhet. Men förrutom det var julen precis som vanligt. Samma hus, samma mat, nästan samma platser kring bordet, Kalle Anka kl 15 och sen hem till mamma, vänta på tomten och sen öppna paket. 
 
På julbordet har vi massa gott. Bland annat köttbullar, prinskorv, ugnsbakad lax och potatis. Men godast på julbordet, om ni frågar Jack, var rödbetssalladen. 
 
 
Han åt nästan bara den. Lite potatis och köttbullar gick ner också. 
 
Att titta på Kalle var ingen höjdare. Det funkade en liten stund men sen ville Jack springa runt och pilla på alla saker som stod framme. 
Sen hade han sovit i bara 20 min på dagen så han var extremt trött också. Vanligtvis sover han minst 1h. Därför bestämde jag och Simon att promenera med Jack i vagnen hem till mamma. Då sov han hela vägen fram och fick 30 min sömn till. Det var tillräckligt för att orka med tomte-besök och paketöppning. Corrinda kunde köra vår bil hem. Riktigt bekvämt att vara så många som kan köra bil!
 
När tomten kom gav Jack honom en snabb blick och brydde sig inte speciellt mycket. Tomten hälsade vänligt men Jack var mer intresserad av leksakerna i lådan. Cool kille. Förmodligen blir det en helt annan reaktion nästa år ;) 

 
När tomten delade ut paket i vardagsrummet sprang Jack fram och tillbaka mellan stolarna i köket, haha!
 
 
Jack har varit väldigt snäll i år för han fick en massa paket! Mestadels kläder och leksaker. Men efter att sista paketet var öppnat ville han hem så vi bytte om på honom innan vi åkte så vi sen bara kunde lägga honom i sängen hemma. Inte för att han ville fortsätta sova när han vaknade i hallen men ändå, lite mindre att göra när man väl kommer hem ;) 
 
Juldagen var det middag hemma hos mamma som gällde, precis som varje år. Dagen därpå firade vi lite smått med Simons mamma och släkt och bytte julklappar även där. Ingen ville ha mer julmat och ingen orkade heller anstränga sig så det var bestämt att vi skulle beställa pizza, sjukt bra idé! Idag, fredag, har två vänner kommit över på fika varpå den ena är Jacks gudfar och Simons bästa vän. Det var så trevligt att träffa dem, det blir för sällan nu för tiden med plugg, barn, jobb och allt annat med livet. I helgen har vi inget planerat och det ska bli skönt. Vi hoppas att den lilla snön som ligger på marken ska bli mer tills imorgon. Jack fick nämligen en pulka av sin farmor och det skulle vara så roligt om vi fick testa den! 
 
Det var vår jul det! Jack har varit en riktig kämpte under alla dagar. Så mycket folk, mat vid konstiga tider, paket och nya saker att upptäcka och ändå har humöret varit på topp. (Förutom idag men vi låtsas inte om det.) 
 
God Jul från oss!

 
2019 - Jul - barn - familj - högtid - julafton