Det där med rutiner ja

Ånej jag skulle aldrig ha jinxat Jacks rutiner, haha. Jag skulle ha låtit det vara för så fort jag skrivit ut det på bloggen så krascha alla rutiner! 
Jack sover dåligt på dagarn och dåligt på kvällarna och ibland även nätterna. 
Det började med att han inte ville sova sina vanliga tider på dagarna. Sen vaknade han flera gånger på kvällarna och var ledsen och nu natten till idag var han ledsen flera gånger under natten för att sen vakna kl 04.45 och vara vaken tills han fick välling och fick busa en stund. En timme senare somnade han och sov till 9.30. 
En natt hit och dit är inte så farligt för oss men jag fattar inte att det kan bli så? Från att gå som en klocka dygnet runt så blir han helt omöjlig med sömnen. Jag antar ju att det är en slags fas som, precis som allt annat, kommer gå över. 
Så dålig tajming bara att det började hända precis efter att jag skrivit om det ;) 

Nu ser våra nya rutiner ut såhär: 
Mat: samma tider som tidigare. 
Sömn på dagen: njaa kanske, kanske inte. Kanske 40 minuter på hela dagen. Kanske en timme på förmiddagen. 
Nattning: han somnar fortfarande runt kl 19 relativt enkelt. 
Sover för natten?: Nej. Vaknar en till tre gånger mellan kl 21-23. Ibland vill han äta, ibland inte. Ibland somnar han om direkt, ibland tar det upp till en timme varje gång. 
Sömn på natten: fortfarande bra. Vaknar fler gånger vissa nätter och ingen alls andra nätter. 

Ja det är väldigt luddigt dessa nya "rutiner"! 

Vi är tacksamma att han faktiskt håller humöret uppe även fast han sover dåligt under dagarna. Det är på kvällarna som det blir extremt bråttom om han kommer på att han är trött och vill sova ;) 

Här kommer en bild jag tog inatt vid 5.00 när Jack röjde runt i vår säng, pigg som en mört och tyckte säkert vi var tråkiga som försökte sova, haha. 

(null)

barn - familj - rutiner - sömn