2 månader

Hej! 
 
Idag blir Jack 2 månader gammal!
 
Två månader låter ju så lite. Han har ju alltid funnits hos oss tycker man. Man blir nog aldrig riktigt klok på det där. Min mamma säger ju fortfarande att det känns overkligt att hon har barn som är så gamla, jag alltså ;) 
 
 
Vi firade dagen med att vara hemma och må dåligt. Jack har varit gnällig verkligen hela dagen och har inte velat sova längre än 15-30 minuter åt gången men absolut inte i sängen eller babysittern eller babynestet. Gärna gungande i famnen. Även då har han varit extremt känslig mot allt ljud och så fort man slutar gunga honom så har han vaknat. Jag skulle egentligen hem till en kompis och fika men det gick lixom inte när han var så otröstlig. 
Simon har varit förkyld i ett par dagar så vi misstänker att Jack blivit smittad. Han snorar inte (än) men han kan ju må dåligt ändå. Vi funderar också på om det kan vara det där rotavaccinet han fick i fredags som stökar i magen? 
Till slut spände vi fast honom i bilbarnstolen och gungade på den fram och tillbaka. Han älskar att sitta i den och även den här gången somnade han så fort vi knäppte fast honom och virade en filt om benen. Dock vaknar han i samma sekund som vi slutar gunga. Han är åtminstonde lugn för stunden och vi får lite fler händer att arbeta med 🙈
Vi får se hur det blir i natt. Än så länge har vi inte haft några som helst problem med sömnen om nätterna men vi får nog vara beredda på att han inte sover i natt. 
2 månader - barn - bebis - gnällig - vaccin
Jessica

Så jobbigt med sjuka små... krya fort!

Anonym


Hej, kanske han har sin ökningsdagar? Jag kommer ihåg de perioderna som väldig tuffa, babyene har bara velat ligga och äta heeela dygnen, men det är rätt och slätt för att du ska producera mer mjölk! Mitt tips när de dagarna kommer: lås dörren, fram med tuttarna och låt honom hänga där tills det går över. 2-3 dagar☺ (Drick mycket vatten) Från google:

Barnet växer i perioder och behöver dåammas oftare. Dessa "ökningsdagar" inträffar ofta vid 7-10 dagar, 6-8 veckor, 3 månader och 4 månader. Följ barnets behov och ge när det är hungrigt, erbjud barnet båda brösten inom en 20- minuters period, då ökar mjölkmängden på några dagar.

Svar: Ja så kan det såklart vara! Tack för att du sa det för det var lite jobbigt att inte riktigt veta vad det var ^^
Janelle