Ultraljud

Hej! 
 
Idag var det alltså dags för ultraljudet som jag tjatat om i ett par inlägg. Jag tänker inte dra på det mer än nödvändigt utan kan tala om att det var lite av en besvikelse.
Ingen fara, allt såg bra ut! Det vill säga allt som sköterskan lyckades mäta!
 
Jag ska förklara. 
 
På det här ultraljudet är tanken att man ska mäta och se så att allt  ser ut som det ska, dvs att armarna sitter som de ska, benen växer åt rätt håll och sånt där. Sköterskan var otroligt duktig och gullig men det hjälpte ju inte när den lille i magen totalt vägrade att flytta sig från sin favoritplats. Som den här dagen var upp och ner med halva ryggen mot oss! 
Jag fick lägga mig på sidan på britsen, stå på alla fyra, kissa och till och med jazza lite med höfterna. Ingenting fick den lille att flytta på sig. Däremot hade den inget emot att röra sig med ben och armar och vicka på huvudet. Men lägga sig på rygg? Pff inte en chans ;) 
 
Detta betyder då att vi ska få komma på återbesök nästa vecka för sköterskan blev för trött i armen efter en god halvtimmes försök att hitta rätt läge för att mäta allt hon behövde. Hon var noga med att berätta för oss att det inte var någon fara, det var bara det att det  fortfarande fanns moment som man bör kolla men som hon inte kunde... eftersom att den inte ville vrida sig. 
 
Haha alltså jag tycker bara det är lite roligt. Lite frustrerande såklart efter som att detta betyder att vår sköterska inte hade en chans att se vad det var för kön, vilket var något som jag hade sett fram emot i flera veckor! Inte heller blev det några ordentliga bilder som vi kunde få med oss hem. Vi får hoppas på nästa vecka helt enkelt.  
 
Men... Det här är faktiskt inte mitt och Simons första ultraljud. Vi var på ett ultraljud i vecka 13 för att göra ett KUBB-test. Även då bråkade den lille och ville inte flytta runt i magen speciellt mycket så även då fick vi hålla på ett bra tag för att sköterskan skulle kunna göra sitt jobb. 
 
Det är alltså en envis rackare som förhoppningsvis ligger stilla och sover mycket? Haha kan man hoppas på det? ^^
 
Såhär såg det ut på vårt ultraljud i vecka 13. 
 
 
Vi får se om vi kan ta reda på könet eller om vi får vänta och se när den väl är ute.
gravid - ultraljud
Anonym

Ett tips jag fick när jag hade en icke samarbetsvillig liten pojke i magen är att dricka en ISKALL Coca-Cola (ej Light eller zero) precis innan ni startar :)

Sandra

Sonen var likadan när vi gjorde ultraljud på han. Fick iofs några fina digitala bilder.
Dottern hon fick jag komma tillbaka dagen efter för att kolla magsäcken pga den var tom.. ingen av barnen ville visa könet men vi ville iofs inte veta.
När sonen blev till så kallade jag magen för han från jag plussade på stickan.
Och dottern där hade jag ingen känsla alls för vilken sort det var förutom på förlossningen då fick jag att det var en tjej.

Hoppas ni får se allt och få veta könet nästa gång. Se det som en bonus att ni får se den lille en gång till.