Furuvik

Furuvikparken öppnade i söndags och mamma + många var vip inbjudna. Vi som åkte var mamma, Petra, jag, Simon, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie. 
Jag och Simon tog egen bil, tanken var att Robert skulle följa med, men han var väl för trött på morgonen för han hoppade av i sista sekund. Men vi blev ett litet gäng i alla fall. 
På förmiddagen var det lite mulet och kallt, solen visade sig inte mycket och det blåste en aning. Men det hindrade inte oss från att ha trevligt!
 
Först tittade vi på apor och ormar.
 
 
Mamma skulle absolut peta på varenda orm hon såg... Jag gick förbi. Fy farao vad läskiga ormar är. Det är otroligt coola djur men jag har stor respekt och tittar helst på håll, helst med en glasruta emellan. Men dessa ormar krälade fritt i ett visst område och jag var hela tiden rädd för att få en fet orm i huvudet. Nej tack jag håller mig till aporna. 
 
Vi tittade vidare på djuren. Getter, hästar, lemurer, kängurur och flamingos under en "flodfärd".
 
 
Lovelia och Trixie. De är nu precis lika långa och är så lika! Har tagit fel på dem flera gånger.
 
Av alla djuren på hela Furuvik så tror jag att kamelerna är häftigast att träffa. Och jag menar verkligen träffa. Dessa fantastiska djur kommer fram och blir gärna klappade, om man har en näve gräs i handen ;)
 
 
Jordan hade nog tagit hem en kamel om han fått det. Han ville flera gånger gå tillbaka till kamelerna, vi gick förbi flera gånger och då ville han springa i förväg och mata kamelerna. Han var superduktig och försiktig och kamelerna bara åt och åt. 
 
 
Efter lunchen sprack det upp och blev sol och värme resten utav dagen. Så härligt!
Vi tog oss en vända till Äventyrsön. Där gick vi tipsrundan, la enorma pussel och visade hur bra vi var på att gå balansgång. Simon som retades med alla när de gick fick igen när han skulle gå ;) 
 
 
Vi såg oss även runt i det gamla militär batteriet som gjorts om till ett slags museum. Dock blev Jamie skraj så vi gick igenom snabbt och gick sedan ut igen. 
 
 
Jamie var så busig hela dagen. Han hade verkligen en riktigt bra dag, han var snäll, busig och glad. Så när han "gömde" sig för mig bakom ett hörn så kan man ju inte låta bli att busa tillbaka. Inte trodde jag att den lilla handlingen skulle leda till att hela familjen lekte kurragömma i säkert en halvtimme! 
Jag trodde att jag bara skulle leta efter Jamie när jag slöt ögonen och började räkna. När jag sedan tittade upp hade alla fyra trollen i bilen ovanför gömt sig, och även min egna pojkvän ;) 
När mamma och Petra kom tillbaka började vi gå tillbaka till parken igen. Jamie frågade om vi kunde räkna igen. Då föreslog jag att vi kunde gömma oss längst vägen tillbaka, det var alla med på. Så när en började räkna pep 8 pers iväg och gömde sig i skogen! Så höll vi på en stund som sagt. Vi hade sjukt kul! 
 
Sen var det äntligen dags för karusellerna. Bergochdalbanor, snurr, spökborg, mera snurr och frittfall.
Ungarna skenade som vanligt runt och åkte allt! Det var ganska lite folk där så man behövde nästan aldrig stå i kö, skönt.
Jordan och Lovelia imponderade på mig stort. De åkte helt utan problem den största bergochdalbanan, de åkte slänggungorna, de åkte fritt fall. Allt verkligen. Coola kids.
 
 
 
 Novalie var den som vann i år. Hon vann 2 kg Daim och en stor basketboll. Tur att vi hade henne med oss ;) 
 
 
Jag och Simon åkte hem lite tidigare än de andra. Vi åkte vid 20 nångång och de andra stannade tills det stängde. Men åh så roligt vi hade det! En helt fantastiskt dag blev det! 
Vi var supertrötta på kvällen och somnare innan klockan han slå midnatt. Jag och Simon brukar annars vara duktiga på att stanna uppe men efter en heldag på Furuvik var det omöjligt att hålla sig vaken. Bra betyg med andra ord. 
 
Dagen efter var det dags för kalas för att fira Novalie, Robert och Corrinda. Tyvärr blev det inga bilder därifrån men det var mycket trevligt då med. Glass med olika tillbehör, fika och paketöppning.  
Simon träffade också för första gången Patricias nya pojkvän, Simon.
Nej vi har inte samma pojkvän, min syster har bara lyckats hitta en kille med samma namn som min kille ;) Det blev viss förvirring när Jamie med sitt busigaste jag ropade på Simon och båda pojkvännerna vänder sig om. På samma vis är det ju enklare att komma ihåg alla namn när några har samma namn ;)
Han är hur som helst väldigt trevlig och jag hoppas att de håller ihop.
 
Det var min helg. Det var en mycket trevlig helg och jag mådde superbra. 
Tack för alla era fina kommentarer. Det värmer att få läsa era ord. Puss!