Blodmånen

Såg ni blodmånen i fredags? Eller månförmörkelsen som den också kallas. 
Vi såg den! Om än väldigt, väldigt, vääääldigt svagt. Men vi såg den! Det är mer än vad man kan förvänta sig i Sverige ;) Alltid ska det vara dåligt väder när det gäller coola saker från rymden. Här har det varit klarblå himmel dygnet runt i flera veckor och så fort det kommer en blodmåne så täcks hela himlen med tjocka, mörka moln...
Vi var såklart hemma hos mamma och åt tacos när vi kom in på samtalsämnet och trodde först att vi skulle kunna se månen från mammas tomt. Men hon bor precis intill en stor skog och flera av tomterna har höga träd och vi kom ganska snabbt fram till att vi nog inte skulle se månen där ifrån. Så därför plockade vi snabbt undan efter maten och körde ner till fotbollsplanerna som ligger en liten bit ifrån, där var det helt öppet mot himlen. 
 
Mamma, Simon och barnen spelade fotboll under tiden som vi väntade på att få se en glimt av den där månen. Jag och Petra satt på en bänk och spanade och konstaterade ungefär var på himlen vi skulle leta. 
 
 
 
Vi fick vänta ganska länge men som sagt så lyckades vi se den mellan molnen under nån minut. Sen var den borta. 
 
 
Men vi var så nöjda ändå! 
När den sen försvann igen bland molnen åkte jag och Simon hem igen. Senare på natten kom månen fram så vi kunde se den från vår balkong. Då lös den klart och starkt men tyvärr inte rött ;)