Utflykt med familjen

Hej!
 
Mamma och nästan alla kids är ute på vift med husvagnen. Patricia och hennes Simon frågade om jag och min Simon ville följa med när de åkte idag (torsdag) för att hälsa på. Det ville vi ju såklart och strax efter lunchtid åkte vi iväg mot Norberg. 
Vädret var sådär... ganska mycket moln och inte jättevarmt. Men när vi kom fram sprack det upp. Vi startade därför med en fika tillsammans. Kakor, bullar och saft. Jag och Simon hade även köpt hem turkish delight ifrån Turkiet som vi bjussade på. Det var dock ingen höjdare och jag blev väldigt besviken. Jag trodde verkligen att det skulle vara sådär gott som det ser ut att vara i Narniafilmen när han äter det. Men det smakade inte alls bra, typ plast med lite sockersmak... Det finns säkert godare kan jag tro, men just det vi köpte var inte gott ;) 
När alla hade fikat klart fick vi en rundtur runt campingen. Första stoppet var lekparken!

 
Den här gungan är så jäkla rolig! Den snurrar fort som fan och går upp och ned. Det fanns en likadan i Tunabackar där vi bodde förut. Varje gång vi hade haft kompisar över gick vi förbi den här gungan på väg till bussen ;)
Stranden var nästa stopp och här blev Doris, som fick följa med oss, modig och klev i vattnet för första gången. Hon har tidigare varit rädd för vatten men nu börjar det bli intressant. Bra det! 
Mamma och Petra ville åka till ett ställe som hette Blå Grottan. En grotta med en speciell blå färg på vattnet. Därför packade vi in oss i bilarna och körde en kort bit för att sedan promenera upp i berget, eller ska man kalla det en jävligt hög kulle. Nått därimellan ;)
 
 
Själva grottan var inte jättespännande. Den var avstängd ett par meter in och man såg bara halvbra ner i vattnet. Men lite häftigt var det ändå, mysigt att få gå in i grottan var det!

 
Till vänster om grottingången var det en brant utmärkt stig. Barnen sprang upp och tittade men sa att det bara fanns en bänk där. Trist. Men jag som var nyfiken gick upp och då upptäckte vi tillsammans att vägen fortsätte över grottan. 
 
 
Vi fortsatte därför vår bergsvandring och fick se en del som vi inte trodde vi skulle få se. 
Ett gammalt torn, fler vattenfyllda grottor med blått vatten, en enorm sluttning och en grotta man kunde gå rakt igenom!
Mina yngre syskon tyckte att det var jättehäftigt att gå omkring och se på allt det gamla. Fast att det inte var så spännande för barn så ville de springa i förväg för att se nästa grej! Även Doris var enkel att ha med. Hon lufsade på och nosade på allt. Ibland fick man bära henne när det blev för brant eller när man var väldigt nära ett stup. Hela promenaden tog kanske en timme, jag vet inte alls men jag skulle gissa på runt en timme, och ingen klagade. 
 
 
 
(Blogg.se tyckte att bilderna var för stora därför använde jag mig utav PicMonkey´s gratis-sida för att göra ett collage)
 
 
 
Det regnade ett par gånger men aldrig mer än en liten skur under tiden vi fotvandrade i bergen ;) Det var dock mer svalkande än jobbigt. Man blev ganska varm när man gick upp och ner för branta stigar och då var det skönt med lite stänk från ovan! 
När vi sedan gick tillbaka till bilarna såg vi en hel regnbåge sträcka sig över himlen. 
 
 
Alla barnen åkte sedan tillbaka till campingen och mamma, Petra och Novalie åkte till affären för att köpa korv med tillbehör. Vi hade i uppgift att starta grillen. Mamma varnade om att det var lite svårt att få igång grillen... jo tack. Det tog ju evigheter! Flera gånger började det brinna för att i nästa sekund slockna och svalna. Vi försökte ända tills mamma och Petra kom tillbaka och då stod mamma en stund och försökte tända. Sen Simon igen. Efter en lång stund viftande med en skärbräda fick vi äntligen till en bra glöd och grillningen kunde börja! 
 
 
Mammas uppgift under grillningen var att hålla undan Doris som såg väldigt sugen ut på de där korvarna som låg och väntade på sin tur. Såklart lyckades hon hitta precis den där ynka sekunden då ingen tittar på henne... snabbt som fan dök hon in under Petra, som klippte upp korvpaketen, och rykte åt sig en tjock korv med stark smak! Hahah jäkla hund ;) Mamma lyckades bända upp hennes käkar och ta bort korven från henne. Stackarn hade fått så ont i magen om hon lyckats få i sig den... Hon fick vackert vänta på att korvarna blev färdiggrillade. Då fick hon en korv som inte var stark ;)
 
Efter maten lekte vi lite i lekparken, letade pokémon och spelade fotboll med Doris. 
Ungefär samtidigt som solen började gå ner åkte vi hem. En otroligt enkel men fantastiskt mysig dag! Alla var glada och snälla och vi hade en riktigt bra familjedag!  
Erika

Vad häftigt det ser ut!