Parken Zoo

Ja okej vi var på Parken Zoo i söndags. Ja jag bloggar om det först nu. Jag hade faktiskt glömt kameran i Petras bil. Sen har jag inte orkart... Jag är fortfarande sjuk okej? 
 
Ja jag är fortfarande sjuk... Jag ska till läkaren imorgon och kolla vad fan som är problemet. Jag har haft feber till och från i över en vecka och jag blir aldrig piggare. Det är hela tiden samma sega förkylning som vägrar släppa sitt stenhårda grepp över mig. Jag försöker att röra på mig och är ute och går för att hålla igång kroppen. För ibland när man är sjuk inser man inte att man blivit frisk förrns man är ute och rör sig eller tar en dusch eller så. Men inte nu inte. Jag blir andfådd för minsta lilla och totalt utslagen på de kortaste promenaderna. Totalt värdelöst.
Men imorgon får jag, förhoppningsvis, svar på vad det kan vara. 
 
Men Parken Zoo då!
Mamma hade biljetter kvar sen förra  gången familjen var där. Jag och Simon kunde inte följa med den dagen och ville därför med nästa gång, har vi sagt hela sommaren. Och nu äntligen kom vi iväg! Jag, Simon, mamma, Petra och de fem yngsta av barnaskaran. 
 
 
Patricia och hennes Simon kunde inte pga jobben och Corrinda och Robert är tydligen för "stora" för att vilja följa med på sånt här "tråkigt" med familjen... suck ;) Jag var minsann aldrig sån! 
Vädret var väldigt opålitligt, ibland kom solen för att i nästa sekund försvinna bakom mörka moln. Turen var med oss den dagen och inte en enda droppe föll från skyn!
Det första stoppet blev en rutschkana, en liten lekpark och grisar!

 
Den här gången var nog den enda gången som jag inte tog några bilder själv. Jag tog ett par i början sen hade Simon ansvaret över kameran. Det var ingen som jag sa åt honom att göra utan han har upptäckt det roliga i att ta bilder. Jag brukar annars vara den som springer fram med kameran i högsta hugg och ber barnen stå stilla eller springer fram och tillbaka för att få bästa vinkeln på de sovande djuren. Men den här gången brydde jag mig inte om det och lät Simon fota helt själv. Jag brukar kunna påpeka hur jag gärna vill ha bilderna ;)
Det var skönt. Så får det gärna bli fler gånger! 
 
 
Lejonen var först trötta och låg och solade, men precis när vi gav upp och tänkte gå började hanen gå runt och honan som hade två ungar springande runt benen att röra sig. Ungarna tassade runt och var hur söta som helst medan hanen gick fram och tillbaka alldeles intill fönstret där vi stod och tittade! På håll ser lejon så gosiga och snälla ut. Men på nära håll får man mer respekt och blir påmind om hur enorma de här kattdjuren är. Otroliga djur. 
 
 
 
 
När vi var inne i nån safaridel eller vad det kallades så hörde jag och Petra av en skötare att hon snart skulle komma ut med en orm som man gärna fick klappa om man ville. Mamma som ääääääääääälskar att klappa på ormar gick till träffpunkten nästan på en gång när vi berättade det för henne! Hon klappar alla ormar... kanske inte i det vilda ;) Men alla ormar på Zoo klappar hon. Jag är väldigt nöjd med att bara titta. Men alla barnen klappade, alla utom Jamie. Han är som jag, se men inte röra ;)
 
 
De här uttrarna ville jag nästan ta hem. Det kom en tjej för att mata dem och gud vad med tricks de tog till för att få mat ;) De tiggde, de ropade, simmade fram och tillbaka, gömde maten i kinden och låtsades som att de inte fått något bara för att i nästa sekund simma upp på land och tugga i sig fisken ;) Så jäkla söta! 

Det andra djuret jag ville ta med mig hem var en sandkatt. 
 
 
Så söta och fluffiga! <3
 
När vi tagit oss igenom hela parken hade vi inte mycket tid kvar i tivolit. Parken stängde redan kl 17. Så vi la på ett kol och kom fram till det lilla tivolit. Det var mest barnkaruseller så jag som började på halvdassigt åkte krokodilsafari med Jamie en gång och satt sedan i solen och chillade. Men barnen åkte!
 
 
Morsan var jäkligt cool! 
 
Glasspaus innan stängning.
 
Sen var det dags att åka hem. Vi planerade att äta på en McDonalds i Enköping. Efter en tripp till Västerås kom vi till slut fram ;) Det blev fel och vi råkade hamna på E4:an åt fel håll när vi skulle in i centrum, skyltarna var lite missledande. Därför var vi ett par riktigt hungriga vargar som strömmade in på McDonalds. Vi beställde i snabbkassorna och slog oss ner vid det något skitiga borden. Det fanns en otroligt lekrum för de yngre. Dans-matta, cykelrace och nån hinderbarna som räknade tid. Riktigt coolt. Det var dock det enda som var bra på den här Donken. Allt annat var skit. Personalen verkade inte alls ha nån koll på vad de gjorde och det tog en bra lång stund innan alla fått sin mat. 
Utanför la jag märke till mammas O.T.R.O.L.I.G.A parkering: 
 
 
Som tur var hade hon parkerat bredvid en skylt och stod alltså inte på någon annans plats. Men alltså... hur svårt ska det vara? ;)
 
Vi fick en helt fantastisk dag på Parken Zoo. Jag har själv aldrig varit där förut och det var väldigt kul att få se lite mer exotiska djur. Lite annat helt enkelt. 
Hoppas det blir fler gånger!