Tentaproblem

Jag har under den här sommaren gått en kort kurs som heter Olympiska Gudar. Det är en sommarkurs 100% distans som både jag och min pojkvän Simon har gått dels för att skaffa kårleg och dels för att få lite stålar så vi kunnat bo kvar i lägenheten när jobbet tog slut över sommaren. 
Idag skulle det ha varit tenta. 
OBS... skulle. 
 
Vi har pluggat röven av oss den här veckan. Läst, skrivit, gjort tester, läst lite till. Jag har aldrig förberett mig såhär mycket inför ett prov/tenta någonsin förut.
Vi valde att skriva tentan idag då vi kände att vi var väl förberedda för det. Men också för att det passade bäst den här veckan. Vi har ännu inte börjat jobba än så därför passade det utmärkt med en tenta innan jobbet drar igång nästa vecka. 

Men det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss... 
 
Det började igår (onsdag) med att vi skulle göra de sista 3 quizen som ligger på studentportalens hemsida. Hemsidan där all info, alla quiz, där tentan kommer ligga, ja allt som har med kursen att  göra. Den hemsidan är nere. Hela dagen vad det verkade. Ups. 
Vi fick ett mejl från lärarna där de förklarade situationen. Vi fick berättat att om sidan krånglade skulle en tenta skickas på mejlen. Okej så bra. Det krånglade lite med vår sista dag att plugga men vi gjorde så gott vi kunde utan quizen (som endast var till för läromedel, ej betygsgrundande). 
 
Så idag  då... kl 14 var det dags för tenta. Sidan ligger nere  när klockan slår 12.  Klockan slår 13, sidan är fortfarand nere. Runt 13.30 kommer sidan upp!
Så Simon och jag sätter oss ner och börjar skriva. Tentan ligger uppe i 2 timmar från det att man börjar skriva. efter ung en halvtimme loggas vi ut från sidan. Hemsidan krashar och vi kommer inte in igen. 
Kan ni förstå paniken eller? Vi trodde ju att det berodde på vårat internet och att vi nu kanske behövde börja om från början. 
Vi loggar snabbt som fan in  på Facebook och in på gruppen Olympiska Gudar där många andra som går kursen är med. Totalt kaos råder. De andra som valt att skriva idag har samma problem. 
Dock kommer sidan tillbaka efter 15 minuter och vi kan fortsätta där vi var då allt sparades. 
Men efter en timme till ungefär slocknar sidan igen. Bara det att den inte kommer tillbaka den här gången. Sidan börjar funka igen efter en stund men tentan är försvunnen. 
 
argh. 
 
Vi följer tråden  på facebook och läser allas ursinniga komentarer. 
 
Efter ett tag får vi ett mejl från en utav lärarna. Det visar sig nu att istället för  den här tentan som vi hade med frågor med svarsalternativ och 2 essäfrågor, så ska vi istället besvara 3 essäfrågor via mejlen. 
 
Okej... Jag förstår att de var tvungna att lösa det här enorma problemet på något vis. Men kom igen... 
Här har man suttit i ren panik i 2 timmar och svarat på så många frågor man kunnat, skrivit en hel essä för att allt bara ska försvinna. Istället ska man då skriva 3 essäer, inga frågor med svarsalternativ till imorgon kl 17...
 
För vår del är det  ganska lungt.  Vi skrev essäen på ett dokument på datorn och det är samma essäfrågor. Det  spar oss en hel del tid. MEN.
Andra sitter ordentligt i skiten pga det här. Folk har tagit dagen ledig från jobbet eller barnen bara för att kunna skriva tenta, som sen inte fungerar och deras lösning är att ta bort de enkla korta frågorna och ersätta  de med en essä på 500 ord. 
Nej, jag kan inte påstå att Simon och jag är speciellt glada för det här. 
 
Jag fattar verkligen att detta  är en nödlösning som är nödvändig. Då alla hade kommit olika långt kan vi inte begära att det ska gå att orda så vi kan fortsätta på exakt samma ställe med exakt den  tiden vi hade kvar. 
 
MEN vi kan vara sura för att det inte fungerade som det skulle från början. 
 
Det sas i tidigare mejl att en tenta kunde skickas ut via mejlen om hemsidan inte fungerade som den skulle. Jag hade önskat att den skickades ut så fort hemsidan krånglade första gången. 
 
Nu har vi flera hundra griniga studenter och flera lärare som säkert sura och stressade. 
 
Bra jäkla jobbigt när tekniken inte fungerar. 
 
Detta resulterar i att jag och Simon får sitta inne hela dagen imorgon med och skriva tenta. Dock har  vi inte bra 2 timmar på oss, utan vi har till kl 17 imorgon på oss. Så om vi vill kan vi skriva dessa essäer ikväll.  Men först ska vi ha middagsgäster.  
 
Hoppas ni har haft en bättre dag än vi. Hoppas att ni har njutit i den sol som vi missade när vi krånglade med tekniken...
Jojohanna

Satsa på en riktig utildning som kommer ge dig garanterat jobb resten av ditt liv! Lärare, förskollärare, socionom, sjuksköterska!

Petra

Bra råd. Studiemedel ska betalas tillbaka och det blir tufft om du inte har en bra inkomst. Sedan är det en fördel att inte vara alltför gammal när man kommer in på arbetsmarknaden så mitt råd är att du ser till att börja plugga så snart som möjligt.

Petra

Bra råd. Studiemedel ska betalas tillbaka och det blir tufft om du inte har en bra inkomst. Sedan är det en fördel att inte vara alltför gammal när man kommer in på arbetsmarknaden så mitt råd är att du ser till att börja plugga så snart som möjligt.

Anonym

Jojohanna o Petra. Alla studielån betalas tillbaka. Men du kan ju även få studuemedel som inte behövs betalas tillbaka. Den är alla olika och vill lösa olika saker.. Tänk om alla skulle studera samma saker..